proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ceresit CL 50 - Kétkomponensű kenhető szigetelőfólia a Henkeltől


2018. május 28.

Átszivárgó víz elleni védelem Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfóliával

A kenhető szigetelésekről időnként "folyékony fóliaként" vagy "szigetelő fóliaként" olvashatunk. Ez az elnevezés kissé megtévesztő lehet, de valójában egy pasztaszerű anyagról van szó, amely felhordható hengerrel, ecsettel, kefével, vagy akár glettvassal is. Alkalmazásának fő célja, hogy megakadályozza a hidegburkolaton átszivárgó víz behatolását az aljzatba, mivel a fugázóanyag nem tekinthető vízzáró anyagnak. (A kenhető szigetelést - ami egyébként ún. "alternatív szigetelésnek" minősül - nem szabad összetéveszteni a padlószerkezetbe kerülő, kétrétegű lemezszigeteléssel. A kenhető szigetelés csak az aljzat felületét védi.)

Sokan nem tartják fontosnak a kenhető szigetelés alkalmazását, azonban érdemes átgondolni néhány dolgot: egy átnedvesedett falszerkezet hőszigetelő képessége drasztikusan lecsökken, megindul az egészségkárosító felületi penészesedés, vagy a nedvességre érzékeny, szárazépítő elemek károsodhatnak. Ezek a problémák elkerülhetők a megfelelő vízszigetelés alkalmazásával.

A választást a kenhető szigetelések különböző típusai között alapvetően az határozza meg, hogy beltérben vagy kültérben kívánjuk-e alkalmazni a terméket. A Henkel által forgalmazott, Ceresit CL 50 Kétkomponensű kenhető szigetelőfólia kül- és beltérben egyaránt tökéletes megoldást biztosít. A Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal együtt alkalmazva pedig még megbízhatóbb és hosszantartó vízszigetelési megoldást nyújt.

Ceresit CL 50, Ceresit CL 152

A Ceresit CL 50 alkalmas nedves helyiségekben (fürdőszoba, zuhanyzó, WC, konyha stb.) a kerámia burkolat alatti fal- és padlófelületek varrat- és hézagmentes szigetelésére. Medence szigetelésre is alkalmas, amennyiben nem követelmény a vegyszerállóság. A szigetelő fóliát arra a felületre kell felhordani, ahonnét a vízterhelés várható! Fontos előnye, hogy padlófűtés esetén is alkalmazható. Kültérben, erkélyek és teraszok cementkötésű aljzatainak nedvesség elleni védelmére is alkalmas.

A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia minden olyan száraz, sima, szilárd, teherbíró, stabil, tiszta és burkolásra előkészített felületen használható, amely repedéstől- és tapadást gátló anyagoktól (pl. laza részek, por, kötőanyagok, mészkivirágzások, szennyeződések) mentes. Beltérben szívó és nem szívó felületre egyaránt alkalmazható, beleértve a meglévő kerámia burkolatot is.

A tökéletes vízzáróság érdekében a Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfóliát legalább két rétegben kell a felületre felhordani - nyeles kefe, sima glettvas vagy teddy-henger segítségével. A teljes rétegvastagságnak el kell érnie az 1,2 mm-t. Az első réteg felhordása után illesszük az előre gyártott - vagy a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalagból helyszínen elkészített - sarokprofilokat a helyükre, préseljük a felülethez, majd a perforált széleket megkenve rögzítsük azokat. Hasonlóan történik a dilatációs és csatlakozó hézagok, valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalaggal. A szigetelési munkálatok kb. 30 perc múlva folytathatók a második réteg CL 50 keresztirányú felhordásával, amely egyben biztosítja a CL 152 szalag tökéletes beágyazódását is. A burkolást legkorábban 2 órával a második réteg felvitele után lehet megkezdeni flexibilis burkolatragasztó alkalmazásával (pl. Ceresit CM 16, vagy Ceresit CM 17). Gondoskodni kell arról, hogy a burkolhatósági idő eléréséig (kb. 2 óra) a kenhető vízszigetelést ne érje nedvesség.

Ceresit CL50 előkészítés és bekeverés Ceresit CL50 alkalmazás - első réteg Ceresit CL50 alkalmazás - második réteg A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia és a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalag együttes alkalmazása biztosítja, hogy a kezelt területeken a víz ne szivároghasson be az épület szerkezetébe, ezzel tartósabbá, egészségesebbé és biztonságosabbá téve otthonát.

A Ceresit CL 50 kenhető szigetelőfólia és a Ceresit CL 152 sarokerősítő szalag letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot, egyéb információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  szigetelőfólia  kenhető  szigetelőfólia  kenhető  szigetelés  sarokerősítő  szalag  Ceresit  CL  50  Ceresit  CL  152  szigetelés  Henkel  Magyarország  Kft  folyékony  fólia  szigetelő  fólia