Dexion TORNADO automata tárológép alkalmazása az Audi értékesítő- és szervizegységénél

A tárológép segítségével akár 65%-kal fokozható a termelékenység, 75% alapterület spórolható meg és pontosan az ügyfél igényeihez igazítható

A Din Bil a Constructor Finnország segítségével gyorsabban tudja kiszolgálni az Audi ügyfeleit
A Din Bil a Constructor Finnország segítségével gyorsabban tudja kiszolgálni az Audi ügyfeleit

Az ügyféligény
A Din Bil üzemelteti az Audi legnagyobb északi értékesítő- és szervizegységét a svédországi Göteborgban. A központban mindig nagy a forgalom és nagy a nyomás a 15 szerelőn, hogy a lehető leggyorsabban végezzék a munkájukat és az ügyfelek a lehető leghamarabb visszakaphassák autóikat.
A szerelők összesen 1300 szerszámot használnak folyamatosan. Sok időt vesztegettek a megfelelő szerszám felkutatásával. Ez nem felelt meg az Audi által képviselt értékeknek, melyek része a reprezentatív és tiszta munkakörnyezet.

Hivatalos szervizközpontként a Din Bil olyan megoldást keresett, amivel helyet spórolhat meg és hatékonyabbá teheti a munkát, hogy tevékenysége minden szempontból megfeleljen az Audi normáinak.

A Constructor megoldása
A Constructor Finnország pontosan tudta, hogy mire van a Din Bilnek szüksége: a Dexion TORNADO automata tárológép segítségével akár 65%-kal fokozható a termelékenység, akár 75% alapterület spórolható meg és pontosan az ügyfél igényeihez igazítható. A Din Bil elfogadta az ajánlatot és elindította a megrendelést.

Mivel a Din Bilnek 1300 szerszámot kellett elhelyeznie, a Constructor elkezdte azokat felmérni a műhelyben. Ez azért volt fontos, hogy a TORNADO-t úgy tudják legyártani és konfigurálni, hogy minden szerszám elférjen benne. A mennyiség a méret és a súly ismeretében egy 6,5 m magas, 4 m széles, 48 db 300 kg kapacitású tálcával rendelkező berendezést terveztek az Audi egyedi színeire festve.

Most ha egy szerelőnek egy szerszámra van szüksége, egyszerűen odasétál a tárológéphez, lekéri és leigazolja a kivételezést. Ha egy másik kollégának éppen ugyanaz a szerszám kellene, azonnal láthatja, hogy kinél van. A munka végeztével a szerelő rögtön visszateszi a szerszámot a helyére, így bárki más azonnal hozzáférhet.

A megoldás további előnye, hogy a terület folyamatosan rendezett és tiszta, nincsenek szerszámok a földön és a falakon, vagy bárhol máshol, távol a szerelőktől.
Dexion Tornado automata tárológép az Audi igényeire szabva
Dexion Tornado automata tárológép az Audi igényeire szabva


A végeredmény
“Az automata rendszernek köszönhetően kialakíthatunk a műhelyben egy további szerelőállást. Mivel növekedett a kapacitás és csökkent a várakozási idő, akár 4-5 autóval többet is meg tudunk javítani naponta.” - mondta Mats Lindblad, műhelyvezető.
A Din Bil eredetileg csak helyet akart megspórolni az automata rendszer beszerzésével, de az többlet előnyt is biztosított számukra – a kapacitásbővítés lehetőségét.

A Din Bil-ről
A Din Bil Sverige AB a Volkswagen leányvállalata és Volkswagen, Audi, Porsche, Seat, valamint Skoda gépkocsik forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. Az Audik értékesítése és javítása a vállalati stratégiának megfelelően egy külön épületben történik.

A Dexion Tornado automatikus tárolótoronyról bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Dexion Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Dexion TORNADO automata függőleges tárológép
 
Dexion TORNADO automata függőleges tárológép

A TORNADO automata függőleges tárológép egy olyan dinamikus tárolási megoldás, melynek segítségével 65%-kal növelhető az árukezelés hatékonysága és 70%-kal csökkenthető a tároláshoz szükséges alapterület.
A TORNADO egy rendkívül gyors és csendes, számítógép által vezérelt, liftes rendszerű tárológép, melyet arra terveztek, hogy a lehető legkisebb alapterületen a lehető legnagyobb tárolókapacitást biztosítsa. Mivel az áru mozog a kezelőhöz, jelentősen lecsökken a gyaloglásra, várakozásra és keresésre fordított idő, emellett elkerülhetők a kigyűjtési hibák. A TORNADO tehát egy kiemelkedően hatékony és energiatakarékos tárolási megoldás.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Liftes és páternoszteres rendszerek
Liftes és páternoszteres rendszerek
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...