Csarnok rendszerű épületek falkazettái hőszigeteléssel

FactPlus 037® ásványgyapot alkalmazásával

A Knauf Insulation már több alkalommal bemutatta új generációs ásványgyapot hőszigetelő anyagát, a FactPlus® termékcsaládot. Most egy újabb FactPlus® referenciát szeretnének megosztani önökkel, amely a csarnok rendszerű, falkazettás épületek korszerű szigetelésére szolgál meggyőző példaként.

A miskolci Takata építkezésen (16 ezer m² felületen és 16 cm vastagságban) FactPlus® 037 típus került beépítésre. Figyelemre méltó, hogy a közel 2560 m³ szigetelőanyag szállítása, mozgatása, tárolása a beépítésig lényegesen kevesebb helyet, tömeget, térfogatot vett igénybe, mint amit a hagyományosabb megoldások kívánnak. Egyedül a szállítási feladat a hagyományos könnyű lemezek alkalmazása esetén 32 teherautót igényelt volna, míg a FactPlus választásával ez mindösszesen 7 teherautóval megtörtént.
A tömörített csomagolás előnyei egészen a beépítés pillanatáig érvényesülnek, hiszen az anyag csak a kicsomagoláskor, az állványon nyeri el a beépítési méreteit, így lényegesen gyorsabb, egyszerűbb a szigetelési feladat elvégzése. Köszönhetően a már jól ismert Ecose® gyártási technológiának, az emberi szervezetre gyakorolt irritatív hatások föl sem merültek.

Műszaki adatok:
Hőtechnika: a jelen megoldással elért R érték R = 0,160/0,037 = 4,30 m²•K/W (a szabvány szerint kerekítve), a fal U értéke hozzávetőlegesen U≈0,23 W/m²•K.

  Műszaki tulajdonságok Jel Érték Szabvány
  Deklarált hővezetési tényező λD 0,037 W/mK EN 12 667,
EN 12 939
  Tűzvédelmi osztály - A1 EN 13 501-1
  Vastagsági tűrés - T2 EN 823
  Szakítószilárdság - tömegének kétszerese -
  Áramlási ellenállás AFr ≥ 5,0 kPa.s/m²
Az adott "d" vastagság függvénye
EN 29 053
  Rövid idejű vízfelvétel Wp ≤ 1 kg/m² EN 1609
  Hosszú idejű vízfelvétel Wlp ≤ 3 kg/m² EN 12 087
  Páradiffúziós ellenállási szám µ 1 ČSN 73 0540
  CE jelölési kód - MW-EN 13162-T2-WS-WL(P)-AFr5 EN 13162
  EK tanúsítvány száma CE 0764–CPD–0145 -
Galéria
A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...