Az ásványgyapot hőszigetelés mezőgazdasági alkalmazása

Knauf Insulation szigetelést alkalmaztak egy gombatermesztő üzem fóliasátrainak hőszigetelésére

A Knauf Insulation 2014 decemberében Magyarország legnagyobb gombatermelő üzemében, a Bio-Fungi Kft. ócsai telephelyén szigetelt. A cég 100%-ban magyar tulajdonban van, és a magyarországi értékesítés mellett a nemzetközi kereskedelem legmagasabb igényeinek is eleget téve látja el termékeivel a gombapiacot. Ehhez igazodva 13 db új laskagomba termesztő egységet építettek.
Mutsy Attilával, a cég tulajdonosával több előzetes egyeztetés alkalmával igyekeztek megtalálni a legmegfelelőbb terméket, amely képes egy fóliasátor hőszigetelését ellátni.
A sátrak esetében a "főfal" tulajdonképpen a vázszerkezetre (1. kép) épített hőszigetelés, két réteg speciális fólia között. Így gyakorlatilag olyan termékre volt szükség, amely azon kívül, hogy kellőképpen hőszigetel, ellenálló a folyamatos nyomófeszültséggel szemben, azaz roskadásmentesen megállja a helyét. A beépítési körülményeket ezen kívül a nagyon magas páratartalom és a beépítési nehézségek jellemzik (2. kép).
Így esett a választás a tekercses kiszerelésben készülő hidrofóbizált Classic 032 szigetelésre. Mint az összes ásványgyapot hőszigetelés - 2008 óta - ez is a teljesen természetes, keményítő alapú, biológiailag semleges ECOSE®; technológiájú kötőanyaggal készül. Így a bio elvekkel azonosulva jó választás volt a Bio-Fungi Kft. telepére.

A Classic 032 szigetelést - amely kellően rugalmas ahhoz, hogy felvegye a sátrak ívét, ugyanakkor megfelelő merevséggel rendelkezik - a roskadás elkerülésére két rétegben, összesen 20 cm vastagságban építették be.
A 0,032 W/mK hővezetési tényező (amely az ásványgyapotok között a legjobb érték) ebben a vastagságban kiválóan biztosítja a hosszútávú és megfelelő hőszigetelést, így bátran ajánlják hasonló beépítési területekre.
könnyen vágható.
Az ECOSE Technology-val készült ásványgyapot szigetelések letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...