proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az ásványgyapot hőszigetelés mezőgazdasági alkalmazása


2015. szeptember 21.

Knauf Insulation szigetelést alkalmaztak egy gombatermesztő üzem fóliasátrainak hőszigetelésére

A Knauf Insulation 2014 decemberében Magyarország legnagyobb gombatermelő üzemében, a Bio-Fungi Kft. ócsai telephelyén szigetelt. A cég 100%-ban magyar tulajdonban van, és a magyarországi értékesítés mellett a nemzetközi kereskedelem legmagasabb igényeinek is eleget téve látja el termékeivel a gombapiacot. Ehhez igazodva 13 db új laskagomba termesztő egységet építettek.
Mutsy Attilával, a cég tulajdonosával több előzetes egyeztetés alkalmával igyekeztek megtalálni a legmegfelelőbb terméket, amely képes egy fóliasátor hőszigetelését ellátni.
A sátrak esetében a "főfal" tulajdonképpen a vázszerkezetre (1. kép) épített hőszigetelés, két réteg speciális fólia között. Így gyakorlatilag olyan termékre volt szükség, amely azon kívül, hogy kellőképpen hőszigetel, ellenálló a folyamatos nyomófeszültséggel szemben, azaz roskadásmentesen megállja a helyét. A beépítési körülményeket ezen kívül a nagyon magas páratartalom és a beépítési nehézségek jellemzik (2. kép).
Így esett a választás a tekercses kiszerelésben készülő hidrofóbizált Classic 032 szigetelésre. Mint az összes ásványgyapot hőszigetelés - 2008 óta - ez is a teljesen természetes, keményítő alapú, biológiailag semleges ECOSE®; technológiájú kötőanyaggal készül. Így a bio elvekkel azonosulva jó választás volt a Bio-Fungi Kft. telepére.

A Classic 032 szigetelést - amely kellően rugalmas ahhoz, hogy felvegye a sátrak ívét, ugyanakkor megfelelő merevséggel rendelkezik - a roskadás elkerülésére két rétegben, összesen 20 cm vastagságban építették be.
A 0,032 W/mK hővezetési tényező (amely az ásványgyapotok között a legjobb érték) ebben a vastagságban kiválóan biztosítja a hosszútávú és megfelelő hőszigetelést, így bátran ajánlják hasonló beépítési területekre.

Az ECOSE® Technology-val készült ásványgyapot a fenntarthatóság legmagasabb szintjét biztosítja:
  • bio-alapú technológiával készült kötőanyag,
  • hozzájárul az épületek belső levegőjének javításához (a hagyományos ásványgyapothoz viszonyítva),
  • elősegíti a fenntartható épületek létrehozását,
  • csökkenti a munkahelyi káros hatások mértékét és a gyártás során a szennyezőanyag kibocsátást,
  • a gyártás során nincs hozzáadott fenol, fenol-formaldehid és akril, azaz egészségre káros anyagok.
Felhasználói előnyök:
  • puhább tapintású,
  • kisebb a porképződés,
  • szagtalan,
  • könnyen vágható.
Az ECOSE Technology-val készült ásványgyapot szigetelések letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  knauf  insulation  szigetelés  hőszigetelés  fóliasátor  ecose  technology  Classic  032