Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton

Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton

35 éve a magyar piacon a Würth

A Würth Szereléstechnika Kft. idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját. Az elmúlt több mint három évtizedben sok változást és kihívást élt át a cég. Az idei, jubileumi évükben a gazdasági kihívások mellett sok pozitív változás is történt a cég életében, ilyen például, hogy megnyitotta logisztikai központjának raktárcsarnokát Törökbálinton. Két éve már, hogy az első kapavágásokkal megkezdődött a törökbálinti Égett-völgy területén elhelyezkedő zöldterületen a Würth itthoni eddigi legnagyobb beruházása. Idén nyár végével pedig sikerült átköltöznie a budaörsi raktárnak és már teljes gőzzel működik az új raktár.

Ez elsősorban egy logisztikai fejlesztés, melynek célja, hogy a raktári területünket bővíteni tudjuk és logisztikai rendszerünket modernizáljuk.” – jelentette ki a beruházás elején Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója.

Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton
Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton

A 4800 m² alapterületű raktárcsarnok megléte kulcsfontosságú a vállalat számára, hiszen csak így lehetséges a megnövekedett áruforgalom gördülékeny kiszolgálása a jövőben. Ennek érdekében az új raktár négy dokkoló kapuval lesz felszerelve, amely az áruszállító kamionok ki- és berakodását fogja nagyban megkönnyíteni. A duplájára nőtt tárolási kapacitásnak köszönhetően pedig a szortiment bővítésére is lehetőség nyílik, így olyan termékek is rendelkezésre állnak majd az eddiginél gyorsabb kiszállítással, amelyek eddig csak németországi rendeléssel és több napos szállítási idővel voltak elérhetők. A csarnokban 1600 m²-en különböző kategóriájú veszélyes vegyianyagok szakszerű tárolására is lehetőség lesz, ami megint csak további potenciális termékek behozatalát és raktározását segíti.

Ez a hatalmas méretű raktár új, korszerű logisztikai rendszert is megkívánt magának. Az áruk mozgatását egy közel 900 méter hosszú futószalag fogja megkönnyíteni, amely több emelet magasra is képes az árut mozgatni és a kijelölt helyére irányítani a szállító láda vonalkódja alapján.

Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton
Új Würth raktárcsarnok és székház Törökbálinton

A raktár mellett egy 1800 m² alapterületű irodaépületben is folynak a belső munkálatok. Az új székház elkészültével közel 100 fő irodai dolgozó fogja itt a napi munkáját végezni, most már egy új, modern, a mai kor kihívásainak megfelelő környezetben. A belső kialakítás során a tervezők figyelembe vették a Würth speciális igényeit és kéréseit, így kialakításra került a hét különböző méretű tárgyaló mellett egy nagy, több mint 70 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is.

Annak ellenére, hogy a covid-járvány óta a Würth életében is megmaradt a hibrid munkarend, az irodai dolgozók részére a cég vezetése mégis fontosnak tartotta, hogy a munkavégzés az irodán belül is élmény lehessen. Olyan környezet megteremtésére törekedtek, ahol a kollégák jól érzik magukat, inspirálólag hat rájuk, és megfelelő alternatíva lehet számukra a home office helyett vagy mellett.

Fontos, hogy legyenek olyan helyiségek az új épületben, ahol a szervezetileg egymástól távol eső csapatok teljesen önszerveződő, spontán módon is kapcsolódhatnak egymáshoz. Véleményem szerint ez elősegítheti az osztályok közötti hatékonyabb kommunikációt és munkavégzést.” – mondta el Csapó Gergely.

Ennek megfelelően egy nagy közösségi kantin, teakonyhák és kollaborációs terek színesítik az épületbelsőt. Az ebédlőből nyíló teraszról lenyűgöző a kilátás a környező vidékre, itt a tervek szerint a szabadba kiülve is lehet majd dolgozni vagy az ebéd utáni kávét elfogyasztani. Jelenleg az irodaépületben belső szakipari munkák folynak.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...