A Pureco Kft. közreműködésével korszerűsödik a sarkadi szennyvíztisztító telep

2014. május 16.

A Pureco Kft. 2014-ben is hozzájárul hazánk szennyvizes derogációs kötelezettségének eredményes és sikeres teljesítéséhez. Legfrissebb munkája során szakértő közreműködésével korszerűsödik a sarkadi szennyvíztisztító telep. A Fekete-Körös jobb partján, Gyulától északkeletre mintegy 14 kilométerre található Sarkadon több mint tízezer ember él. A város meglévő szennyvíz-elvezető rendszere és szennyvíztisztító telepe sem mennyiségileg sem minőségileg nem képes kielégíteni a szükséges igényeket, ráadásul elválasztott rendszerű csatornahálózata idegen vízzel terhelt.

Szakmai megmérettetést követően a Duna Aszfalt-Pureco Konzorcium kapott megbízást a teljes fejlesztésre, melyből a csatornahálózat bővítését és részbeni felújítását a Duna Aszfalt Kft., a teleppel kapcsolatos munkálatokat pedig a Pureco Kft. végzi.
A szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése a Pureco szakemberei által a meglevő szennyvíztisztító határain belül valósul meg. A beruházással korszerűsödik a biológiai szennyvíztisztítás, központi gépház épül, a meglévő műtárgyak felhagyásra kerülnek. A kezelőépület felújításával a telepen dolgozók munkakörülményei javulnak. Az új hálózati végemelők és folyamatirányítási rendszer kiépítésével optimalizálható az átemelők üzeme. A tisztító jelenlegi 610 m³/d kapacitása a duplájára, 1300 m³/d-re emelkedik, az uniós támogatásból megvalósuló beruházás során. A Pureco Kft. szakemberei segítségével a város szennyvízének tisztítása eleveniszapos technológiával valósul meg (P'ecoblock) amivel elérhető a tisztított szennyvíz felszíni vízbe, mint befogadóba vezetése. A technológia szerves anyag lebontást, ammónia-N lebontást, elébe kapcsolt denitrifikációt, biológiai úgynevezett "többlet foszfor" eltávolítást, valamint kiegészítő vegyszeres foszforeltávolítást tartalmaz. A fejlesztés végére kiépül egy elektronikus rendszerű kártyás azonosítás és regisztrálás a szippantott szennyvíz befogadásának figyelemmel kísérése. A fejlesztés 2014-ben indul, próbaüzemről várhatóan 2015-ben számolhatnak be.

Ha a projekttel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Székhely: H-1118 Budapest, Rétköz u.5.
Web: www.pureco.hu
Koncsikné Káli Andrea
kommunikáció/marketing +36 30 426 7624

A Pureco Kft. 2006 óta meghatározó szereplő a csapadékvíz-tisztítás, elvezetés, tározás, az ivóvíztisztítás, valamint a szennyvíztisztítás területén.
A környezetvédelem melletti elkötelezett tevékenységükkel, az élhető és tiszta természet megteremtésének, védelmének szem előtt tartásával, fenntartható, komplex és egyedi javaslatokat kínálnak ügyfeleiknek.
Értékálló termékeik és technológiáik között olaj- és zsírfogók, különböző funkciójú és anyagú, nagy térfogattal rendelkező tartályok, résfolyókák, csapadékvíz szikkasztók, ivóvíz és tűzivíz valamint szennyvíz vezetékek csőanyagai (gömbgrafitos öntöttvas, illetve kőagyag) éppúgy megtalálhatók, mint a kommunális és ipari szennyvíztisztító technológiák, telepek.
Szolgáltatásaikon belül engedélyezési eljárások lebonyolításával, leválasztó technológiák szervizelési és üzemeltetési feladataival, meglévő berendezések modernizációjával, bővítésével, hatásfoknöveléssel, laboratóriumi vizsgálatokkal, elemzésekkel is állnak ügyfeleik rendelkezésére.
Kiemelt szakmai referenciával rendelkeznek az ivóvíztisztítás és a környezetvédelmi kármentesítés területén is, több egyedülálló vízkezelő rendszert tervezésével és kivitelezésével járulhatnak hozzá a fenntarthatósághoz.
A vízgazdálkodás területén komplex megoldásokat kínálnak a hazai és nemzetközi piacon. Céljuk az, hogy megőrizzék, és hosszú távon biztosítsák az élet forrását jelentő vizet, emeljék és láttassák annak értékét, valamint az azt szolgáló infrastruktúra költséghatékony és fenntartható fejlesztésének szükségességét. Ügyfeleik igényeinek és elvárásainak megfelelő, hiteles, az ő lehetőségeihez képes optimális, igazi megoldások nyújtására, innovatív, versenyképes vizes szaktudásuk, szakma közéleti szerepvállalásuk széles körű hasznosítására törekszenek.
Kulcsszavak:  Pureco  Sarkad  szennyvíztisztító  telep  korszerűsítés  biológiai  szennyvíztisztítás