Dexion Pallet Shuttle rendszer alkalmazása a svédországi Outl1 webáruház raktárában

A Shuttle használatával egészen tömören tárolhatják az árukat és az automatizált platform segítségével könnyen megkereshetőek a raklapok

Dexion Pallet Shuttle rendszer - Arc E-commerce, Svédország
Dexion Pallet Shuttle rendszer - Arc E-commerce, Svédország


Az ügyféligény

Joacim Boivie, az Outl1.se webáruház alapítója importált termékeket árult néhány éven keresztül. Nagyon jó érzékkel figyeli, hogy az embereknek éppen mire van szüksége. Az Outl1.se szezonális termékekkel foglalkozik, ezért nyáron például kerti trambulint és kerékpárt lehet náluk kapni, télen pedig hőszivattyút és hóekét. Az állandóan változó árukészlet miatt a tárolási megoldásnak könnyen hozzáférhetően helyet kellett biztosítania a nagymennyiségű árunak, miközben biztonságosan kellett megőrizni a szezonális termékeket.

A vállalat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy miként egyensúlyozzon az árukészlet túl alacsony és túl magas szintjei között. Az Outl1.se által forgalmazott áruk többsége Kínából érkezik. Az induló ötlet és a weben történő tényleges megjelenés között eltelő hosszú idő miatt a megfelelő termékek kiválasztása nagyon kritikus.

Webáruházként az Outl1.se világa az internet. A vállalat a termékeinek beszállítóit is így találja meg, ezért amikor tárolási megoldást keresett, természetes volt, hogy az internethez forduljon és ily módon bukkant a Constructor Svédországra is.
Dexion Pallet Shuttle rendszer - Arc E-commerce, Svédország
Dexion Pallet Shuttle rendszer - Arc E-commerce, Svédország

A Constructor megoldása

Az egyik kihívás, amivel a Constructornak szembe kellett néznie a raktár elrendezése volt, mert nagy oszlopok voltak az épületben.

Továbbá a raktárkészlet különböző tárolási igényű és különböző méretű raklapokon tárolt árukból állt és szükség volt tömbös tárolásra is. A minden igényt kielégítő tárolási megoldást a Pallet Shuttle rendszer jelentette. 4 mezőben, 3 szinten 540 rakathelyet biztosít, melyek mind hozzáférhetőek a Shuttle segítségével. A Shuttle használatával egészen tömören tárolhatják az árukat és az automatizált platform segítségével könnyen megkereshetőek a raklapok, ezzel felgyorsítva a raktár működését.

A végeredmény

Miután a Constructor Sweden megismerte az Outl1.se tevékenységét, kidolgozott számára egy dinamikus megoldást, ami az alábbiakból áll:
  • 4 mező, 15 raklap mélységgel
  • magasság: 4000 mm
  • teherbírás: 500 kg/raklap
  • rakathelyek száma: 540
  • 800x1200 mm-es EUR-raklapok hosszanti oldalon történő kezelése
  • 1 Shuttle legfeljebb 1500 kg tömegű raklapok mozgatásához
"A Shuttle rendszer legnagyobb előnye a helykihasználás. Másik előnye, hogy elegendő egy targonca a raktár működtetéséhez. A Shuttle felveszi a raklapot és beviszi az állványba vagy kihozza a kezelőhöz." - mondta Joacim Boivie (Outl1.se. Arc E-Commerce).

Az Outl1.se-ről

Az Outl1.se üzemeltetője az Arc E-Commerce AB. Jó minőségű sport, szabadidő, edző és fitness termékeket forgalmaz versenyképes áron, mert közvetítők nélkül, közvetlenül a gyártóktól szerzi be azokat. Online árusítanak, magas üzlethelyiség-fenntartási költségek nélkül.

A Dexion Pallet Shuttle rendszerről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni a Dexion Kft. munkatársaitól, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Dexion Pallet Shuttle rendszer
 
Dexion Pallet Shuttle rendszer

A Pallet Shuttle rendszer egy félautomata, tömör tárolási megoldás, melynek segítségével egy bejárható vagy átfutó állvány csatornáihoz hasonlóan tárolhatók a raklapos áruk. Segítségével időt és költségeket takaríthat meg, mert a targoncákkal nem kell az állványba behajtani. A távirányítással vezérelhető Pallet Shuttle a görgős átfutó és a bejárható állványok sokkal hatékonyabb alternatívája. A Pallet Shuttle rendszer működtethető FIFO és LIFO elven akár hűtött környezetben is, úgymint étel- és italgyártó vagy húsfeldolgozó üzemek raktáraiban.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Raklapos állványok
Raklapos állványok
Raktártechnika
Raktártechnika
Berendezések
Berendezések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...