A KSB új monitoring rendszere a felhőbe repíti a szivattyúk üzemi adatait

A KSB az idei ACHEMA kiállításon mutatja be a KSB Guard távfelügyeleti rendszert

A KSB Guard közvetlenül szivattyúkra szerelt, hálózatba kapcsolt rezgés- és hőmérséklet érzékelői először teszik átláthatóvá a szivattyúk üzemi adatait rendszer szinten. A felügyeleti rendszer biztosítja, hogy a berendezés üzeme kapcsán fellépő változások korai szakaszban megfigyelhetőek legyenek, így a karbantartási munkák jobban tervezhetők, akár a távolból, a szivattyú fizikai szemrevételezése nélkül is.
A korábbi készülékekkel ellentétben a KSB Guard utólagosan is felszerelhető. A szenzorok akár működés közben, a szivattyún végzett bárminemű módosítás nélkül, mágneses csatlakozóval a csapágytartó bakra csatlakoztathatók. Az eszköz megtáplálását egy hozzá tartozó akkumulátor egység biztosítja.

Az óránként mért adatok titkosított, vezeték nélküli hálózaton keresztül, közvetlenül a KSB felhő rendszerébe a "KSB Cloud"-ba kerülnek. Legyen a felhasználó bárhol és bármikor, rendelkezzen okostelefonnal, tablettel vagy PC-vel, az összes KSB Guard-dal felszerelt szivattyú működési adatait le tudja kérdezni egy időben. A KSB Guard hálózati kapcsolatot létesít a megfigyelt szivattyúk között is.

Az üzemi adatok és trendek mellett néhány kattintással fontos információk is letölthetők a szivattyúkkal kapcsolatosan (üzemeltetési útmutató, robbantott ábra stb.). Mindez lehetőséget kínál az üzemeltetők számára, hogy rövid időn belül megbízható és átlátható adatokat kapjanak az egész szivattyúrendszer működésére vonatkozóan. Minden szükséges adat pillanatok alatt kéznél van abban az esetben is, ha valamelyik szivattyút karban kell tartani.

Ha egy szivattyú rezgésszintje, vagy a közeghőmérséklet az előre beállított határértékeket meghaladja, a rendszer figyelmeztető jelzéseket ad. A figyelmeztetést igénytől függően küldheti e-mailben vagy push üzenetben, így az üzemeletető nagyobb problémák bekövetkezését megelőzve, időben közbeavatkozhat.

A KSB Guard a korábban is alkalmazott felügyeleti egységek technológiáján alapul. A KSB által gyártott fix fordulatszámú centrifugál szivattyúkon kívül alkalmazható a versenytársak hasonló berendezésein is. Az újonnan kifejlesztett monitoring rendszer egy költséghatékony megoldás a világon üzemelő szivattyúk nagy része számára, hogy az Internet of Things (IoT) elvét követve "felkerüljenek az internetre".
A hírben szereplő termékek
KSB Guard - monitoring rendszer
 
KSB Guard - monitoring rendszer

A KSB Guard a szivattyúk átfogó ellenőrzésének megoldását jelenti - az összes szivattyú adatainak áttekintése lehetségessé válik anélkül, hogy Önnek fizikailag a helyszínen kellene lennie. Megbízható monitoring megoldás: a szivattyúk állapotát óránként figyeli és az esetleges eltérésekről azonnal értesítést küld, ami lehetővé teszi, hogy a lényeges károk bekövetkezését megelőzzük.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
KSB Guard - teljes körű, folyamatos szivattyú ellenőrzés bárhonnan és bármikor
KSB Guard - teljes körű, folyamatos szivattyú ellenőrzés bárhonnan és bármikor
Otthoni előny bizonytalan időkben, amivel könnyen szemmel tarthatja rendszerét
KSB Guard - teljes körű, folyamatos szivattyú ellenőrzés bárhonnan és bármikor
KSB Guard - új szivattyú monitoring megoldás
Megkezdődött az új KSB Guard szivattyú monitoring megoldás hazai bevezetése
Több megfigyelés és ellenőrzés, kevesebb tervezetlen hibaelhárítás
Megkezdődött az új KSB Guard szivattyú monitoring megoldás hazai bevezetése
Kategóriák
Szivattyúvezérlő rendszerek
Szivattyúvezérlő rendszerek
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...