proidea.hu online termékinformációs katalógus

Utólagos hőszigetelés Bachl hőszigetelő anyagokkal


2011. március 18.

Épületek felújítása korszerű hőszigeteléssel

Az energia árának drasztikus emelkedése elkerülhetetlenné teszi meglévő épületeink utólagos hőszigetelését. Milyen hőszigetelő-anyagokat alkalmazhatunk homlokzatainkon, mi a különbség és mire érdemes odafigyelni?

Bachl EPS lapok

Homlokzati falainkon legtöbbször expandált polisztirol (EPS) keményhabokat használunk. A hőszigetelő-anyag vastagság növekedése kapcsán "új" fejlesztések és anyagok jelentek meg a piacon. A polisztirol lapok lépcsős élképzéssel is elláthatóak, így hőhídmentes és pontos elemkapcsolódás érhető el. Az EPS táblák éleinek illetve a táblák élei közötti részek ragasztóanyaggal való be- illetve kikenése nagymértékű vonalmenti hőhidakat eredményez, lévén a polisztirol 20-szor "jobb" hőszigetelő a ragasztó- illetve vakolóanyagoknál.
EPS lapok hőhídmentes beépítése lépcsős élképzéssel.

Bachl grafitadalékkal dúsított polisztirol lapok
Mind a panel, mind a kisméretű tömör (38 cm) vagy B30-as (30 cm) téglából épült falainkra a magyar rendelet teljesítéséhez 5-8 cm elégséges, de a követelmények várhatóan idén (de legkésőbb jövőre) szigorodni fognak. Hosszútávra vonatkozó felújítás esetén a fenti falakra 15-20 cm-nél kevesebb hagyományos EPS táblát nem érdemes feltenni. Ha zavarnak a vastag hőszigetelési méretek, választhatunk kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékeket, mint például a grafitadalékkal dúsított EPS-t vagy a poliuretánt (PIR).
Grafitadalékkal dúsított (szürke) polisztirol a hagyományosnál 20%-kal kedvezőbb hőszigetelést nyújt.

Bachl PIR lapok
A PIR akár 40%-kal kedvezőbb hőszigeteléssel rendelkezik a "normál" polisztirolnál, valamint magasabb a szilárdsága, kevesebb a nedvességfelvétele. A poliuretán táblák legfontosabb alkalmazási területei homlokzati falak esetében:
   
 • utcafronton, telekhatáron lévő épület    
 • hőszigetelés vastag megkötése a falon (a hatóságok által)    
 • fokozott hőszigetelési igény (passzívházak)    
 • a vastag hőszigetelés épületet "torzító" hatásának elkerülése    
 • koszorúk, oszlopok, pillérek hőhídmentesítése    
 • fokozott mechanikai igénybevételnek kitett homlokzat (utcafront)
  Lábazatok hőszigetelésére kizárólag minimális nedvességfelvétellel rendelkező termékek építhetők be. Emiatt vagy formahabosított EPS vagy extrudált polisztirol keményhab lapokat alkalmazhatunk.
 • PIR lapokkal a hagyományos EPS-nél akár 40%-kal kedvezőbb hőszigetelés érhető el.

  Bachl formahabosított polisztirol lapok
  Padlók felújításánál örökös probléma, hogy nincs elég vastagság (hely), hogy megfelelő hőszigetelést érjünk el, ezért érdemes kedvezőbb hőszigetelési képességű anyagot választani, mint pl. a poliuretán. Jó tudni, hogy a magyar rendelet teljesítéséhez hagyományos hőszigetelő-anyagokból 6-8 cm, míg poliuretánból már 4 cm elégséges.
  Lábazat hőszigetelése formahabosított polisztirol lappal.

  Bachl alufólia kaírozású PIR lapok
  Pincefödémek utólagos hőszigetelését leginkább a pince oldaláról a födém alsó síkján elhelyezett PIR táblákkal oldhatjuk meg, hiszen vékonyabb méretben tudja elérni a kívánt hőszigetelő hatást, merev, egyszerűen és gyorsan beépíthető. Talajszint alatti pincefal szigeteléshez (minimális nedvességfelvétel elérése miatt) formahabosított EPS, extrudált polisztirol vagy poliuretán keményhab lapok használhatóak.
  Kétoldalt alufólia kasírozású PIR lapok padlók hőszigeteléséhez.

  A Bachl Kft. a Várépítő Pályázat termékfelajánlója.

  A Bachl PIR és EPS hőszigetelő anyagokkal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, részletes információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
   

  Cég
  Székhely: H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
  Telefon: +36 56 586 500
  Fax: +36 56 586 498
  E-mail:
  Web: www.bachl.hu
     
     
     
     
     
  A Bachl család vállalkozása 1926-ban téglagyártással indult Németországban. A második világháború után folyamatos növekedés következett, így a tradicionális családi vállalat több mint 1400 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi cégcsoporttá nőtte ki magát: a bajorországi Röhrnbach-ban található cégközponton kívül összesen 14 gyártóbázist és számos kereskedelmi képviseletet működtet. A Bachl tevékenységi köre az építőanyagok, szigetelőanyagok, fóliák, szerkezeti elemek és műpalák előállításától, a tervezésen, illetve magas- és mélyépítésen át a kulcsrakész kivitelezésig terjed. A Bachl termékek kiváló műszaki tartalmuk és kedvező ár-érték arányuk miatt a német, az osztrák, a cseh és a magyar építőanyag-piac meghatározó szereplői.
  Hír
  Várépítő Pályázat 2011 eredményhirdetés
  2011.06.09    
  Kulcsszavak:  bachl  utólagos  hőszigetelés  hőszigetelő  lap  pir  eps  polisztirol