A Bachl Kombitherm univerzális hőhídmentesítő elem alkalmazása

Jó hőszigetelési tulajdonságok és magas szilárdsági jellemzők a megfelelő hővédelem eléréséhez

Alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházakra vonatkozó szigorú követelmények és elvárások miatt kulcsfontosságú, hogy minden apró vagy aprónak tűnő részletre oda tudjunk figyelni, mind a tervezés, mind a kivitelezés során. Az épület homogén hőburkának kialakítása elengedhetetlen a megfelelő hővédelem eléréséhez, azonban a jó hőszigetelési tulajdonságok gyakran nem párosulnak magas szilárdsági jellemzőkkel. A Bachl Kombitherm hőhídmentesítő elem rendelkezik a fent említett két fontos tulajdonsággal.

A Kombitherm lapok a PIR (poliuretán) keményhab hőszigetelő táblák vágása, élképzése során keletkezett maradványok („gyártási hulladékok”) nagynyomású préseléssel és kötőanyag hozzáadásával történő újrahasznosítása során jönnek létre.

Poliuretánhab alapon előállított termék, klórozott- és fluorozott szénhidrogénektől (CFC) mentes, kiváló minőségű szerkezeti anyag. Mechanikailag erősen terhelhető, nyomásálló, alaktartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló.

A Kombitherm táblák nyomószilárdsága a mészhomok tégláénak és a szerkezeti fáénak ugyan a fele, de a fa alapanyagú elemekkel és a vázkerámia téglával megegyező, míg a pórusbeton téglának akár a kétszerese. Hőszigetelő tulajdonsága a mészhomok téglánál 10-szer, a fánál, illetve fa alapú termékeknél és vázkerámia téglánál akár 3-5-ször, míg a pórusbeton téglánál 2-szer kedvezőbb.

A lemez ellenáll a nedvességnek, rothadásnak és a növények gyökérzetének. Olyan helyeken alkalmazható, ahol többek között gondot jelent a nedvesség és elvárt a jó hőszigetelő képesség.
Galéria
Kombitherm elemek felhasználása nyílászárók kiegészítő elemeként (kedvező hőszigetelés, magas szilárdság, nedvességtűrés, könnyű megmunkálhatóság).

Felhasználási területek: általános hőhídmentesítő elem
  • passzívházak esetén a felmenő, külső falszerkezet kezdő elemeként alkalmazható, mivel a hagyományos falazóelemeknél jobban szigetel
  • passzívházak nyílászáróinak hőhídmentes rögzítésénél a szerelőváz szerepét tölti be, az itt leggyakrabban alkalmazott szerkezeti, fűrészelt fánál akár 5-ször kedvezőbb a hővezetési tényezője, miközben szilárdságuk megegyező
  • passzívházak ajtó- és ablakgyártásánál kiegészítő elemeként régóta használt anyag
  • hőszigetelt homlokzatokon bármilyen szerelvény, tartóelem hőhídmentes beépítésénél nélkülözhetetlen (világítótestek, armatúrák, akasztott, függesztett erkélyek, árnyékolók, korlátok, stb. hőhídmentesítéséhez használható)
  • magastetőkben alkalmazott fa kiegészítő, tartó elemek kiváltása, hőhídmentesítése
  • lapostetők attikafalának kialakítása, illetve attikafal véglezárása, mely kiváló fogadófelületet ad bádogozáshoz
  • lapostetők ereszvégének hőhídmentes megoldása, melyhez stabilan rögzíthetőek a csatornaelemek, bádogszerkezetek
Galéria
Feldarabolt Bachl Kombitherm elem és Kombitherm táblák
Táblaméret: 2440 x 1220 mm

Vastagság: 10, 20, 30, 40, 50 mm
(A lapok vastagsága egymáshoz történő ragasztással szabadon növelhető, például 2 x 5 cm vastagságú lappal 10 cm táblavastagság érhető el.)

Megmunkálás, szabás: A táblák hagyományos fa megmunkálásához használatos vágó szerszámokkal, gépekkel szabható, fúrható, marható (fa marószerszámmal), egyedi alak hozható létre.

A Bachl PIR szigetelőlemezekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Bachl Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Bachl PIR szigetelőlemezek
3 termék

A PIR az egyik legjobb hőszigetelési paraméterrel rendelkezik az ismert hőszigetelő keményhabok közül, ezáltal új lehetőséget kínál a magyar építőipar számára. Beépítése ott célszerű, ahol alacsony szerkezeti magasság és magas szigetelési értékek szükségesek.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...