A Honeywell ajánlása az ivóvízzel érintkező épületgépészeti építési termékek tervezési követelményeiről

Az érvényes engedélyeknek, tanúsításnak meg kell lenniük egyidejűleg a tervezés fázisában

Csatlakozva az ÉMI és a MÉGSZ a CPR rendelethez kapcsolódó ajánlásához, a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. jelen hírrel szeretne tájékoztatást adni az ivóvizes termékek betervezéséhez szükséges tervezői kötelezettségekről.
 
  1. Az ivóvízzel érintkező termékek tervezésének alapja, az általános műszaki ajánlásokat tartalmazó MSZ EN 806 és az MSZ EN 12502 szabvány.
  2. Az ivóvízellátó rendszerek elemei építési termékeknek minősülnek az Európai Parlament és a Tanács 305/2011/EU jelű rendelete és ennek hazai szabályozására kiadott 275/2013. (VII.16.) Kormányrendelet értelmében. Az építési termékek csak akkor tervezhetők be, ha rendelkeznek a gyártó által kiállított teljesítménynyilatkozattal.
  3. A 201/2001. (X.25) Korm. rendelet előírásai szerint, az ivóvízzel érintkező termékeknek rendelkezniük kell az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) engedélyével, vagy nyilvántartásba vételi igazolásával, amelyet az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) szakvéleménye alapján az OTH állít ki.
A teljesítménynyilatkozat kiadásának alapjai:

  1. érvényes ÁNTSZ (OTH) engedély és
  2. 1+ módozatú Megfelelőségi Tanúsítvány és
  3. érvényes Építőipari Műszaki Engedély (ÉME) vagy Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ)
Galéria

 
Szükséges hangsúlyozni, hogy a fent felsorolt három érvényes engedélynek, tanúsításnak meg kell lenni egyidejűleg a tervezés fázisában.

Az érvényben lévő OTH által kiadott engedélyek az ÁNTSZ, az ÉME engedélyek pedig az ÉMI honlapján tekinthetők meg.

A Honeywell Szabályozástechnikai Kft. rendelkezik az általa forgalmazott vizes berendezésekhez szükséges ÁNTSZ engedélyekkel, ÉME engedélyekkel, ÉMI 1+ megfelelőségi tanúsítványokkal és a termékek teljesítmény nyilatkozataival.

Amennyiben a tervezéshez szüksége van ezekre keresse Honeywell kapcsolattartó partnerét.

Miért fontos az ÉMI 1+ megfelelőségi tanúsítvány?

Az ivóvízzel érintkező termékek szigorú, minden vonatkozó előírásoknak megfelelő gyártási körülményeit, a gyártásellenőrzés és minőségbiztosítás rendszereit független, akkreditált külső minősítő intézettel kell tanúsíttatni. Ennek megléte a garancia a gyártás- és termékminőség állandóságára és magas színvonalára, vagyis hogy az OTH által engedélyezett mintatermékkel mindenben megegyező termék kerül mindenkor forgalomba. Erre nyújt garanciát az úgynevezett 1+ Megfelelőségi Tanúsítvány.
Galéria

A Honeywell vízvezetéki szerelvényeiről bővebben olvashat, ha az alábbi terméksorra kattint. Ha a fenti témában bővebb információt szeretne kérni a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Honeywell Home vízvezetéki szerelvények
25 termék

A víz Földünk egyik legértékesebb kincse, ezért nemcsak óvnunk, becsülnünk, de takarékoskodnunk is kell felhasználásával. Ez az élethez elengedhetetlenül szükséges közeg azonban veszélyeket is hordozhat magában, biológiai és fizikai értelemben egyaránt. A Honeywell vízszabályozási termékeivel egyszerre óvja természetes és épített környezetünket.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...