proidea.hu online termékinformációs katalógus

Betonkerítések vízszigetelése JUB termékekkel


2015. február 03.

A Hidrozol vízszigetelés megfelelő védelmet biztosít a betonfelületeknek

A korszerű építészetben a betonkerítéseknek nem csak biztonsági, védelmi vagy elhatárolási szerepük van, hanem külső megjelenésükkel és kivitelezésükkel hozzájárulnak otthonunk szépségéhez, mivel a betonkerítések tetszés szerinti formában és színben kivitelezhetők. Más anyagból készült kerítésekhez képest tartósabbak és ellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel szemben. További előnyük, hogy a kerítés viszonylag gyorsan elkészíthető. Ez egyúttal hátrány is lehet, mivel sokszor a gyors kivitelezés miatt nem látják el megfelelő védelemmel a betont és ilyen esetekben keletkeznek sérülések.
A támfalakhoz hasonlóan a betonfelületeknek a vízszigetelő rétegek kidolgozásakor legalább 1 hónaposnak kell lenniük. A felület túlzott mértékű deformitásai, elmozdulása, repedései és hasonlók kijavíthatatlan sérülések forrásai lehetnek.

Új építésű betonkerítések esetén a Hidrozolt mindkét oldalon a talapzat tetejétől egészen a konstrukció tetejéig felvisszük. A Hidrozolt legalább kettő, általában azonban három vagy több rétegben hordjuk fel. A felület további megmunkálása csak három vagy több felhordott réteg esetén lehetséges. A második és a harmadik réteget a még nedves alsó rétegre visszük fel. Minden egyes következő réteget az előzőleg felvitt rétegre "merőlegesen" viszünk fel. Ez további biztonságot jelent a vízszigetelés szempontjából. A felvitt rétegek együttes vastagsága ne haladja meg az 5 mm-t. Az első réteget kőműves ecsettel visszük fel. Ezután a nedves első rétegre rozsdamentes acél simítóval felvisszük a Hidrozol második, majd harmadik rétegét.
A dekoratív záróréteget a végső terepszint alatt legalább 5 cm-re és a konstrukció tetejéig visszük fel, ugyanúgy mindkét oldalon. Itt nagyon fontos, hogy a fal előtt és mögött is alakítsunk ki egy vízelvezető réteget, amely lehetővé teszi a víz elszivárgását. Ugyanígy nagyon fontos, hogy a konstrukciót egy bádogsapkával (vagy valami hasonlóval) védjük, ami meggátolja a csapadékvíz szerkezetbe történő bejutását, egyúttal pedig lehetővé teszi a nedvesség eltávozását a konstrukcióból (a kapilláris jelenség miatt keletkező nedvesség megszűnését). A támfalak dekoratív védelmére használhatjuk a Takril akril betonfestéket, a rugalmas Elakril betonfestéket vagy dekoratív vakolatokat (JUB Kulirplast, akril és szilikonos simított vakolatok). A Takril és Elakril festékek a dekoratív védelem mellett a CO2 betörésével szemben is védelmet jelentenek a betonkonstrukció számára (EN 1062-6) és ezzel védelmet nyújtanak a karbonátosodással szemben, valamint a beton és az armatúra tönkremenetelével szemben.

A betonkerítések felújítása általában nem olyan bonyolult, mint az a támfalak esetében lehetséges. Az esetek többségében a felújítási költségek is alacsonyabbak. Ily módon megnövelhetjük a kerítés élettartamát és egyúttal a kerítést szebb és esztétikusabb külső megjelenéssel ruházhatjuk fel. Betonkerítések felújításakor a Hidrozolt a végső terepszint alatt legalább 10 cm-ig, és a konstrukció tetejéig visszük fel. Ugyanígy gondoskodjunk a vízelvezető rétegről, amely lehetővé teszi a víz elszivárgását.

Betonkerítés
  1. Alapozó bevonat: Jukol Primer (1:1 hígítás vízzel)
  2. Vízszigetelés: Hidrozol anyag felhordása 3 rétegben
  3. Dekoratív védelem: Elakril vagy Takril betonfesték 2 rétegben
A Hidrozol vízszigetelő rendszer termékeivel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a JUB Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9500 Celldömölk, Sági út 218.
Telefon: +36 23 511 240
Fax: +36 23 511 241
E-mail:
Web: www.jub.hu
   
   
   
   
   
A JUB Kft. 1961-től gyárt saját fejlesztés alapján diszperziós festékeket, díszítővakolatokat és más építőipari vegyi termékeket. A korszerű termelési technológia a termékek állandó minőségének biztosítéka.
További hírek a Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  jub  hidrozol  vízszigetelés  elakril  takril  betonfesték