proidea.hu online termékinformációs katalógus

Extra hatékony polisztirol - Bachl Extrapor


2015. április 13.

20%-kal hatékonyabb hőszigetelés

A hagyományos fehér színű polisztirol keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke, grafitadalékkal dúsított termékek.

Milyen előnyökkel jár a Bachl Extrapor használata a legjellemzőbb épületszerkezetek esetén?
A grafitszemcsék hozzáadása révén a termék hőreflexiós képessége javult, így a hagyományoshoz képest több, mint 20%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. Például a homlokzaton használt polisztirol termékek esetén a normál fehér anyag hővezetési tényezője 0,038 W/mK, míg a grafitosé 0,031 W/mK. A két termék többi anyagtulajdonságát tekintve megegyezik, például éghetőség, szilárdsági jellemzők.
Ár-érték arányban gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol, hiszen 20%-kal vékonyabb mérethez kb. 20%-kal magasabb ár tartozik, továbbá a vékonyabb méret számos más előnnyel is jár, így rövidebb rögzítési elemeket igényel, valamint a szállítás, anyagmozgatás, beépítés is alacsonyabb költségekkel jár.
Felhasználási területek szempontjából, mint azt a "normál" EPS termékeknél már megszoktuk szinte minden épületszerkezet hőszigeteléséhez felhasználhatóak a lapok. Előfordulnak olyan épületek, melyeknél nem lehet korlátlan vastagságban hőszigetelést beépíteni. Terjedőben vannak az alacsony energiafelhasználású épületek, aktív-, passzívházak, melyeknél elengedhetetlen a fokozott hőszigetelés, azonban méretbeli korlátok fennállhatnak. Felújításkor, műemlékvédelem területén sűrűn előfordul, hogy kötöttségek vannak a hőszigetelés vastagságát illetően. Sok esetben a telek korlátozott beépítettsége nem teszi lehetővé a nagymértékű szigetelés kialakítását.

Homlokzati fal rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
30 cm modern vázkerámia téglafalra tett EPS hőszigetelés rendszerben
 homlokzati fal követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 80H
 Bachl Extrapor 80H
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,45 W/m²K
 3 cm
 2,5 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,24 W/m²K
 12 cm
 10 cm

Lapostető rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
25 cm monolit vasbeton zárófödém esetén
 lapostető követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,25 W/m²K
 15 cm
 12 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,17 W/m²K
 22 cm
 18 cm

Talajjal érintkező padló rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
15 cm tömörített talajjal, 15 cm szerkezeti és 6 cm esztrich betonnal számolva
 talajjal érintkező padló követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,50 W/m²K
 5 cm
 4 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,30 W/m²K
 10 cm
 8 cm


Összességében elmondható, hogy a grafitos EPS termékek bármely épületszerkezet hőszigetelése esetén szakmailag megfelelő, ár-érték arányban pedig az egyik legkedvezőbb megoldást kínálják.

A Bachl EPS hőszigetelő lemezekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Telefon: +36 56 586 500
Fax: +36 56 586 498
E-mail:
Web: www.bachl.hu
Varga Tamás
értékesítési és műszaki szaktanácsadó +36 30 598 0835
   
   
   
A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, így a tradicionális családi vállalat több mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát: a bajorországi Röhrnbach-ban található cégközponton kívül összesen 14 gyártóbázist és számos kereskedelmi képviseletet működtet. A Bachl tevékenységi köre az építőanyagok, szigetelőanyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen, illetve magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A Bachl termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, a cseh és a magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.
További hírek a Polisztirol szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  grafitos  Bachl  Nikecell  Extrapor  hőszigetelés  EPS  hőszigetelő  lap