Extra hatékony polisztirol - Bachl Extrapor

20%-kal hatékonyabb hőszigetelés

A hagyományos fehér színű polisztirol keményhabok mellett Európa számos országában elterjedtek a szürke, grafitadalékkal dúsított termékek.

Milyen előnyökkel jár a Bachl Extrapor használata a legjellemzőbb épületszerkezetek esetén?
A grafitszemcsék hozzáadása révén a termék hőreflexiós képessége javult, így a hagyományoshoz képest több, mint 20%-kal kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. Például a homlokzaton használt polisztirol termékek esetén a normál fehér anyag hővezetési tényezője 0,038 W/mK, míg a grafitosé 0,031 W/mK. A két termék többi anyagtulajdonságát tekintve megegyezik, például éghetőség, szilárdsági jellemzők.
Ár-érték arányban gazdaságosabb döntés a grafitos polisztirol, hiszen 20%-kal vékonyabb mérethez kb. 20%-kal magasabb ár tartozik, továbbá a vékonyabb méret számos más előnnyel is jár, így rövidebb rögzítési elemeket igényel, valamint a szállítás, anyagmozgatás, beépítés is alacsonyabb költségekkel jár.
Felhasználási területek szempontjából, mint azt a "normál" EPS termékeknél már megszoktuk szinte minden épületszerkezet hőszigeteléséhez felhasználhatóak a lapok. Előfordulnak olyan épületek, melyeknél nem lehet korlátlan vastagságban hőszigetelést beépíteni. Terjedőben vannak az alacsony energiafelhasználású épületek, aktív-, passzívházak, melyeknél elengedhetetlen a fokozott hőszigetelés, azonban méretbeli korlátok fennállhatnak. Felújításkor, műemlékvédelem területén sűrűn előfordul, hogy kötöttségek vannak a hőszigetelés vastagságát illetően. Sok esetben a telek korlátozott beépítettsége nem teszi lehetővé a nagymértékű szigetelés kialakítását.

Homlokzati fal rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
30 cm modern vázkerámia téglafalra tett EPS hőszigetelés rendszerben
 homlokzati fal követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 80H
 Bachl Extrapor 80H
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,45 W/m²K
 3 cm
 2,5 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,24 W/m²K
 12 cm
 10 cm

Lapostető rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
25 cm monolit vasbeton zárófödém esetén
 lapostető követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,25 W/m²K
 15 cm
 12 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,17 W/m²K
 22 cm
 18 cm

Talajjal érintkező padló rétegrendi kialakítás összehasonlítása a még hatályos és a közeljövőben kötelezővé váló hazai követelmények tükrében
15 cm tömörített talajjal, 15 cm szerkezeti és 6 cm esztrich betonnal számolva
 talajjal érintkező padló követelmény /U-érték/
 Bachl Nikecell EPS 100
 Bachl Extrapor 100
 TNM Rendelet, 2006-tól U≤0,50 W/m²K
 5 cm
 4 cm
 BM Rendelet, 2015-tól U≤0,30 W/m²K
 10 cm
 8 cm
Galéria

Összességében elmondható, hogy a grafitos EPS termékek bármely épületszerkezet hőszigetelése esetén szakmailag megfelelő, ár-érték arányban pedig az egyik legkedvezőbb megoldást kínálják.

A Bachl EPS hőszigetelő lemezekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Bachl EPS hőszigetelő lemezek
11 termék

EPS expandált polisztirol hőszigetelő hab. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Az EPS kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett megfelelően páraáteresztő. Ezen kívül jó terhelhetőséggel és felületi húzószilárdsággal rendelkezik. Roppantásos technikával készül hangszigetelő változata, mely a felhasználási területeinek széles körét bővíti. Az EPS előnye még, hogy önhordó, közvetlenül terhelhető, ugyanakkor ragasztható, vakolathordó tulajdonsággal is bír. Az azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Bachl Extrapor EPS hőszigetelő lapok mellé ajándék alapozó
Az akció 2015. június 30-ig érvényes
Bachl Extrapor EPS hőszigetelő lapok mellé ajándék alapozó
Bachl Extrapor EPS hőszigetelő lapok mellé ajándék alapozó
Az akció 2015. április 15-től május 31-ig érvényes
Bachl Extrapor EPS hőszigetelő lapok mellé ajándék alapozó

Kategóriák

Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...