A Pureco Kft. közreműködésével korszerűsödik a sarkadi szennyvíztisztító telep

A beruházással korszerűsödik a biológiai szennyvíztisztítás, központi gépház épül, a meglévő műtárgyak felhagyásra kerülnek

A Pureco Kft. 2014-ben is hozzájárul hazánk szennyvizes derogációs kötelezettségének eredményes és sikeres teljesítéséhez. Legfrissebb munkája során szakértő közreműködésével korszerűsödik a sarkadi szennyvíztisztító telep. A Fekete-Körös jobb partján, Gyulától északkeletre mintegy 14 kilométerre található Sarkadon több mint tízezer ember él. A város meglévő szennyvíz-elvezető rendszere és szennyvíztisztító telepe sem mennyiségileg sem minőségileg nem képes kielégíteni a szükséges igényeket, ráadásul elválasztott rendszerű csatornahálózata idegen vízzel terhelt.

Szakmai megmérettetést követően a Duna Aszfalt-Pureco Konzorcium kapott megbízást a teljes fejlesztésre, melyből a csatornahálózat bővítését és részbeni felújítását a Duna Aszfalt Kft., a teleppel kapcsolatos munkálatokat pedig a Pureco Kft. végzi.
A szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése a Pureco szakemberei által a meglevő szennyvíztisztító határain belül valósul meg. A beruházással korszerűsödik a biológiai szennyvíztisztítás, központi gépház épül, a meglévő műtárgyak felhagyásra kerülnek. A kezelőépület felújításával a telepen dolgozók munkakörülményei javulnak. Az új hálózati végemelők és folyamatirányítási rendszer kiépítésével optimalizálható az átemelők üzeme. A tisztító jelenlegi 610 m³/d kapacitása a duplájára, 1300 m³/d-re emelkedik, az uniós támogatásból megvalósuló beruházás során. A Pureco Kft. szakemberei segítségével a város szennyvízének tisztítása eleveniszapos technológiával valósul meg (P'ecoblock) amivel elérhető a tisztított szennyvíz felszíni vízbe, mint befogadóba vezetése. A technológia szerves anyag lebontást, ammónia-N lebontást, elébe kapcsolt denitrifikációt, biológiai úgynevezett "többlet foszfor" eltávolítást, valamint kiegészítő vegyszeres foszforeltávolítást tartalmaz. A fejlesztés végére kiépül egy elektronikus rendszerű kártyás azonosítás és regisztrálás a szippantott szennyvíz befogadásának figyelemmel kísérése. A fejlesztés 2014-ben indul, próbaüzemről várhatóan 2015-ben számolhatnak be.
Galéria
Ha a projekttel kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Pureco Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...