Betonkerítések vízszigetelése JUB termékekkel

A Hidrozol vízszigetelés megfelelő védelmet biztosít a betonfelületeknek

A korszerű építészetben a betonkerítéseknek nem csak biztonsági, védelmi vagy elhatárolási szerepük van, hanem külső megjelenésükkel és kivitelezésükkel hozzájárulnak otthonunk szépségéhez, mivel a betonkerítések tetszés szerinti formában és színben kivitelezhetők. Más anyagból készült kerítésekhez képest tartósabbak és ellenállóbbak a mechanikai sérülésekkel szemben. További előnyük, hogy a kerítés viszonylag gyorsan elkészíthető. Ez egyúttal hátrány is lehet, mivel sokszor a gyors kivitelezés miatt nem látják el megfelelő védelemmel a betont és ilyen esetekben keletkeznek sérülések.
A támfalakhoz hasonlóan a betonfelületeknek a vízszigetelő rétegek kidolgozásakor legalább 1 hónaposnak kell lenniük. A felület túlzott mértékű deformitásai, elmozdulása, repedései és hasonlók kijavíthatatlan sérülések forrásai lehetnek.

Új építésű betonkerítések esetén a Hidrozolt mindkét oldalon a talapzat tetejétől egészen a konstrukció tetejéig felvisszük. A Hidrozolt legalább kettő, általában azonban három vagy több rétegben hordjuk fel. A felület további megmunkálása csak három vagy több felhordott réteg esetén lehetséges. A második és a harmadik réteget a még nedves alsó rétegre visszük fel. Minden egyes következő réteget az előzőleg felvitt rétegre "merőlegesen" viszünk fel. Ez további biztonságot jelent a vízszigetelés szempontjából. A felvitt rétegek együttes vastagsága ne haladja meg az 5 mm-t. Az első réteget kőműves ecsettel visszük fel. Ezután a nedves első rétegre rozsdamentes acél simítóval felvisszük a Hidrozol második, majd harmadik rétegét.
A dekoratív záróréteget a végső terepszint alatt legalább 5 cm-re és a konstrukció tetejéig visszük fel, ugyanúgy mindkét oldalon. Itt nagyon fontos, hogy a fal előtt és mögött is alakítsunk ki egy vízelvezető réteget, amely lehetővé teszi a víz elszivárgását. Ugyanígy nagyon fontos, hogy a konstrukciót egy bádogsapkával (vagy valami hasonlóval) védjük, ami meggátolja a csapadékvíz szerkezetbe történő bejutását, egyúttal pedig lehetővé teszi a nedvesség eltávozását a konstrukcióból (a kapilláris jelenség miatt keletkező nedvesség megszűnését). A támfalak dekoratív védelmére használhatjuk a Takril akril betonfestéket, a rugalmas Elakril betonfestéket vagy dekoratív vakolatokat (JUB Kulirplast, akril és szilikonos simított vakolatok). A Takril és Elakril festékek a dekoratív védelem mellett a CO2 betörésével szemben is védelmet jelentenek a betonkonstrukció számára (EN 1062-6) és ezzel védelmet nyújtanak a karbonátosodással szemben, valamint a beton és az armatúra tönkremenetelével szemben.

A betonkerítések felújítása általában nem olyan bonyolult, mint az a támfalak esetében lehetséges. Az esetek többségében a felújítási költségek is alacsonyabbak. Ily módon megnövelhetjük a kerítés élettartamát és egyúttal a kerítést szebb és esztétikusabb külső megjelenéssel ruházhatjuk fel. Betonkerítések felújításakor a Hidrozolt a végső terepszint alatt legalább 10 cm-ig, és a konstrukció tetejéig visszük fel. Ugyanígy gondoskodjunk a vízelvezető rétegről, amely lehetővé teszi a víz elszivárgását.

Betonkerítés
  1. Alapozó bevonat: Jukol Primer (1:1 hígítás vízzel)
  2. Vízszigetelés: Hidrozol anyag felhordása 3 rétegben
  3. Dekoratív védelem: Elakril vagy Takril betonfesték 2 rétegben
A Hidrozol vízszigetelő rendszer termékeivel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a JUB Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Hydrosol Decor base dekoratív vízzáró anyag Hydrosol Polyurethane 2K kétkomponensű színtelen bevonat Hydrosol Classic vízzáró habarcs Hydrosol Superflex 2K kétkomponensű rugalmas vízzáró habarcs
 
JUB vízszigetelő anyagok
6 termék

Az épület egyes helyiségei, illetve bizonyos építési elemek, a csempeburkolaton kívül megfelelő védelem kialakítását is igénylik a víznek a szerkezetbe való bejutásával szemben. Ilyen jellegű védelem kialakítása vízzáró anyagok alkalmazásával lehetséges. A vízszigetelő termékekkel megfelelő védelemmel lehet ellátni a következő helyiségeket: fürdőszobák, konyhák, erkélyek és teraszok, betonkerítések, támfalak, vízgyűjtők, valamint vízóra aknák és elektromos aknák.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Takril betonfesték
 
Takril betonfesték

A Takril polimer kötőanyagokon alapuló diszperziós festék, vertikális betonfelületek és egyéb cementkötésű felületek, valamint egyéb kültéri és beltéri falfelületek dekorációs és por elleni védelmére.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...