Az ipari épületek energiahatékonysága nő az EFAFLEX gyorskapukkal

A beruházás megtérülési ideje jelentősen csökkenthető az EKR-rel

Az ipari és logisztikai épületek korszerűtlen ipari kapuinak cseréje gyorsmozgású ipari kapukra energetikai beruházásnak minősül az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR). A hagyományos ipari kapuk nem rendelkeznek megfelelő hőátbocsátási tényezővel, nincs széllel szembeni ellenállásuk, lassú a nyitási zárási sebességük. Cseréjük nélkül semmivé válhat minden más energetikai beruházás tervezett megtakarítási eredménye.

Az energiahatékonyság növelését célzó beruházással a vállalatok a megnövekedett fűtési és hűtési költségek helyett egy gyorsan megtérülő befektetést választanak. Ugyanakkor ez a beruházás a vállalatok hosszútávú stratégiai döntése. A beruházást követően a fűtési és hűtési költségmegtakarítás a vállalatoknál marad sok éven át. 

A beruházás első lépése a múltbeli adatok elemzése, a befektetési és megtérülési adatok vizsgálata és a lehetséges beruházástámogatási lehetőségek felmérése. Szigorú szabályok határozzák meg, mely beruházások minősülnek energetikai beruházásnak az EKR-ben.

efaflex_aalberts_surface_technologies_kft_esettanulmány__0.jpg
Esettanulmány – Az Aalberts Surface Technologies Kft. hagyományos ipari kapuinak cseréje EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapukra

Hagyományos ipari kapuk cseréje EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapukra az Aalberts Surface Technologies Kft. üzemében

A korszerű, energiahatékony ipari kapuk gyártója, az EFAFLEX rendelkezik azzal az energetikai audit-felkészítő folyamattal, energetikai számítással, mely a beruházást megelőzően kimutatja a megtakarítás mértékét. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fűtési és hűtési költségmegtakarításon túl akár bevétele is keletkezhet a beruházó vállalatnak a beruházást érintő kapuk számától, az épület adottságaitól és az alkalmazott logisztikai folyamatoktól függően.

Az energiahatékonyság növelését célzó projekt előtt a beruházó vállalatok vezetőinek lehetősége nyílik a megvalósíthatósági tanulmányokon alapuló beruházási javaslatok figyelembevételével dönteni.

Esettanulmány
Az Aalberts Surface Technologies Kft. felülettechnológiai cég egy vezető globális szolgáltató az anyagok felületbevonatában és hőkezelésében. A cég tatabányai üzeme 1999-ben épült zöldmezős beruházással. A beruházó vállalat által használt ipari épület 7.800 m² alapterületű, közel 20 db ipari kapuval rendelkezik, a fűtési rendszere gázüzemű.

A logisztikai folyamatok során a kapukat jellemzően naponta 10 alkalommal nyitják, a nyitvatartási idő átlagosan 10 perc. Az adatok alapján a beruházást megelőzően az épületnél kimutatott energiaveszteség több mint 67.000 Kwh/év.

efaflex_energetikai_beruhazas_esettanulmány.jpg
Energetikai beruházás – Esettanulmány

Már egy hagyományos/homlokzati kapu cseréje hőszigetelt, hőhídmentes EFAFLEX PREMIUM SST® gyorsmozgású kapura több mint 250 GJ energiamegtakarítást jelent évente a vállalatnak.

Ha a fűtési költségmegtakarítást vesszük figyelembe, akkor a megtérülési idő 15 hónap. A beruházás megtérülése tovább csökkenthető 9 hónapra az EKR-rel. A megtakarított energia ára – mai gázárakkal számolva – több mint 4.6 M Ft/év. Ez a fűtési energiamegtakarítás sok éven át a cégnél marad.

A diagram bemutatja azt is, hogy az új kapu esetén milyen üzemeltetési költségekkel számolhat a beruházó az elkövetkező 5 évben (narancssárga színnel jelzett függvény).

A beruházó vállalattal közösen végzett részletes energetikai audit során bemutatták a hagyományos ipari kapu EFAFLEX kapura történő cseréjével elérhető megtakarítást. Kidolgozták a kivitelezési stratégiát, amely kiterjed az ipari kapuktól, azok telepítésétől kezdve az ütemezési tervig és a tervezett karbantartásig.

A megvalósult beruházás kapcsán nem lehet megfeledkezni a fenntarthatóságról és az alacsony szén-dioxid-kibocsátásról sem, bár közhelyszerűnek tűnhet, hogy az az energia a legzöldebb, amit nem kell megtermelni, mert nincs rá szükség. A beruházó vállalatnak ezzel az energetikai beruházással kimutathatóan csökken az ökológiai lábnyoma.

A hírben szereplő termékek
EFA-SRT MTL feltekeredő logisztikai gyorskapu Gyorsmozgású hőszigetelt klasszikus ipari kapu EFA-SST® Hőszigetelt megoldás hűtött terekhez EFA-SST® ISO-60 Nagy igénybevételre tervezett targoncakapu EFA-SRT®
 
EFAFLEX gyorsmozgású ipari kapuk
14 termék

Az EFAFLEX közel 50 éve foglalkozik kizárólag nagy teljesítményű ipari gyorsmozgású kapuk fejlesztésével, gyártásával. Az iparág vezető gyártójaként az EFAFLEX rengeteg újítással, szabadalommal rendelkezik. Az EFAFLEX gyorsmozgású kapuk az ipar, logisztika és kereskedelem minden szektorának ajánlanak professzionális megoldást, amennyiben jelentős energiát szeretne megtakarítani, esetleg egy üzem biztonságát szeretné növelni, vagy egyszerűen ergonómiai szempontból a dolgozók munkakörülményein, hőérzetén szeretne javítani.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...