Modulos cserepeslemez fedés akár 30 év garanciával

2015. április 03.

A Polmetál cserepeslemezei 6 profilmintázattal, több színvariációban és kiszerelésben is elérhetőek

Hazánkban egyre jobban elfogadott alternatív fedési forma lett a cserepes lemez, amely az egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedését szolgálja. Akár tetőfelújításról, akár új fedésről legyen szó, már 6 profilmintázat közül több színvariációban és kiszerelésben rendelhető. A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A modulos cserepeslemezek mindössze egy, illetve két modullal gyártódnak, ennek köszönhetően raklapon könnyedén szállíthatók. A méretre gyártott hosszú cserepeslemezekhez képest kisebb a sérülés kockázata, a kis modul miatt kevesebb a hulladék mennyisége, magasabb épületek esetén a lemezek felrakása is egyszerűbb.
A modulos cserepeslemezek jelenleg 3 profilmintázattal, többfajta rögzítési rendszerrel készülnek, valamint legtöbb esetben 50 µm Pural festékkel rendelhetők, melyre 30 év garanciát vállal a cég. Mivel raklapos termék, ezért a szállítási határidő kevesebb és könnyebb az utánpótlás, amennyiben pótrendelésre kerülne sor.
A Pural 50 µm festékbevonat előnye a magas UV-állóság, színtartás, mechanikai sérülésekkel szembeni tartósság.
A cserepeslemez súlya mindössze kb. 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet használni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).
Cserepeslemezek esetében a tetőszerkezet kialakítása, alátétszerkezete megegyezik a hagyományos cserépfedésnél alkalmazott technológiával, annyi különbséggel, hogy nem kell erősített szerkezetet építeni. A szarufákra minden esetben egy jó minőségű, legalább 130 g/m² páraáteresztő fólia kerül, ezt követi az ellenléc, ami legalább 5 cm légrést biztosít, erre kerül a modulmérettől függő lécezés 35 vagy 40 cm-ként, majd végül a cserepes lemezfedés.
Rögzítés szempontjából nézve az ARAD MODUS és a TUR nevezetű lemezek csavarrögzítéssel kerülnek beépítésre, az ARAD PREMIUM rejtett csavarrögzítéssel, a REGLE típusú pedig szegezéssel. Az új REGLE típusú cserepeslemez a fazsindelyfedést hivatott utánozni, esztétikus, karbantartásmentes, életre szóló fedési forma, amely tökéletesen utánozza a fa természetes szépségét.
ARAD MODUS cserepeslemez
TUR cserepeslemez
ARAD PREMIUM cserepeslemez
REGLE cserepeslemez
Cserepeslemezek csavarrögzítéssel
(ARAD MODUS, TUR)
Cserepeslemezek rejtett csavarrögzítéssel
(ARAD PREMIUM)
Cserepeslemezek rögzítése szegezéssel
(REGLE)

Az élhajlított elemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepeslemez. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.
A lemezek bevonati rendszere az alábbiak szerint tevődik össze:
  • horganyréteg mindkét oldalon 275 g/m²,
  • passziváló réteg mindkét oldalon,
  • primer réteg mindkét oldalon,
  • színoldali festékbevonat, 25 µm, 35 µm, vagy 50 µm (Pural - 30 év garancia) festékréteg,
  • hátoldai védőlakk.
A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepeslemezek garantálják a hosszú élettartamot, és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A gyártás a magas szakmai tudással rendelkező munkások által vezérelt gazdag és állandóan modernizált gépparkon történik. A rendszer sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.

A Polmetál cserepeslemezek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha árajánlatot, bővebb felvilágosítást vagy katalógust szeretne kérni a Polmetál Pruszynski Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Termék
Székhely: H-9736 Tormásliget, Iparterület 127/5.
Web: www.pruszynski.hu
Ozsvát Ervin
mérnök tanácsadó +36 70 775 5559

A Polmetál Pruszynski Kft. prémium minőségű, acélból készült tetőfedő, homlokzati és térelválasztó termékeivel meghatározó szerepet tölt be a hazai építőipari piacon. A 2002-ben alapított, Vas megyei székhelyű vállalat a 8 országban jelen lévő, lengyelországi gyökerekkel rendelkező és ott piacvezető Pruszynski cégcsoport tagja.
Márkanevek: Polmetál Pruszynski, CW Lundberg