proidea.hu online termékinformációs katalógus

Fordított tető két rétegben fektetett RAVATHERM XPS hőszigeteléssel


2015. október 08.

A RAVATHERM XPS hőszigetelés jelentősen meghosszabbítja a tető, és így az épület élettartamát, továbbá jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket is

A fordított rétegrendű lapostető fő előnye, hogy a hőszigetelés a csapadékvíz szigetelés felett helyezkedik el, hatékony hő- és mechanikai védelmet biztosítva az egész szerkezetnek. A RAVATHERM XPS hőszigetelés jelentősen meghosszabbítja a tető (és az épület) élettartamát és jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket is.
Normál esetben a hőszigetelést egy rétegben kell fektetni elkerülendő az esetleges felületi vízfilm-képződést. Esetenként a túl nagy rétegvastagság, vagy egyéb okok miatt azonban szükséges lehet a megszokottól való eltérés. Ehhez a több évtizeddel korábbi észak-európai beépítések tapasztalatai nyújtanak segítséget.
Ilyen esetben a következőket betartva érdemes a lapostető szigetelését elkészíteni:
  • Általában két rétegben kell a hőszigetelést fektetni.
  • Az alsó réteg nagyobb, vagy egyező vastagságú legyen a felsővel.
  • A rétegek átfedésben kerüljenek beépítésre.
  • A hőszigetelés tetején a leterhelő réteg alá páraáteresztő vízterelő-fóliát kell beépíteni.
  • A tető lejtésviszonyai elégítsék ki az ÉMSZ irányelvekben megfogalmazottakat.
  • A leterhelő réteg alsó 2-5 cm-re tegye lehetővé a pára eltávozását, diffúzióját.
A rendelkezésre álló információk ismeretében fordított rétegrendű lapostetők készítéséhez a RAVATHERM XPS 300 / 500 / 700 SL hőszigeteléseket ajánlják.
A vízterelő fólia a normál esetben a hőszigetelés alsó síkján lefolyó csapadékvíz hűtő hatásának és a két hőszigetelő réteg között időszakosan fellépő kedvezőtlen hatású vízfilm-képződés veszélyének minimálisra csökkentése érdekében javasolt. A felső hőszigetelő réteg tetején, a leterhelő réteg alá kell fektetni, a szűrő-elválasztó geotextília helyett. Anyaga páratechnikailag nyitott (pl. Tyvek), nincs vízfelvétele és nem akadályozza a pára vándorlását, de alkalmas a hőszigetelésig lejutó víz tetőösszefolyóhoz terelésére.

A fordított rétegrendű lapostetők biztonságos, hosszú-távú megoldást nyújtanak épületeink tetejének szigetelésére, a két rétegű fektetés pedig alkalmas a megnövekedett és szigorodó hőtechnikai előírások által követelt hőátbocsátási tényezők teljesítésére. A hőszigetelés pozíciójából adódóan több szerepet is betölt. Biztosítja az épület felső hővédelmét, megakadályozza a vízszigetelés nagy hőterhelését és tartós mechanikai védelmet biztosít a vízszigetelésnek.
A fordított tetők több mint hatvan éves múltra tekintenek vissza és a külföldi, több évtizedes korú referenciák mellett, Magyarországon is találunk negyven évnél idősebb, kiváló állapotban lévő fordított rétegrendű lapostetőket.
A fordított tetők szigetelésére alkalmas RAVATHERM XPS hőszigetelések letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés

A zárt cellaszerkezetű RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. A RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű RAVATHERM XPS 500 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelés

A zárt cellaszerkezetű RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. Ezek a hőszigetelő termékek padlókban, talajon fekvő padlókban több rétegben is fektethetők. A RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű RAVATHERM XPS 700 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Hengermalom út 47/a
Gyártás: H-8184 Balatonfűzfő, Almádi út 4.
Telefon: +36 88 596 979
E-mail:
Web: http://ravatherm.com/hu/
Lindemann Dániel
területi képviselő +36 70 456 1733
   
   
   
A RAVATHERM Hungary Kft. több mint 25 év szakmai tapasztalattal a háta mögött gyártja kiváló minőségű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezeit. A legmodernebb extrudálási technológiával szigorú minőségbiztosítási rendszer mellett készülő hőszigetelés könnyű, hosszú élettartalmú, külön védőfelszerelés nélkül méretre vágható és egyszerűen beépíthető. Bizonyára Önök is találkoztak már egy-egy építkezés során a termékkel, amely nemcsak kék színével, hanem kiváló tulajdonságaival is kitűnik. Terhelhetősége, vízállósága, alaktartósága alkalmassá teszik olyan speciális épületrészek védelmére is, mint a padló, lábazat, homlokzat, koszorúk. Bár a RAVATHERM Hungary Kft. a belga, családi tulajdonú Ravago Group része, az előállítási folyamat egésze Magyarországon történik, magyar szakemberek segítségével. A RAVATHERM Hungary Kft. dolgozói szakmai elhivatottságuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek környezetünk védelmére is. A RAVATHERM XPS hőszigetelések jelentős mértékű energiamegtakarításuk által, aktív részt vállalnak a globális szén-dioxid kibocsátás csökkentésében, mely kiemelten fontos, hogy a következő generációk egészséges környezetben nőhessenek fel. Ez a környezettudatos gondolkodás végigkíséri az anyagot a gyártási folyamat első lépéseitől az újrahasznosíthatóság kérdéséig. A termék előállítása az ISO 14001 környezetirányítási rendszer és az ISO 50001 energiairányítási rendszer követelményeinek megfelelően történik.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Ravatherm  XPS  extrudált  polisztirolhab  hőszigetelés  lapostető  fordított  rétegrendű  tető