proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hanggátló AlbaGips TECNOBOARD válaszfal építése


2018. július 01.

AlbaGips alkalmazástechnikai bemutató videóPrémium minőség, és kimagasló hanggátlás gyorsan, egyszerűen. A kerámia rostszál erősítésű gipszrost lapokból készített szerelt technológiájú hanggátló falszerkezetek, vakolatmentesen a hagyományos vakolt hanggátló falakhoz képest, fele annyi idő alatt építhetők jelentős árelőnnyel.

Szerkezeti elemek: TECNOBOARD gipszrost lap, profilváz hangcsillapító szalaggal, köztes szigetelés.
A TECNOBOARD gipszrost lapok körben nútféderes kialakításuknak köszönhetően, kötésben építve, kevés csavarszámmal rögzítve a profilváz rendszerhez, kimagasló hanggátlási értéket biztosítanak akár már Rw: 66 dB, mindösszesen 16 cm szélességben, miközben megfelelő kiegészítő termékekkel még szerelvényezhetőek is.

16 cm szélességtől a hanggátló szerkezetek mindegyike MABISZ minősítéssel rendelkezik.

A TECNOBOARD gipszrostlap anyagsűrűségéből adódóan, valamint kerámia rostszál erősítésének köszönhetően, lakói szempontból teljesen masszív, erős falszerkezetet kapunk, a falfelületre erősített borda nélkül szabadon rögzíthetünk, rögzítési pontonként akár 60 kg-ot szabadon.
A gipszrost lapok könnyedén vághatóak, hézagolást követően a felületük teljesen sík, sima, 1 réteg glettelést követően festhető. A rendszer nem igényel felületi utókezelést, hálóval történő megerősítést, bandázsolást.

Alkalmazási terület:
 • lakáselválasztó szerkezet
 • lakás-folyosó elválasztó szerkezet
 • hanggátló szerkezet közintézményben
 • emelt akusztikai értékű válaszfal
 • emelt akusztikai értékű strangfal
 • álmennyezet
Tecnoboard gipszrost lap méretek:
 • 1200 x 600 x 25 mm
 • 1200 x 700 x 25 mm
Kimagasló tűzgátlás:
 • A1-120 perc (üveggyapot köztes szigeteléssel)
 • A1-180 perc (kőzetgyapot köztes szigeteléssel)
Kimagasló hanggátlás, jellemző szerkezetkben:
 • CW50+50/165 + Ursa Terra 70 Ph ásványgyapot (2 x 50 mm, 22kg/m³) szigetelés: Rw=66 dB
 • CW50+75/197,5 + Flumroc kőzetgyapot (40+60 mm,38kg/m³) szigetelés: Rw=65 dB
 • CW75+75/212,5 + Ursa TWF1 üveggyapot (2 x 75 mm, 13kg/m³) szigetelés: R’w=55 dB
 • CW75/125 + Ursa TWF1 üveggyapot (75 mm, 13kg/m³) szigetelés: R’w=49 dB

Az AlbaGips TECNOBOARD fal katalógusáért kattintson a hír alatti termékképekre. Ha további információt, árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni az ALBAGIPS Exim Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
TECNOBOARD szerelt gipsz válaszfal rendszer

A TECNOBOARD olyan fedett terekben használatos önhordó, szerelt építési rendszer, mely ideális választás térelhatároló-, lakáselválasztó-, magas- és előtétfalak valamint sík álmennyezetek építéséhez kiemelkedő tűz-, hanggátlást biztosítva. A rendszer alapja az élein nútféderes kialakítású, kerámiarostokkal erősített gipszlap, melynek szerelése horganyzott acél profilvázra történik. A lapok felülete tökéletesen sík, ami csak egy vékony glett réteget igényel, bandázsolni nem kell. A TECNOBOARD egyesíti a hagyományos falazott válaszfalak és a szerelt gipszkarton szerkezetek előnyeit, továbbá számos pozitív tulajdonsággal bír. A rendszer felépítéséből adódóan száraz technológiának minősül, kivitelezése gyors és egyszerű (oldalanként csak egy réteg TECNOBOARD lap szükséges), állékonysága a falazott szerkezetekkel vetekszik. A gipszkartonnal szemben az építkezés korábbi szakaszában beépíthető. A gépészeti szerelvények elhelyezésére akusztikai és tűzvédelmi szempontból is megnyugtató megoldást kínál. Megfelelő rögzítőelem alkalmazásával a szerkezet nagy súlyokkal terhelhető erősített borda használata nélkül ellentétben a gipszkarton szerkezetekkel.

Cég
Székhely: H-8000 Székesfehérvár, Rahói út 1.
Telefon: +36 22 312 200
Mobil: +36 30 419 2757
E-mail:
Web: www.albagips.hu
Loósz Balázs
ügyvezető  
   
   
   
Az ALBAGIPS termékportfóliójának köszönhetően olyan korszerű, alternatív építőipari termékek sikeres forgalmazását végzi, melyek Magyarországon, illetve a közép-kelet-európai régióban is egyedülállóak. A folyamatosan bővülő ügyfélkör számára az egész országot lefedő viszonteladói hálózat garantálja a mindig szakszerű és ügyfélorientált kiszolgálást.
Termékeik az ISO 9001:2000 minőségtanúsítvánnyal rendelkezik, emeltszintű kritériumokat követve gyártott termékeket kínál annak érdekében, hogy partnereik folyamatosan a vonatkozó szabvány szerinti csúcsminőséget tudja garantálni.
További hírek a Szerelt válaszfalak termékkategóriában
További hírek a Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  AlbaGips  TECNOBOARD  válaszfal  gipszrost  térelhatároló  lakáselválasztó