Acélfalas, csarnokrendszerű épületek falkazettáinak hőszigetelése

FactPlus FCB 039 táblák alkalmazásával

A Knauf Insulation már több alkalommal bemutatta egy-egy építkezés apropóján új generációs ásványgyapot terméküket, a Knauf Insulation Ecose technológiával készített FactPlus családot. Most egy tipikus beépítési lehetőségre hívják fel a figyelmét, amely az acélfalas, csarnokrendszerű épületek falkazettáinak hőszigetelése alkalmas.
A konkrét esetben az épület hőszigetelése FCB 039 táblákkal történt, 120×600x1200 mm méretben. A termék nagyobb vastagságokban is elérhető, a hőtechnikai méretezés igényeinek megfelelően.

A jelen megoldással elért R érték R=0,12/0,039=3,05 m²•K/W (a szabvány szerint kerekítve), a fal U értéke hozzávetőlegesen U≈0,33 W/m²•K. (A napokban megjelent 20/2014. (III. 7.) BM rendelet értelmében, amely az eddig hatályos 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletet módosítja és 2015 január elejétől lép majd életbe, ugyanez a hőszigetelés nagyobb vastagságú, vagy jobb hővezetési tényezőjű FactPlus szigetelőanyag alkalmazásával valósulhatott volna csak meg.)

A Kanuf Insulation termékével számos előnyt élvezhetett a kivitelező a beépítés során. A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat mindössze mintegy fele/harmada volt. Az anyag relatíve kisebb sűrűsége következtében kevesebb tonnát mozgattak meg az építők, az anyag rugalmassága pedig a gyors és problémamentes beillesztést tette lehetővé. Köszönhetően a már jól ismert Ecose gyártási technológiának, az emberi szervezetre gyakorolt irritatív hatások föl sem merültek.

FCB 039: főbb műszaki adatok
  Deklarált hővezetési tényező λD 0,039 W/mK
  Tűzvédelmi osztály - A1
  Vastagsági tűrés - T2
  Szakítószilárdság - > tömegének kétszerese
  Áramlási ellenállás AFr ≥ 5,0 kPa.s/m²
Az adott "d" vastagság függvénye
  Rövid idejű vízfelvétel Wp ≤ 1kg/m²
  Hosszú idejű vízfelvétel Wlp ≤ 3kg/m²
  Páradiffúziós ellenállási szám µ 1
A FactPlus ásványgyapot szigetelés letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Knauf Insulation munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Galéria

A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat lényegesen kisebb volt

Galéria

A FactPlus FCB039 rugalmassága gyors és problémamentes beillesztést tett lehetővé

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...