Új oktatási és kiállítási központot nyitott a Hörmann

A steinhageni központ a vállalat eddigi legnagyobb termék-kiállítóhelye

Galéria
Alig két év építési idő után nyitotta meg kapuit a Hörmann oktatási és kiállítási központja. A steinhageni székhelyű „Hörmann Forum”, a vállalat eddigi legnagyobb termék-kiállítóhelye a maga több mint 6.000 m²-es területével. A hatalmas helyiség ugyanakkor a Hörmann partnerek és munkatársak különböző képzési, szemináriumi lehetőségeihez is magas színvonalú teret nyújt. Az újonnan megnyitott épület ünnepélyes átadása, és bemutatása mellett az esemény másik fénypontja a Hörmann Forum bejárata előtti, hatalmas szabadtéri szobor leleplezése volt.
Galéria
Az új oktatási központ felépítésével a Hörmann a termékeivel kapcsolatos képzési lehetőségek iránt megnőtt igényekre reagált. A központban három szinten, több mint 2500 m²-es kiállítási területen mutatják be a vállalat széles termékpalettáját: a garázskapuktól és meghajtásoktól kezdve, a multifunkciós acélajtókon, ipari kapurendszereken és rakodástechnikán keresztül egészen a házbejárati ajtókig és az új beltéri faajtókig. A Hörmann Forum ezzel nemcsak a vállalat legnagyobb, termékeit bemutató kiállítóhelye, hanem a számos gyakorlatorientált berendezésű termével központi szeminárium- és rendezvénycentrumként is szolgál a jövőben. A fényárban úszó és a legmodernebb technikával felszerelt termek optimális tanulási körülményeket biztosítanak.
Galéria
Az épületben egy 180 m²-es területen úgynevezett „integrált kereskedői kiállítás” is működik. Itt a partnerek is inspirálódhatnak innovatív kiállítási elemek és reklámanyagok segítségével, amelyek modern és kreatív megoldásokat kínálnak az eladói tér kialakításához és felszereléséhez. Ilyenformán a Hörmann évek óta támogatja partnereit a termékek valóságszerű bemutatásában. A steinhageni kirendeltségen jelenleg épül egy második oktatási központ, amelyet speciálisan a szerelői tanfolyamok lebonyolítására alakítanak ki. Az itteni képzések beindítása várhatóan 2016 tavasza.
Galéria
„A Hörmann Forum továbbá lehetőséget nyújt nekünk, hogy nemzetközi partnereinket, székhelyünk közvetlen közelében, egy központi helyen üdvözöljük és oktassuk” – fogalmazott a megnyitón Christoph Hörmann, a Hörmann csoport felelős ügyvezetője.

A „Nagy térdelő” szobor jelentősége
A Hörmann Forum bejárata előtt leleplezett „Nagy térdelő” című szobor a híres német szobrász, Stephan Balkenhol alkotása. Az 5,70 méter magas és csaknem három tonna tömegű szobor egy egyenes tartású térdelő férfit ábrázol. „Nagyon fontos különbséget tenni, hogy hogyan, azaz milyen testtartással térdel valaki: Stephan Balkenhol szobra egyenes tartással, emelt fővel és céltudatos, várakozással teli tekintettel teszi ezt. Az efféle tartás a nyíltságot, a szembeszálláshoz való bátorságot és a jövőbe irányuló tekintetet szimbolizálja.” – értelmezte a szobor üzenetét Thomas Oberender, a Berlini Ünnepi Játékok művészeti vezetője, majd hozzátette: „Balkenhol műveiben a saját életpályája tükröződik vissza: a szobor mögött helyezkedik el a múlt, előtte a jövő, a szobor pedig felelősségteljesen az itt és most. Ezért van jelentősége, hogy ez a műalkotás egy családi vállalkozás szerzeménye, és egy gyár előtti műalkotásként lett kiállítva. A szobor azt mutatja, hogy a térdelő gesztusa mögött több rejlik, mint amennyi első pillantásra látható (…) és szimbolikusan azt bizonyítja, hogy sohasem teljesen egyedül megy. Soha sem szerencse nélkül, soha sem segítség nélkül.”


Ha a Hörmann Forum oktatási és kiállítási központról további információt szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
Galéria

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...