proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Ceresit CR 90 kristályképző előnyei egy hagyományos vízszigetelő habarccsal szemben


2017. október 27.

A kísérlet során a beton kútgyűrűk felületén megjelenő nedvesség tette láthatóvá a különbséget

A megbízható és tartós vízszigetelés elkészítése komoly kihívást jelent még a szakemberek számára is. A víz nincs tekintettel arra, hogy a legnagyobb igyekezettel látunk hozzá ehhez a munkához. A legkisebb hiba, hajszálrepedés elég ahhoz, hogy a víz bejusson azokra a helyekre, amelyeket szárazon szeretnénk tartani.
Van azonban megoldás, mivel ebben a küzdelemben segítségünkre van a Ceresit CR 90 kristályképző, egykomponensű, vízzáró cementhabarcs, amely egyszerűen felhordható, és ellenáll a pozitív és negatív oldali víznyomásnak. A legérdekesebb és egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy a hajszálrepedéseket 0,4 mm szélességig lezárja kristályos önjavító tulajdonsága által.

A Ceresit CR 90 kristályképző alkalmas a szilárd, nem deformálódó ásványi felületek (hézagmentesen kifugázott téglafalazat, beton- és vasbeton felületek, cementes vakolat stb.) vízszigetelésére és nedvesség elleni védelmére.
Két fázisban működik: vízzáró réteget képez a felületen, illetve a benne lévő és vízzel oldhatatlan sók a pórusokba hatolva kikristályosodnak. Ezek a kristályok a kapillárisokat teljesen lezárják, így megakadályozzák a víz bejutását mindkét oldalról. Ez a kristályosodási képesség kiegészítő védelmet nyújt a sérült felületeken ("öngyógyítás").

A Henkel termékfejlesztői egy hagyományos vízszigetelő habarcsot hasonlítottak össze a CR 90 kristályképzővel. A kísérlet során beton kútgyűrűk külső palástját vonták be az említett habarcsokkal, majd az így kialakított tartályokat feltöltötték vízzel.
Két hét elteltével világosan látszott a két szigetelőanyag "teljesítményének" különbsége. A CR 90-nel bevont betontartály alig mutatott szivárgást, szemben a hagyományos szigetelőanyaggal, ahol a vízszivárgás rövid idő elteltével nagymértékben megindult. Azokat a hajszálrepedéseket, melyeken keresztül a nagyobb víznyomás következtében mégis megjelent a nedvesség, a CR 90 kristályai később "behegesztették".

A Ceresit CR 90 megvédi az épületszerkezetek talajjal érintkező vízszintes és függőleges felületeit (pl. alap és falazat) a talajpára, szivárgó víz, valamint nyomás nélküli és nyomással rendelkező talajvíz ellen. A vízoszlop magassága a pozitív oldalon max. 15 m lehet, míg a negatív oldalon elérheti az 5 m-t is. Alkalmazható monolit beton ivó- és esővíz tartályok víz elleni szigetelésére (max. 15 m vízmélységig), valamint kisméretű, monolit beton úszómedencék védelmére max. 20 m³-ig), továbbá erkély, terasz és fürdőszoba víz elleni szigetelésére a kerámiaburkolat fektetése előtt, vízszintes és függőleges felületen, kombinálva a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal.

A kivitelezés nagyon egyszerű. Az előkészített felületet benedvesítjük, majd az előírásnak megfelelően bekevert habarcsot kefével felhordjuk. Mielőtt ez az alapozás teljesen megszáradna, glettvassal elkészítjük a befejező réteget a vízterhelésnek megfelelő rétegvastagságban.

A CR 90 kristályképző egykomponensű vízszigetelés letölthető műszaki adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
Hír
Henkel CR 90 kristályképző egykomponensű vízzáró cementhabarcs
2012.08.17    
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  CR  90  kristályképző  vízszigetelő  habarcs  vízzáró  cementhabarcs  egykomponensű  cementbázisú  vízszigetelés  öngyógyító  öngyógyítás  vízszivárgás  hajszálrepedés  kapilláris