Ceresit CL 50 - Kétkomponensű kenhető szigetelőfólia a Henkeltől

Átszivárgó víz elleni védelem Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfóliával

Ceresit CL 50, Ceresit CL 152
Ceresit CL 50, Ceresit CL 152

A Ceresit CL 50 alkalmas nedves helyiségekben (fürdőszoba, zuhanyzó, WC, konyha stb.) a kerámia burkolat alatti fal- és padlófelületek varrat- és hézagmentes szigetelésére. Medence szigetelésre is alkalmas, amennyiben nem követelmény a vegyszerállóság. A szigetelő fóliát arra a felületre kell felhordani, ahonnét a vízterhelés várható! Fontos előnye, hogy padlófűtés esetén is alkalmazható. Kültérben, erkélyek és teraszok cementkötésű aljzatainak nedvesség elleni védelmére is alkalmas.

A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia minden olyan száraz, sima, szilárd, teherbíró, stabil, tiszta és burkolásra előkészített felületen használható, amely repedéstől- és tapadást gátló anyagoktól (pl. laza részek, por, kötőanyagok, mészkivirágzások, szennyeződések) mentes. Beltérben szívó és nem szívó felületre egyaránt alkalmazható, beleértve a meglévő kerámia burkolatot is.

A tökéletes vízzáróság érdekében a Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfóliát legalább két rétegben kell a felületre felhordani - nyeles kefe, sima glettvas vagy teddy-henger segítségével. A teljes rétegvastagságnak el kell érnie az 1,2 mm-t. Az első réteg felhordása után illesszük az előre gyártott - vagy a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalagból helyszínen elkészített - sarokprofilokat a helyükre, préseljük a felülethez, majd a perforált széleket megkenve rögzítsük azokat. Hasonlóan történik a dilatációs és csatlakozó hézagok, valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal. A szigetelési munkálatok kb. 30 perc múlva folytathatók a második réteg CL 50 keresztirányú felhordásával, amely egyben biztosítja a CL 152 szalag tökéletes beágyazódását is. A burkolást legkorábban 2 órával a második réteg felvitele után lehet megkezdeni flexibilis burkolatragasztó alkalmazásával (pl. Ceresit CM 16, vagy Ceresit CM 17). Gondoskodni kell arról, hogy a burkolhatósági idő eléréséig (kb. 2 óra) a kenhető vízszigetelést ne érje nedvesség.

Ceresit CL50 előkészítés és bekeverés
Ceresit CL50 előkészítés és bekeverés
Ceresit CL50 alkalmazás - első réteg
Ceresit CL50 alkalmazás - első réteg
Ceresit CL50 alkalmazás - második réteg
Ceresit CL50 alkalmazás - második réteg
A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia és a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalag együttes alkalmazása biztosítja, hogy a kezelt területeken a víz ne szivároghasson be az épület szerkezetébe, ezzel tartósabbá, egészségesebbé és biztonságosabbá téve otthonát.

A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia és a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalag letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Ceresit CL 152 sarokerősítő szalag

CL 152 sarokerősítő szalagok a csempeburkolatok alatti tágulási és csatlakozási hézagok vízhatlan lezárásához.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...