Az Ytong pórusbeton tégla ismét megkapta a Környezetbarát Termék védjegyet

A Xella Magyarország Kft. Ytong termékei mind megfelelnek a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek

Környezetbarát védjegy
Környezetbarát védjegy
Felelősségteljes vállalati vezetés nélkül nem lehet gazdasági sikereket elérni. A Xella Magyarország Kft. részére a fenntarthatóság nem egy ma használatos divatos kifejezés, vagy csak szükségszerű teher. Az elmúlt évek fejlesztési fókusza alapvetően a termékek hőszigetelő képességének további javítására irányult - különös tekintettel az Ytong falazóelemekre - hogy minél könnyebb legyen energiahatékony épületeket megvalósítani.

Az Európai Közösség a 880/92 ECC rendelettel hozta létre a közösségi környezeti címke rendszert. A rendeletet és a hozzá kapcsolódó joganyagot, valamennyi tagállam változtatás nélkül beépítette a saját jogrendjébe, ennek megfelelően az ökocímke rendszert minden tagállam kötelezően működteti. A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. feladata a magyar Környezetbarát Termék védjegy és az európai ökocímke rendszer hazai működtetése.

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. (szakmai felügyelete a Vidékfejlesztési Minisztérium) által támasztott tanúsítási feltételrendszerének néhány pontja:
 • Műszaki követelmények, alapanyagok meghatározott aránya, limitek
 • Környezetvédelmi követelmények, előállítási primerenergia limit (2500 MJ/m³)
 • Épületüzemeltetési energia megtakarítás, referenciaépületen bemutatva min. 15% megtakarítás
 • Légszennyezés a helyi limit maximum 75%-a lehet
 • Szennyvízkezelés, a szennyezőanyag tartalom a helyi előírás maximum 75%-a lehet
 • Hulladékkezelés, gyártás során keletkező hulladékiszap, megszilárdult anyag újrahasznosítása
 • Radiológia, mely szerint a termékre vonatkozóan nem haladhatja meg a "Földkéreg világátlag" értékeit
A Xella Magyarország Kft. Ytong termékei mind megfelelnek a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek és egyetlen falazóelem gyártóként joggal viselhetik a magyar "Környezetbarát Termék" védjegyet.

Környezetvédelmi szempontból fontos termékjellemzők:
 • Természetes alapanyagok:
  Az Ytong termékek gyártásához felhasznált alapanyag a természetben található nagy tisztaságú kvarchomok. Kötőanyaga az évszázadok óta használatos vakolóanyagokban is alkalmazott mész és cement.
 • Energiatakarékos termék előállítás:
  A gyártás során nincs égetési folyamat. Mindössze a 190 °C-os gőzérleléssel biztosítják a termékek megfelelő szilárdulását. Ennek következtében égéstermékek nem terhelik a környezetet, szemben az égetési folyamatot igénylő égetett kerámia termékekkel.
 • Takarékos anyagfelhasználás, hulladékszegény gyártás:
  A gyártástechnológia zárt, és gyakorlatilag hulladékmentesnek tekinthető. A technológiai folyamat bizonyos pontjain keletkező félkész és késztermék hulladékok, a csurgalék- és kondenzvizek újrafelhasználásra kerülnek.
 • Takarékos anyagfelhasználás, hulladékszegény kivitelezés:
  Az Ytong tégla homogén anyagszerkezetéből adódóan könnyen és pontosan megmunkálható, méretre vágható, ezáltal az építés során keletkező hulladék mennyisége minimális.
 • Kiváló hőszigetelő képesség:
  Az Ytong tégla kimagaslóan jó hőszigetelő képessége miatt az elkészült épületek üzemeltetési költsége igen alacsony, télen és nyáron is minimális energiafelhasználással biztosítható a kellemes lakóklíma. A kevesebb fűtőanyag kevesebb égésterméket jelent, így kevesebb terhelés éri a környezetet.
 • Megtakarítható kiegészítő hőszigetelés:
  Kiemelkedő hőszigetelő képessége még a szigorodó energetikai előírások ellenére is lehetővé teszi az egyrétegű falszerkezetek építését, így megtakarítható a kiegészítő hőszigetelés.
 • Épületbontás során nem keletkezik veszélyes hulladék, az elbontott termék újrahasznosítható.
Az Ytong pórusbeton tégla megkapta a Környezetbarát védjegyet
Az Ytong pórusbeton tégla megkapta a Környezetbarát védjegyet


Az Ytong falazóelemek katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Xella Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Ytong falazóelemek Ytong Start hőhídmegszakító elem Ytong válaszfalelemek Ytong vasalt falpallók
 
Ytong falazóelemek, válaszfalelemek, vasalt falpallók
6 termék

Falazóelemek térszín feletti homlokzati és belső teherhordó, valamint vázkitöltő falakhoz. Válaszfalelemek nem teherhordó falak építésére. Falpallók ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági épületek vázkitöltéseihez. Furatos elem pillérzsalu elemként vagy gépészeti- és szellőzőcsövek fogadására. Előfalazólapok belsőépítészeti alkalmazásra.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...