Fordított tető két rétegben fektetett RAVATHERM XPS hőszigeteléssel

A RAVATHERM XPS hőszigetelés jelentősen meghosszabbítja a tető, és így az épület élettartamát, továbbá jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket is

A fordított rétegrendű lapostető fő előnye, hogy a hőszigetelés a csapadékvíz szigetelés felett helyezkedik el, hatékony hő- és mechanikai védelmet biztosítva az egész szerkezetnek. A RAVATHERM XPS hőszigetelés jelentősen meghosszabbítja a tető (és az épület) élettartamát és jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket is.
Normál esetben a hőszigetelést egy rétegben kell fektetni elkerülendő az esetleges felületi vízfilm-képződést. Esetenként a túl nagy rétegvastagság, vagy egyéb okok miatt azonban szükséges lehet a megszokottól való eltérés. Ehhez a több évtizeddel korábbi észak-európai beépítések tapasztalatai nyújtanak segítséget.
Ilyen esetben a következőket betartva érdemes a lapostető szigetelését elkészíteni:
  • Általában két rétegben kell a hőszigetelést fektetni.
  • Az alsó réteg nagyobb, vagy egyező vastagságú legyen a felsővel.
  • A rétegek átfedésben kerüljenek beépítésre.
  • A hőszigetelés tetején a leterhelő réteg alá páraáteresztő vízterelő-fóliát kell beépíteni.
  • A tető lejtésviszonyai elégítsék ki az ÉMSZ irányelvekben megfogalmazottakat.
  • A leterhelő réteg alsó 2-5 cm-re tegye lehetővé a pára eltávozását, diffúzióját.
A rendelkezésre álló információk ismeretében fordított rétegrendű lapostetők készítéséhez a RAVATHERM XPS 300 / 500 / 700 SL hőszigeteléseket ajánlják.
A vízterelő fólia a normál esetben a hőszigetelés alsó síkján lefolyó csapadékvíz hűtő hatásának és a két hőszigetelő réteg között időszakosan fellépő kedvezőtlen hatású vízfilm-képződés veszélyének minimálisra csökkentése érdekében javasolt. A felső hőszigetelő réteg tetején, a leterhelő réteg alá kell fektetni, a szűrő-elválasztó geotextília helyett. Anyaga páratechnikailag nyitott (pl. Tyvek), nincs vízfelvétele és nem akadályozza a pára vándorlását, de alkalmas a hőszigetelésig lejutó víz tetőösszefolyóhoz terelésére.

A fordított rétegrendű lapostetők biztonságos, hosszú-távú megoldást nyújtanak épületeink tetejének szigetelésére, a két rétegű fektetés pedig alkalmas a megnövekedett és szigorodó hőtechnikai előírások által követelt hőátbocsátási tényezők teljesítésére. A hőszigetelés pozíciójából adódóan több szerepet is betölt. Biztosítja az épület felső hővédelmét, megakadályozza a vízszigetelés nagy hőterhelését és tartós mechanikai védelmet biztosít a vízszigetelésnek.
A fordított tetők több mint hatvan éves múltra tekintenek vissza és a külföldi, több évtizedes korú referenciák mellett, Magyarországon is találunk negyven évnél idősebb, kiváló állapotban lévő fordított rétegrendű lapostetőket.
A fordított tetők szigetelésére alkalmas RAVATHERM XPS hőszigetelések letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a RAVATHERM Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés

A zárt cellaszerkezetű RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. A RAVATHERM XPS 500 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű RAVATHERM XPS 500 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelés

A RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. Kiválóan alkalmas lapostetők, talajjal érintkező szerkezetek, pincefalak és padlók hőszigetelésére. A kék színű RAVATHERM XPS 300 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelés
 
RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelés

A zárt cellaszerkezetű RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelés tökéletes megoldás nagy igénybevételű fordított tetők és padlószerkezetek hőszigetelésére. Ezek a hőszigetelő termékek padlókban, talajon fekvő padlókban több rétegben is fektethetők. A RAVATHERM XPS 700 SL hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (un. extrúziós) kéreg. A kék színű RAVATHERM XPS 700 SL extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemezek széles skálán alkalmazhatók a homogén, zártcellás anyagszerkezetből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően: tartósan magas hőszigetelő érték; elhanyagolható nedvességfelvétel; nagy szilárdság és merevség; mérettartóság; korhadásállóság; kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...