Ceresit glettanyagok alkalmazása

A sík felületek gletteléséhez 4 fokozatban határozták meg a minőségi szinteket

A különféle felületképző anyagok, tapéták, festékek, bevonatok minőségének megítélését a felragasztás, illetve felhordás után, nagyban befolyásolja az, hogy a ráeső surló fény milyen mértékben "hívja elő" az alapfelület egyenetlenségeit, hibáit. Az alapfelület kialakítása során ezért ajánlott alkalmas glettelő anyagot választani, a végleges használat szerinti fényviszonyokat biztosítani, és természetesen a kivitelezés szabályait betartani.

Kedvezőtlen esetben a megmaradó barázdákat, sorjákat egy közepesen vagy durván strukturált tapéta, vagy festékbevonat sem rejti el, nem beszélve a fényezéssel ellátott sima vagy strukturált tapétákat (pl. selyem-, fém-, viniltapéták), vagy lazúrokat, bevonatokat, amelyek kiváló minőségű alapfelületet követelnek meg.

Az alapfelület minőségét gyakran szubjektív szempontok szerint értékelik. A munka elvárt színvonalának behatárolásában csak olyan kifejezések adnak támpontot mint pl. a "festésre kész", "festésre előkészített" vagy a "felületkész" meghatározások. Ezek azonban vitás esetekben az objektív minősítésre nem alkalmasak.

A szabványok 4 fokozatban határozzák meg az adott technológiával elérhető, síktűrésre, simaságra vonatkozó minőségi szinteket: alapglettelés - Q1, normál glettelés - Q2, speciális glettelés - Q3, különleges glettelés - Q4.
A Henkel Magyarország Kft. a legmagasabb minőségi igények figyelembevételével forgalomba hozta a Ceresit CT 127 fehér cement kötőanyagú glettanyagot (0-2 mm), amely kiválóan alkalmas vakolt és gipszkarton felületek fedő glettelésére. Önmagában, festés nélkül is tartós és esztétikus felületet biztosít. Átfesthető diszperziós vagy ásványi pigmenteket tartalmazó festékkel.
A kivitelezők minden fontos szempontja szerint (átglettelhetőség, bedolgozhatósági idő, simaság, fehérség, csiszolhatóság, szilárdság) kiváló teljesítményt nyújt, és ebben megerősítettek partnereik pozitív visszajelzései is: "Ezt használni kell!"- hangzott az általános vélemény egy kb. 250 festő részvételével lezajlott partnertalálkozó alkalmával. A kivitelezők kényelmét szolgálja az is, hogy a bekeverést követően hosszú ideig felhasználható (egy fél munkanap) és jó darabig megengedi az elkészült felület utólagos korrekcióját, a "belejavítást".
Alkalmazásával a korábban említett, Q4-es minőségi szint, azaz különleges glettelés érhető el.
Hasonló, beltéri felhasználásra alkalmas termékük, de gipsz kötőanyaggal a Ceresit CT 126 glettanyag. 2-10 mm rétegvastagságban alkalmazható, kiváló réskitöltő képességgel bír (hézagerősítő csíkkal), gipszkarton lapok rögzítésénél is szóba jöhet. Könnyen simítható, és "nedves a nedvesre" technológiával is felhordható (kb. 45-60 perc elteltével). A kész felület sima, csiszolható, festhető és tapétázható. Alkalmazásával akár a Q3-as minőségi szint is biztosítható.
Jól alkalmazható termék a Ceresit CT 29 TINCI cementkötésű réskitöltő glettanyag, vakolati hibák javítására 3-10 mm rétegvastagságban. Szerelési munkák után visszamaradt lyukak és hézagok kitöltésére és vakolati egyenetlenségek megszüntetésére jó választás. A repedésmentes felületet a szálerősítés garantálja.
A felsorolt termékek kiválóan alkalmazhatóak akár szárazépítési-technológiáról, akár falazatok, illetve vakolatok felületképzéséről van szó. Mindegyik termék páraáteresztő tulajdonságú, és hozzájárul az egészséges beltéri klíma megteremtéséhez.
A Ceresit glettanyagok részletes ismertetőjéért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, katalógus vagy bővebb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ceresit CT 29 TINCI vékonyvakolat és réskitöltő glettanyag Ceresit CT 126 gipszes beltéri glettanyag Ceresit CT 127 beltéri finom glettanyag Ceresit IN 25 beltéri univerzális glettanyag
 
Ceresit glettanyagok
5 termék

Kül- és beltéri glettanyagok vakolt felületek fedő glettelésére és réskitöltésre.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Glettek
Glettek
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Betonok, habarcsok, vakolatok, kiegyenlítők
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...