ARPANEL – Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből

ARPANEL: Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből

Milyen szendvicspanelt válasszunk?

Az ásványgyapotból és poliizocianurát (PIR) habból készült szigetelőmaggal ellátott szendvicspanelek kereskedelmi, ipari, raktári és sportlétesítményekkel, valamint középületekkel szemben támasztott követelmények széles spektrumát elégítik ki. Építészek, beruházók és kivitelezők egyaránt olyan tető és fali szendvicspaneleket keresnek, amelyek széles termékskálán alkalmazhatók.
A szendvicspanelek piacán elsősorban olyan megoldásokat választanak, amelyek jellemzői a kiváló minőség, tartósság, nagyon jó műszaki paraméterek és esztétikus kivitelezés. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek kiemelik az ARPANEL szendvicspaneleket. Hő-, hang- és tűzszigetelési szempontból megfelelnek az EU követelményeinek, miközben nagyon jó mechanikai paraméterekkel rendelkeznek. A kínált panelek megfelelnek a modern és vonzó kialakítású épített rendszereket létrehozó beruházók elvárásainak. A szendvicspanelek kollekciója széles színválasztékban érhető el, a termékek ráadásul eredeti dekorprofilokkal rendelkeznek. A panelek kétféle rögzítéssel kaphatók: standard és rejtett változatban.

ARPANEL – Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből
ARPANEL – Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből

Jól átgondolt kialakítás

Az ARPANEL előregyártott szendvicspanelek két acéllemez burkolatból (vastagság 0,4-0,7 mm) és PIR poliizocianurát habos vagy MiWo ásványgyapot töltetből állnak, amely szerkezetileg szigetelő magot képez. A panel burkolataként használt anyag nagyon tartóssá és mechanikailag ellenállóvá teszi azt, sőt lehetőség van további szerves bevonatok felvitelére is, amelyek még jobban ellenállnak a különféle környezeti hatásoknak, attól függően, hogy hol kívánják használni a paneleket. Semleges körülmények között leggyakrabban a PE poliészter bevonatot alkalmazzák, azonban magasabb szintű igények esetén a gyártó a következő burkolattal borított paneleket is gyárthatja: PUR PA, HPS, PVDF, HDX, INOX, SDP vagy PRISMA. Az ARPANEL képviselői segítenek abban, hogy a bevonat típusa megfelelően illeszkedjen a külső (C2-től C5-M-ig) és a belső környezet korróziós osztályához (A1-től A6-ig).

Korlátlan alkalmazási lehetőségek

A különféle bevonatok és kétféle mag lehetővé teszi az ARPANEL panelrendszer széleskörű alkalmazását. A beruházók szívesen választanak PIR maggal ellátott paneleket raktárak, gyártóüzemek, feldolgozó üzemek, gyárak, logisztikai központok, valamint bemutatótermek, repülőgéphangárok, továbbá hűtőházak, fagyasztók, állattenyésztési létesítmények és sportcsarnokok zárt burkolatú kivitelezésére. A higiéniai követelményeknek való megfelelés biztonságossá teszi az ARPANEL panelek alkalmazását mind az élelmiszer-, mind a gyógyszeriparban. Másrészt az ásványgyapot töltetű paneleket gyakran használják például faszárítókban, villamosenergia-ipari létesítményekben, vegyipari létesítmények burkolataiként, akusztikus válaszfalként és tűzelválasztó falként (kívül és belül egyaránt).

ARPANEL: Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből
ARPANEL: Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből

MiWo ásványgyapot panelek

Az ARPANEL szendvicspanel ásványgyapot magja a nagyon nagy merevségéért, a tartósságáért és mindenekelőtt a magas fokú tűzállóságáért megfelel a legmagasabb igényeknek.
Ezen kívül a MiWo panelt nagyon nagy mechanikai szilárdság és kiváló hangszigetelő paraméterek jellemzik. A 105 kg/m³ vagy 113 kg/m³ sűrűségű ásványgyapot szálak a burkolatra merőlegesen vannak elrendezve, ami viszont a maggal kombinálva megfelelő távolságot biztosít a szerkezeti támaszok között. A bazaltszálakból álló ásványgyapot panelek kiválóan alkalmasak magas fokú tűzvédelmi követelményeket támasztó épületekhez, beleértve elsősorban a középületeket, ipari és kereskedelmi létesítményeket. A panel standard rögzítő rendszerben érhető el fali- és tetőpanel változatban. Ha megnövelt teherbírású és mechanikai szilárdságú termékre van szüksége, az ARPANEL S MiWo MXL szendvicspanelek ideális megoldást nyújtanak. Ezeket a paneleket megnövekedett mechanikai szilárdság jellemzi, és használatuk lehetővé teszi, hogy elkerülhető legyen további szerkezeti elemek használata a létesítmény kivitelezése során.

PIR tető- és fali szendvicspanelek

A nagyon magas fokú hő- és hangszigetelés elérése érdekében a gyártó a panelt PIR poliizocianurát habbal hozta létre, amely egy kémiailag módosított poliuretán magot képez. Ennek a szerkezetnek köszönhetően egy olyan előregyártott panelt sikerült létrehozni, amely megfelelő mechanikai és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és a tűzvédelem növelését befolyásoló gátat képez. Fali- és tetőpanelként, valamint hűtőpanelként egyaránt használható, és kétféle rögzítéssel kapható, rejtett és standard változatban. Ezek a panelek ideális megoldást jelentenek gyártócsarnokok, raktárak, bevásárló- és logisztikai központok, sportlétesítmények, autószalonok, ipari és nagy térfogatú létesítmények kivitelezésénél.

ARPANEL: Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből
ARPANEL: Szárítóhelyiség, raktár és csarnok szendvicspanelből

Több mint termék

A megoldások átfogó jellege a gyakorlatban nagyon kényelmes együttműködést jelent a partnerek számára, akik a megoldások széles köre mellett a szükséges tartozékok és szolgáltatások teljes skáláját kapják, köztük vannak hidegen hajlított C, Z, sigma profilok, valamint bádoglemezek, szerelési tartozékok, azaz csatlakozók, tömítések, nyomáselosztók. Az ajánlat magában foglalja a tervezési támogatást és tanácsadást, a statikai számítások elvégzését és a tervdokumentáció elkészítését. Továbbá tanácsot ad a cég a megfelelő megoldások és műszaki részletek kiválasztásában is. Az ARPANEL egy olyan márka, amely lépést tart a korral, észleli az ipari létesítmények piacán megjelenő trendeket, termékeit és szolgáltatásait pedig a változó követelményekhez és igényekhez igazítja. ARPANEL panelek használatával biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak modern termékeket, hanem széleskörű és professzionális támogatást és szolgáltatást is kapunk.

A hírben szereplő termékek
ARPANEL S MiWo ásványgyapot töltetű falpanel ARPANEL D MiWo ásványgyapot töltetű tetőpanel ARPANEL S PIR falpanel ARPANEL D PIR tetőpanel
 
ARPANEL szendvicspanelek
4 termék

A szendvicspanelek olyan előre gyártott elemek, amelyek két acéllemez burkolatból (külső és belső) és a köztük elhelyezkedő szigetelő magból állnak. A szendvicspanel magja hő- és hangszigetelést biztosít, ásványgyapotból készítve magas fokú tűzvédelmet is nyújt. Az acélburkolatok korrózióállók, és a maggal együtt kiváló mechanikai szilárdságot nyújtanak a panel számára.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...