Várépítő Pályázat - rekord számú felajánló cég, rekord számú pályázat

Építőanyag-pályázat gyermekintézményeknek és műemlékeknek

A legkisebb segítségre is nagy szükség van. Bizonyítja ezt a Várépítő pályázatra évről évre egyre növekvő számban érkező építőanyag igénylés. Idén, meghaladva az előző két évit, a benyújtott pályázatok száma közel 260-ra emelkedett.

A 20 felajánló építőipari cég nettó 16 millió forint értékű építőanyagára és szolgáltatására 258 pályázat érkezett a február végével lezárult, harmadik alkalommal meghirdetett Várépítő pályázaton. A pályázók között kis és nagyobb magyarországi települések gyermekintézményei, és országos védettséggel rendelkező, de igen különböző funkciókat betöltő műemléképületek egyaránt szerepeltek. A bölcsödétől a középiskoláig szinte minden típusú gyermekintézménytől, műemlék kategóriában pedig templomok, kastélyok, városi könyvtárak, kúriák és egy rakétabázis kezelőitől érkeztek be pályázatok.

A benyújtott pályázatok száma évről évre növekszik, amely tény arra enged következtetni, hogy a gyermekintézményeink és műemlékeink nem javuló anyagi helyzete miatt továbbra is minden apró támogatásra szükség van. A megpályázott építőanyagok és szolgáltatások idén is állagmegóvás céljából tervezett felújítási munkálatokhoz és energetikai korszerűsítésekhez nyújtanak majd segítséget, kihasználva a Várépítő pályázat azon előnyét, hogy itt gyakran olyan beruházásokhoz nyerhető építőanyag, amelyre egyéb pályázat nem áll rendelkezésre.

2014-ben nemcsak a beérkező pályázatszámok döntötték meg az eddigi évek rekordját, hanem a felajánló cégek száma is. Tíz új cég és velük együtt több, régen hiányolt pályázható építőanyag kategória és szolgáltatás is megjelent a 2014-es termékpalettában, amelyek közül a Revco Kft. által felajánlott beltéri falfestékekre és a Hörmann és a Real Home Bau Kft. nyílászáró termékeire nyújtottak be legtöbben pályázatot. Szintén kimagasló számban pályáztak a Baumit-tól színes vakolatokra, hintára a Játszópark Kft., valamint kerámia tetőcserépre a Creaton felajánlásának köszönhetően. A felajánlott valamivel több, mint 16 millió forintnyi építőanyaggal szemben a beérkezett pályázatokban összesen megközelítőleg a 172 000 000 Ft-nyi anyagigénylés szerepel.

Martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola - pályázat előtt
Martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola - pályázat után
Ha a Várépítő pályázattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...