A falszerkezetek léghanggátlási teljesítményének alapja az egységnyi felületre vonatkoztatott szerkezeti tömeg

A Silka mészhomok falszerkezeteknek jelentős, 400-500 kg/m²-es az egységnyi felületre vonatkoztatott szerkezeti tömege

Silka mészhomok falazóelem
Silka mészhomok falazóelem
A Silka mészhomok falazóelem család hosszú múltra visszamenőleg hiteles, Magyarországon is elismert laboratóriumi mérési eredményekkel igazolja, hogy a közölt adatok valósak, laboratóriumban vagy építési helyszínen mértek, igazoltak.
A Silka mészhomok falazatok anyagukból és előállítási módjukból eredően eleve kitűnő léghanggátlási teljesítményű falazatokat eredményeznek.

A léghanggátlás alapja magas, egységnyi felületre vonatkoztatott szerkezeti tömeg. Ez a Silka esetében 400-500 kg/m²-t jelent, ami igencsak jelentős, ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy vázkerámia falazat kb. 250-300 kg/m²-ben merül ki. Belátható tehát, hogy a tömeg-teljesítmény összefüggéséből adódóan a könnyű falszerkezetek a valóságban nemigen hozhatnak jó léghanggátlási teljesítményt.

A Silka falazóelemeket a még jobb akusztikai teljesítmény érdekében fejlesztették ki. Legutóbbi, igen jelentős előrelépés a 20 cm szélességű falazóelem tömeg növelése, amelynek következtében az ebből készült falazat laboratóriumi léghanggátlási értéke Rw= 56 (-2; -5) dB. Ez lehetővé teszi, hogy akár társasházak lakáselválasztó falazatai is megépülhessenek 20 cm-es szerkezeti vastagságban.

Műszaki adatok:
Silka mészhomok falazóelem család műszaki adatok
Silka mészhomok falazóelem család műszaki adatok


A Silka hanggátló falazókról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Xella Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Silka hanggátló falazók és burkoló téglák
3 termék

A Xella Magyarország Kft. 2004. őszétől Silka márkanéven mészhomoktégla falazóelemeket is gyárt. A mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával majd az Ytong-hoz hasonlóan gőzszilárdítással készül. Magyarországon már a század elején ismert építőanyag volt. A sokat korszerűsödött technológiával készült elemek között megtalálhatók a nagy méretpontosságú és nyomószilárdságú, jó akusztikai tulajdonsággal rendelkező teherhordó és válaszfal, valamint burkoló téglák.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...