Várépítő Pályázat - rekord számú felajánló cég, rekord számú pályázat

Építőanyag-pályázat gyermekintézményeknek és műemlékeknek

A legkisebb segítségre is nagy szükség van. Bizonyítja ezt a Várépítő pályázatra évről évre egyre növekvő számban érkező építőanyag igénylés. Idén, meghaladva az előző két évit, a benyújtott pályázatok száma közel 260-ra emelkedett.

A 20 felajánló építőipari cég nettó 16 millió forint értékű építőanyagára és szolgáltatására 258 pályázat érkezett a február végével lezárult, harmadik alkalommal meghirdetett Várépítő pályázaton. A pályázók között kis és nagyobb magyarországi települések gyermekintézményei, és országos védettséggel rendelkező, de igen különböző funkciókat betöltő műemléképületek egyaránt szerepeltek. A bölcsödétől a középiskoláig szinte minden típusú gyermekintézménytől, műemlék kategóriában pedig templomok, kastélyok, városi könyvtárak, kúriák és egy rakétabázis kezelőitől érkeztek be pályázatok.

A benyújtott pályázatok száma évről évre növekszik, amely tény arra enged következtetni, hogy a gyermekintézményeink és műemlékeink nem javuló anyagi helyzete miatt továbbra is minden apró támogatásra szükség van. A megpályázott építőanyagok és szolgáltatások idén is állagmegóvás céljából tervezett felújítási munkálatokhoz és energetikai korszerűsítésekhez nyújtanak majd segítséget, kihasználva a Várépítő pályázat azon előnyét, hogy itt gyakran olyan beruházásokhoz nyerhető építőanyag, amelyre egyéb pályázat nem áll rendelkezésre.

2014-ben nemcsak a beérkező pályázatszámok döntötték meg az eddigi évek rekordját, hanem a felajánló cégek száma is. Tíz új cég és velük együtt több, régen hiányolt pályázható építőanyag kategória és szolgáltatás is megjelent a 2014-es termékpalettában, amelyek közül a Revco Kft. által felajánlott beltéri falfestékekre és a Hörmann és a Real Home Bau Kft. nyílászáró termékeire nyújtottak be legtöbben pályázatot. Szintén kimagasló számban pályáztak a Baumit-tól színes vakolatokra, hintára a Játszópark Kft., valamint kerámia tetőcserépre a Creaton felajánlásának köszönhetően. A felajánlott valamivel több, mint 16 millió forintnyi építőanyaggal szemben a beérkezett pályázatokban összesen megközelítőleg a 172 000 000 Ft-nyi anyagigénylés szerepel.

Martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola - pályázat előtt
Martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola - pályázat után
Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.