proidea.hu online termékinformációs katalógus

Acélfalas, csarnokrendszerű épületek falkazettáinak hőszigetelése


2014. március 19.

FactPlus FCB 039 táblák alkalmazásával

A Knauf Insulation már több alkalommal bemutatta egy-egy építkezés apropóján új generációs ásványgyapot terméküket, a Knauf Insulation Ecose technológiával készített FactPlus családot. Most egy tipikus beépítési lehetőségre hívják fel a figyelmét, amely az acélfalas, csarnokrendszerű épületek falkazettáinak hőszigetelése alkalmas.
A konkrét esetben az épület hőszigetelése FCB 039 táblákkal történt, 120×600x1200 mm méretben. A termék nagyobb vastagságokban is elérhető, a hőtechnikai méretezés igényeinek megfelelően.

A jelen megoldással elért R érték R=0,12/0,039=3,05 m²•K/W (a szabvány szerint kerekítve), a fal U értéke hozzávetőlegesen U≈0,33 W/m²•K. (A napokban megjelent 20/2014. (III. 7.) BM rendelet értelmében, amely az eddig hatályos 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletet módosítja és 2015 január elejétől lép majd életbe, ugyanez a hőszigetelés nagyobb vastagságú, vagy jobb hővezetési tényezőjű FactPlus szigetelőanyag alkalmazásával valósulhatott volna csak meg.)

A Kanuf Insulation termékével számos előnyt élvezhetett a kivitelező a beépítés során. A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat mindössze mintegy fele/harmada volt. Az anyag relatíve kisebb sűrűsége következtében kevesebb tonnát mozgattak meg az építők, az anyag rugalmassága pedig a gyors és problémamentes beillesztést tette lehetővé. Köszönhetően a már jól ismert Ecose gyártási technológiának, az emberi szervezetre gyakorolt irritatív hatások föl sem merültek.

FCB 039: főbb műszaki adatok
  Deklarált hővezetési tényező λD 0,039 W/mK
  Tűzvédelmi osztály - A1
  Vastagsági tűrés - T2
  Szakítószilárdság - > tömegének kétszerese
  Áramlási ellenállás AFr ≥ 5,0 kPa.s/m²
Az adott "d" vastagság függvénye
  Rövid idejű vízfelvétel Wp ≤ 1kg/m²
  Hosszú idejű vízfelvétel Wlp ≤ 3kg/m²
  Páradiffúziós ellenállási szám µ 1
A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat lényegesen kisebb volt


A FactPlus FCB039 rugalmassága gyors és problémamentes beillesztést tett lehetővé
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  FactPlus  FCB  039  tábla  hőszigetelés  Knauf  Insulation