VSD+ csavarkompresszor a Matrival autóipari beszállítónál

VSD+ csavarkompresszor a Matrival autóipari beszállítónál

A technológiával 50%-os energiamegtakarítás érhető el

Az ingadozó sűrített levegő-igény már nem problémaforrás.
Épp ellenkezőleg: nagyban hozzájárulhat a költségtakarékossághoz. Bizonyíték erre az Atlas Copco kompresszorokban alkalmazott forradalmi VSD+ technológia.

Ezek az iparágban jelenleg forgalomban lévő legkompaktabb, legcsendesebb és főként a legtakarékosabb kompresszorok.

Az egyedülálló technológia az Atlas Copco fejlesztése, amely méltán tölt be vezető szerepet az ágazatban. A VSD+ (Variable Speed Drive) rövidítés egy függőleges szerkezetű, olajhűtésű, állandó mágneses motorral szerelt berendezést jelöl, amely a teljesítményét a sűrített levegőszállítás pillanatnyi igényei szerint alakítja.

Az egyedülálló technológiának köszönhetően az új Atlas Copco kompresszorok tartósan akár a felére csökkentik az energiafogyasztást. A teljes iparágat tekintve kétségkívül a legnagyobb költségmegtakarítást nyújtják. A VSD+ technológia által nyújtott alapvető innováció a hajtóműben van, tehát a motor és a csavarelem kombinációjában.

VSD+ csavarkompresszor a Matrival autóipari beszállítónál
GA 37 VSD+ változtatható fordulatszámú csavarkompresszor
Változtatható fordulatszámú csavarkompresszor - GA 37 VSD+

"Az állandó mágneses motor az Atlas Copco saját konstrukciós fejlesztésének eredménye. Ennél különösen nagy figyelmet fordítottunk egyfelől a hűtésnek, másfelől a hatékonyságnak", fejtegeti Michael Khang, az ipari kompresszorok divízió értékesítési vezetője.
A további műszaki újítás egy olajhűtésű fő elektromotor alkalmazása. "Ezzel több, mint 5%-kal nagyobb mellékhő nyerhető a kompresszorból. Ezzel együtt és ennek köszönhetően hatékonyabbá válik a teljes berendezés hűtése" - tette még hozzá.

A motor és a csavarelem között nincs tengelykapcsoló vagy fogazott erőátvitel, így a hajtás közvetlen, ami rendkívül csendes és maximálisan hatékony üzemet biztosít. A VSD+ technológián alapuló hajtómű egy zárt kört alkot, amiben a motor és a csavarelem is olajhűtésű. Ez a megoldás jelentősen hozzájárul az energia megtakarításához.

Az új GA 75-110 VSD+ kompresszor ezen felül több csúcsszintű műszaki elemet is tartalmaz, ideértve a fejlett Neos frekvenciaváltót, az új saját konstrukciós csavarelemet és a teljesen integrált légszárítót. A felhasználók ennek köszönhetően akár 6%-kal is növelhetik a kihasználható légszállítási kapacitást.

A VSD+ technológiáról bővebben az alábbi linken olvashat: www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/CustomerBenefit/VSD-at

Matrival

A Matrivalnak, mint autóipari beszállítónak minden szükséges: megbízhatóság, kis alapterület, energiahatékonyság, fenntarthatóság és egy olyan partner, amely az egész sűrített levegős rendszerért egy személyben felelősséget vállal. Az Atlas Copco új változtatható fordulatszámú meghajtás technológiájával és olajbefecskendezéses GA55 VSD+ csavarkompresszorával kielégítette az összes sűrített levegővel kapcsolatos igényt.

A GA 55 VSD+ egy igazán forradalmi gép, köszönhetően innovatív vertikális kialakításának és megbízható permanens mágneses motorjának (iPM). Ez a kompresszor átlagosan 50%-kal csökkenti az energia felhasználást, és a legzordabb körülmények között is folyamatosan működik.

A GA 7-75 VSD+ a jövő kompresszora, mely teljes egészében az Atlas Copco saját fejlesztése. A fenntarthatóság az Atlas Copco egyik alapelve és a Matrival számára is nagyon fontos. A környezet védelme a Matrival-nál is prioritás, a vállalat Spanyolország egyik legszebb természetes parkja mellett található és ott is szándékozik maradni.

A GA VSD+ segít, hogy a Matrival megvalósíthassa környezetvédelemmel kapcsolatos terveit. A permanens mágnessel ellátott motor és a frekvenciaváltó az igényekhez igazítja a termelt sűrített levegő mennyiségét. Egyszerűen leáll, amikor kisebb a levegőigény és ezzel energiát takarít meg. A Matrival átlagosan 50% megtakarításra számíthat. Ez a kompresszor nemcsak környezetbarát, hanem energiatakarékos is.

VSD+ csavarkompresszor a Matrival autóipari beszállítónál
Átlagosan 50%-os energiamegtakarítás a Matrival-nál
A hírben szereplő termékek
GA VSD+ 75-110 olajbefecskendezéses csavarkompresszor ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor GA 110-160 VSD+ olajbefecskendezéses csavarkompresszor
 
Atlas Copco csavarkompresszorok
3 termék

Megbízható levegőellátást biztosító olajmentes és olajbefecskendezéses csavarkompresszorok.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kompresszorok
Kompresszorok
Légtechnika
Légtechnika
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...