proidea.hu online termékinformációs katalógus

Segítség a megfelelő színárnyalat kiválasztásához


2018. november 23.

JUB Favourite Feeling színkártya

A színárnyalat kiválasztásakor az Ön segítségére lehetnek a JUB színkártya "Favourite Feelings" színei, részben pedig a "festékek és habarcsok" JUB színkártya.
  • A szobát ábrázoló lapocska megmutatja hogy a kiválasztott színárnyalat hogyan illik a helyiségbe. A színárnyalatot a helyiség célszerűségére, méretére és megvilágítására való tekintettel lehet kiválasztani. Némely festék a melegség érzését adja nekünk (sárga, piros, narancssárga...) némelyek pedig a frissességét (kék, zöld).
  • A kis házakat ábrázoló lapocska segít a megfelelő homlokzati színárnyalat kiválasztása esetén. A homlokzati festékárnyalat kiválasztásakor ügyelnünk kell az épület építészeti jellegére és a környezetre. Általában a pasztell színárnyalatok megfelelőbbek. Az intenzívebb színárnyalatok elsősorban a kisebb felületekre megfelelőek, dekorációs célból az egyes épületrészletek kiemelésére.
  • A hideg – meleg színlapok megkönnyítik számunkra elképzelni, hogy a kiválasztott színárnyalat hogyan illik bele a hideg/meleg színspektrumba. Ha túlsúlyba kerül a helyiségben, vagy a homlokzaton a hideg szín, ezt egyensúlyba hozhatjuk a meleg szín hozzáadásával, vagy fordítva.
  • A szemcsézettséget ábrázoló lapok bemutatják az alapfelület hatását a színárnyalat megjelenésére. A sima felületen a színárnyalat világosabbnak hat, mint az érdes felületen. A nagyobb szemcséjű vakolatok esetén ajánlatos a kívánt színtől valamivel világosabb színárnyalat kiválasztása.
  • A különböző fényű színlapocskák bemutatják, hogyan függ a színárnyalat megjelenése a kiválasztott anyagtól is. A magas fényű anyag világosabban hat, mint a teljes matt (sápadt) színű anyag.


A JUB Favourite Feelings színkártya színeit itt megtekintheti.

Ha a JUB Favourite Feelings színkártyával kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a JUB Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

 

Cég
Székhely: H-2045 Törökbálint, SCB
Telefon: +36 23 511 240
Fax: +36 23 511 241
E-mail:
Web: www.jub.hu
Bátori László
boltvezető  
   
   
   
A JUB Kft. 1961-től gyárt saját fejlesztés alapján diszperziós festékeket, díszítővakolatokat és más építőipari vegyi termékeket. A korszerű termelési technológia a termékek állandó minőségének biztosítéka.
Kulcsszavak:  JUB  Favourite  Feelings  színkártya  színárnyalat