proidea.hu online termékinformációs katalógus

Mi az a FIBRANxps és mi teszi különlegessé?


2018. szeptember 06.

A FIBRANxps szigetelő termékek mindegyike egy-egy meghatározott felhasználási területre készül

A FIBRANxps egy zárt cellás, merev, extrudált polisztirol (XPS) hab szigetelőanyag, amely rendkívül különleges termékjellemzőkkel rendelkezik.

A legfontosabbak:
  • Hosszú távon tartja λ és R értékét (hőszigetelőképességét). Nedves környezetben 50 év garancia érvényes a termékre.
  • 300-tól 700 KPa-ig (70 tonna/m²) terjedő tökéletes teherbíró képesség.
  • Nem veszi fel a vizet. A vízszigetelésen kívül is elhelyezhető.
  • Gátolja a penészképződést.
  • Használható fordított tető (a vízszigetelés felett) és alapzat szigeteléseknél is.
  • Annak ellenére, hogy polisztirol polimerekből készül, tartósságának és az épületek energiaigényét csökkentő terméktulajdonságainak köszönhetően környezetbarát vagy más szóval „jó” műanyag.
FIBRANxps zárt cellás, merev, extrudált polisztirol hab szigetelőanyag A különleges jellemzőkkel bíró extrudált polisztirol termékekkel új szerkezeti rétegrendek kezdenek egyre fontosabb szerepet játszani a közel nulla energiaigényű épületek tervezése során. A FIBRANxps termékek nem egyformák. A különböző terméktípusok egy-egy meghatározott felhasználási terület igényeinek megfelelőn lettek tervezve, kialakítva.

Felület

1. Sima:
A sima felületű lapokat – akár vízszint alatti - rendkívül nedves környezetre, és magas terhelés alá találták ki. Az xps lapok a vízszigetelő réteg számára is fontos mechanikai védelmet nyújtanak. A termékek megfelelőségét Európai Műszaki Engedély (ETA) igazolja. (50 év garancia!)

Termékek: FIBRANxps 300-L, 400-L, 500-L és 700-L
Sima felületű FIBRANxps szigetelő lap
2. Érdesített:
A sima felületű termékekkel ellentétben az érdesített felületű lapok felszínét általában további rétegekkel borítják (például vakolat, ragasztó). Az érdesített felület biztosítja a megfelelő tapadást.

Termékek: FIBRANxps ETICS és ETICS - BT
Érdesített felületű FIBRANxps szigetelő lap
Éképzés

A lapok különböző élekkel kerülnek forgalomba:
  1. I élképzés: többrétegű felhasználás esetén javasolt.
  2. L élképzés: egyrétegű felhasználás esetén javasolt.
  3. Nútolt élképzés: tetőknél javasolt.
I, L és nútolt élképzés L és I élképzésű FIBRANxps lapok Legközelebb a különböző felhasználási területek és a megfelelő beépítési módok részleteinek bemutatására kerül sor.


Ha a FIBRAN d.o.o. Magyarországon forgalmazott termékeinek adatait meg szeretné tekinteni, termékismertetőit letölteni, kattintson az alábbi termékképre. Ajánlatkérését vagy további kérdéseit elküldheti írásban a FIBRAN d.o.o. magyarországi munkatársának az alábbi gombok használatával.
 
 

Termék
Cég
Székhely: SI-8000 Novo mesto, Kocevarjeva ulica 1
E-mail:
Web: http://www.fibran.si/frontend/index.php?chlang=HU
Rőmer Krisztián
Értékesítés – Magyarország +36 70 703 6083
   
A FIBRAN Európa egyik legnagyobb extrudált polisztirol (XPS) gyártója, amelyik 20 mm-től 200 mm-ig terjedő vastagságban, egészen 1000 kPa nyomószilárdságig kínálja termékeit, lapos tetők, homlokzatok, padlók, felszín alatti szerkezetek szigetelésére, valamint belső szigetelésekhez. A FIBRAN termékek minőségét különböző független nemzetközi szervezetek mérési jelentései bizonyítják, az Európai Műszaki Engedély (ETA) pedig tanúsítja, hogy a FIBRAN XPS termékek 50 évig megőrzik a minősítésekben deklarált műszaki tulajdonságaikat.
Márkanevek: FIBRAN
Kulcsszavak:  FIBRAN  d  o  o  FIBRANxps  extrudált  polisztirol  szigetelés  szigetelőanyag  szigetelő  lap