proidea.hu online termékinformációs katalógus

Tondach tetőcserepek az Év Tetője 2017 Nívódíj pályázaton


2018. május 23.

Nyolc Tondach kerámia tetőcseréppel fedett épületet díjaztak

Összesen nyolc, kiváló minőségű, Tondach kerámia tetőcseréppel fedett épületet díjaztak az Év Tetője Nívódíj pályázaton. Az Év Tetője Pályázat az Épületszigetelők, tetőfedők és bádogosok Magyarországi Szövetségének nyílt, országos pályázata, melyet idén immáron 29. alkalommal írtak ki. A díjak átadására 2018-ban is a Construmán került sor.

A pályázat célja minden évben az, hogy a szakemberek legújabb, minőségi kivitelezéssel és kiváló építőanyagok felhasználásával készült munkáit megismertesse a nyilvánossággal. A szakmaiságot rangos Bíráló Bizottság szavatolja, mely idén összesen - a két külföldi taggal együtt - 16 főből állt. A rangos szakmai zsűri elnöke dr. Matolcsy Károly volt, a magastető szekció zsűri tagjai: Knittel Ferenc, Kovács Sándor, Pahocsa Kálmán, Ignácz György, Nyújtó József, Csott Róbert és Nemes Attila. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Német Tetőfedő Szövetség által delegált Artur Wierschem és a Svájci Tetőfedő Szövetséget képviselő Ernst Weber segítették a magyar zsűritagok munkáját. A bírálat során fontos szempont, hogy az épületeket személyesen is szemrevételezik a zsűritagok, ez is bizonyítja a pályázat szakmai nívóját.

A Tondach Zrt. idei évben is a rangos pályázat aranyfokozatú támogatói között szerepelt és ebben a minőségében összesen nyolc elismerést adhatott át azon tetőfedő partnerei számára, akik kiemelkedő pályázatot nyújtottak be Tondach tetőcserepekkel kivitelezett épületeikről.

Megosztott kategóriadíj, magastetők kategóriában: Baricza Krisztián - családi ház - Székesfehérvár

Felhasznált Tondach tetőcserép: Bolero FusionColor, terrakotta színben

A Tondach 2017-es Tetőfedő Rangadó Pályázatán az épület szintén díjazott lett, sajtolt cserepek kategóriában első díjjal értékelték.

Az épületre nézve egyértelműen látszik az igényesség, mind a tervezésben, mind a kivitelezésben. A gondosan összeválogatott építőanyagok komplett egységet képeznek. Igényes, esztétikus épület készült.
Baricza Krisztián - családi ház - Székesfehérvár

Megosztott kategóriadíj, magastetők kategóriában: Vida Krisztián - családi ház - Agárd

Felhasznált Tondach tetőcserép: Pilis ívesvágású tetőcserép, FusionColor piros színben
Felhasznált tetőfólia: Tondach Tuning FOL N


A Tondach 2017-as Tetőfedő Rangadó Pályázatán húzott cserép kategóriában második helyezett lett.
A tető kiváló példája az energiahatékony épületszerkezetnek számító szarufa feletti hőszigetelés beépítésének.
Vida Krisztián - családi ház - Agárd
(Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök; Kovács Andrács, Du-Pont Kft., ügyvezető; Vida Krisztián, díjazott tetőfedő; Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach)


Különdíj, magastetők kategória: Becséri János - családiház - Balatonalmádi

Felhasznált Tondach tetőcserép: Táska Fusion Protect, antracit színben

A Tondach 2017-es Tetőfedő Rangadó Pályázatán, húzott cserép kategóriában negyedik helyezést ért el.
Az épület tervezése és kivitelezése során elsődleges szempont volt az energiahatékonyság, ezért a falazat és a tető is ezek szerint készült. A szarufák feletti 20,0 cm vastag PIR szigetelésre került a 75/75 mm ellenléc, majd 30/50 mm tetőléc, erre pedig a tradicionális stílus képviselője a Táska tetőcserép, antracit színben.
Becséri János - családi ház - Balatonalmádi
(Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach; Becséri János, díjazott tetőfedő; Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök)


Aranyszekerce vándordíj: Papp László és Csubák Péter - terménytároló - Kisoroszi

Felhasznált Tondach tetőcserép: Pilis íves vágású FusionProtect, piros színben

A Tondach 2017-es Tetőfedő Rangadó Pályázatán az épületet húzott cserép kategóriában ötödik helyezéssel és a TEGY különdíjával értékelték.

A korábbi tetőfedő rangadókon nyertes pályamű folytatásaként épült a terménytároló újabb egysége. A hatalmas tetőfelületre a Pilis ívesvágású cserép került fel natúr felülettel, téglavörös színben.
Papp László és Csubák Péter - terménytároló - Kisoroszi
(Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach; Papp László és Csubák Péter, díjazott tetőfedők; Kovács Andrács, Du-Pont Kft., ügyvezető)


Elismerő oklevél, magastetők kategória: Lampert Zsolt - társasház - Győr

Felhasznált Tondach tetőcserép: Hódfarkú tetőcserép, natúr felületképzéssel, téglavörös színben

A győri nyugdíjas bérház egy zártsorú beépítés belső épülete. A többszintes épület a beépítési hagyományokhoz híven manzárd tetős kialakítású, melynek tetőfedési kivitelezési munkája messzemenően bizonyítja a tetőfedő szakmai tudását. A meredek részeken a vihar elleni védelmet a cserepek viharkapcsos rögzítésével oldották meg. A hófogás több soros pontszerű hófogóval valósul meg.
Lampert Zsolt - társasház - Győr
(Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach; Lampert Zsolt, díjazott tetőfedő; Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök)


Elismerő oklevél magastetők kategória: Sály József - családi ház - Dunaföldvár

Felhasznált Tondach tetőcserép: Hódfarkú tetőcserép, FusionProtect piros színben
Felhasznált tetőfólia: Tondach Tuning FOL K páraáteresztő tetőfólia


A Tondach 2017-es Tetőfedő Rangadó Pályázatán húzott cserép kategóriában a harmadik helyezett lett. A dunaföldvári családi ház festői környezetben a Duna partján épült új építésű lakóépület. A választott tetőcserép Hódfarkú félköríves vágású FusionProtect piros színben, jelentősen emeli az épület esztétikai értékét. Egyszerűen szép, modern és mégis hagyománytisztelő. Környezetébe teljesen beleilleszkedik és mégis kiemelkedik belőle eleganciájával.
Lampert Zsolt - családi ház - Dunaföldvár
(Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach; Sály József, díjazott tetőfedő; Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök)


Elismerő oklevél, magastetők kategória: Tóth Árpád - szálloda - Balatonfenyves

Felhasznált Tondach tetőcserép: Kékes íves vágású, natúr felületképzéssel, téglavörös színben

Az apartmanház esztétikus, modern megjelenését jelentősen emeli a választott Kékes tetőcserép, a műszaki megoldások pedig bizonyítják a tetőfedő szakmai tudását.
Tóth Árpád - szálloda - Balatonfenyves
(Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach; Tóth Árpád, díjazott tetőfedő; Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök)


ÉMSZ elnöki oklevél, magastetők kategória: Illésiné Szalai Judit - családiház - Doba

Felhasznált Tondach tetőcserép: Hódfarkú tetőcserép, FusionProtect, antracit színben
A hagyományos magyar tornácos parasztház típus tökéletes megjelenése, melyhez a választott Hódfarkú cserép antracit színben egy modern megjelenést biztosít. A tetőfedő szakmai tudását a részlet megoldások és az ökörszemablakok tetőfedése bizonyítja.
Illésiné Szalai Judit - családi ház - Doba
(Illésiné Szalai Judit, díjazott pályázó; Sándor Mátyás, ÉMSZ elnök; Nagy Zsolt István, marketingvezető, Wienerberger-Tondach)

A Tondach tetőcserepek letölthető katalógusait a hír alatti termékképekre kattintva találja meg. Amennyiben ajánlatot vagy további információt szeretne kérni a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
   
   
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Kulcsszavak:  Tondach  tetőcserép  Év  Tetője  2017  Nívódíj  kerámia  tetőcserép  Tondach  alátétfóliák  tetőfólia