proidea.hu online termékinformációs katalógus

Fémlemezfedések az építészetben 2018 díjátadó


2018. május 09.

A PREFA 2018. évi építész és építészhallgatói pályázatának eredményei

A Kortárs Építészeti Központban szakmai előadásokkal színesített díjátadón vehették át a díjaikat a PREFA által idén ötödször meghirdetett "Fémlemezfedések az építészetben" című országos versenypályázat legjobbjai. A gyakorló építészek kategóriájában Pályi Gábor kapta a fődíjat a Budapesten található Hilton Szálloda megvalósításáért. Az építészhallgatók pályázatai közül pedig Zrena Zoltán pécsi íjász központjának terve aratott sikert.
Az alumínium tetőfedő és homlokzatburkolati rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglakozó PREFA Hungária Kft. a minőségi fémlemezfedések és burkolatok széleskörű és időtálló felhasználását kívánta díjazni és bemutatni, az ezúttal ötödször meghirdetett pályázaton. A két kategóriába összesen 17 pályamű érkezett, amelyek kiválóan illusztrálták a fémlemezfedések és burkolatok esztétikus, praktikus és különleges felhasználási lehetőségeit.

A Kortárs Építészeti Központban megrendezett díjátadó ünnepségen a műemlék és középületek tetőfedési eljárásairól, fémlemezfedések az átforduló homlokzaton modern környezetben történő alkalmazásáról és az építészek közösségépítéséről szóló szakmai előadásokat követően a zsűri kategóriánként 1-1 fődíjjal és összesen 4 további díjjal jutalmazta a legkiválóbb alkotásokat.

A pályázati anyagok értékelésére 2018-ban felkért zsűri tagjai:
- Erő Zoltán, okl. építészmérnök, a Bíráló Bizottság elnöke
- Eltér István, a Magyar Építész Kamara alelnöke
- Horváth Sándor, okl. építészmérnök, a BME Épületszerkezeti Tanszék adjunktusa
- Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke, Kossuth-díjas alkotó
- Nemere Judit, okl. építőmérnök, a PREFA Hungária Kft. cégvezetője


Díjazottak - Építész kategória

1. helyezett
Pályi Gábor - Hilton Szálloda, Budapest

Beépített termék: PREFA alumínium lemez (patinazöld)

2. helyezett
Prof. Dr. Kistelegdi István DLA, Ph.D (Kistelegdi 2008 Építész-Tervező Kft.) - Családi ház, Pécs

Beépített termék: PREFA FX.12-es homlokzatburkoló panel (fekete)

Megosztott 3. helyezett
Varga Csaba és Báry Anikó (IndividuARCHT) - Lakóépület, Budapest

Beépített termék: PREFA alumínium ötvözetű préselt fogazott profil

Megosztott 3. helyezett
Szél Norbert (Karcműhely Kft.) - Fémipari gyártóépület, Erdőhorváti

Beépített termék: PREFA Prefalz 07 (középszürke), P10 felületű korcolt lemezfedés
 
Díjazottak - Építészhallgató kategória

1. helyezett
Zrena Zoltán - Íjász központ, Pécs

Betervezett termék: PREFA Prefalz 23 (sötétszürke), Duragloss 5000 felületű korcolt lemezfedés

2. helyezett
Szilágyi Dorottya - Szőlőfeldolgozó üzem és borkostoló tér, Hosszúhetény

Betervezett termék: PREFA Prefalz 12 (ezüstmetál), Duragloss 5000 felületű korcolt lemezfedés

A díjazott pályaműveknél alkalmazott PREFA termékek letölthető adatlapjaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a PREFA Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Postacím: H-2058 Budaörs, Pf. 80.
Telefon: +36 23 511 670
Fax: +36 23 511 675
E-mail:
Web: www.prefa.hu
Kovács Tímea
pénzügyi- és logisztikai vezető  
   
   
   
   
Az alumínium feldolgozása terén szerzett hihetetlen tapasztalatnak köszönhetően a PREFA-nak nincs versenytársa az alumínium tetőfedőanyagok és ereszcsatornarendszerek gyártása terén. 1946-ban a salzburgi Gödl bádogos és tetőfedőmester kifejlesztette az alumínium cseréplemezt, amelynek a PREFA nevet adta. 1966-ban jelent meg a piacon az egységes PREFA termékcsoport Ausztriában. Ez még natúr fedőelemekből állt. Ezt 1978-ban követte az első ráégetett lakkbevonattal ellátott PREFA cseréplemez és a bevonatos alumíniumszalagok piaci bevezetése a bádogosok igényeinek kielégítésére. 1990-től kezdődően a PREFA folyamatosan építette ki hálózatát a nyugat-európai országokban (Németország, Hollandia, Svájc), majd 2003-tól a közép-kelet-európai országokban alapítottak leányvállalatokat (Csehország, Magyarország, Lengyelország). Jelenleg két gyáregységben - Ausztriában (Marktl/Lilienfeld), Németországban (Wasungen) - állítják elő a PREFA Hungária Kft. által forgalmazott termékeket. A PREFA termékek alapanyaga alumíniumötvözet (AlMn1Mg0,5 az EN 573 szabvány szerint), a festékbevonat pedig korszerű PP99 poliamid-poliuretán lakkbevonat. Minden termék megfelel az EN, DIN, ÖNORM szabványok előírásainak, valamint a hatályos magyar előírásoknak (ÉME A-736/2001).
Kulcsszavak:  PREFA  alumínium  lemez  fémlemez  fémlemezfedés  korcolt  lemezfedés  homlokzatburkolat  homlokzatburkolás  homlokzatburkoló  panel  prefalz  fx  12