Megnyílt a Daikin első magyarországi márkaboltja Budapesten

Az új üzletből közvetlenül a lakosságot szolgálják ki

A Daikin a "mindent egy kézből" elv alapján nyújt a klímakialakításra vonatkozó tanácsadástól a kivitelezésig tartó komplex épülethűtési-fűtési megoldásokat. Az üzlet virtuálisan is megtekinthető és felkereshető, így a tanácsadás és a termékkiválasztás online is igénybe vehető. A vállalat megbízásából a GfK által végzett kutatás szerint a megkérdezettek bő egyharmada kíván a közeljövőben légkondicionálót vásárolni, így a klímapiac további jelentős növekedésére lehet számítani.

Daikin márkabolt
Megnyílt a Daikin első magyarországi márkaboltja Budapesten

A Daikin 1991 óta van jelen a magyar piacon: a japán anyavállalat itthoni képviselete lakossági, ipari és kereskedelmi használatra forgalmaz klímaberendezéseket, hőszivattyúkat, és folyadékhűtőket széles termékkínálatban. 2020. május 20-án a cég újabb fontos mérföldkőhöz ért: átadta exkluzív márkaboltját Budapesten, a Promenade Gardens irodaházban, amely a jövőben a Daikin hazai értékesítésének meghatározó zászlóshajójaként prémium kategóriás hűtési-fűtési megoldásokat kínál 3+2 év garanciával a lakosság részére.

Daikin bemutatóterem és márkabolt: tudatos helyszínválasztás

A Daikin új budapesti márkaboltjának a Váci úton található Promenade Gardens ad otthont. Az irodaház földszintjén kialakított üzlet bármely irányból számos közlekedési eszközzel könnyen megközelíthető. Innovatív és környezetbarát megoldásaival ez az épület a Váci úti irodafolyosó egyik legmagasabb műszaki tartalmú irodaháza. Az épületegyüttes Daikin-referenciának is tekinthető, hiszen a gyártócég által kiépített komplex hőszivattyús megoldás szolgálja ki a 25 ezer négyzetméteres alapterület teljes hűtését, fűtését és melegvízellátását. A beépített energiahatékony rendszer nemcsak a megfelelő hőkomfort elérésében játszik fontos szerepet, hanem a környezettudatos tervezés követelményeinek is megfelel, így a 2021-es épületenergetikai előírási szint elérését is támogatja. A Daikin által szállított és beüzemelt rendszer az elmúlt két teljes szezon fűtése és hűtése során jól vizsgázott, hiszen problémamentesen üzemelt.

Daikin márkabolt
Megnyílt a Daikin első magyarországi márkaboltja Budapesten

Első magyarországi Daikin márkabolt

A Daikin Hungary Kft. több mint fél millió eurós beruházással hozta létre 300 négyzetméteres márkaboltját. A márkaboltban egy átlagos otthon főbb helyiségei találhatók meg, így lakó-, vagy hálószobára optimalizált fűtő-hűtő klímaberendezések, illetve hőszivattyúk és légtisztítók is megtekinthetők működés közben.

A márkabolt megnyitásával a Daikin célja, hogy a rendszerbe integrálás, a kivitelezés és a kialakításra vonatkozó tanácsadás ne csupán a Promenade Gardens-hez hasonló méretű ipari partnerek, szálloda- és irodatulajdonosok számára legyen elérhető, hanem ingatlantípustól függetlenül a lakossági szegmens is közvetlenül igénybe tudja venni a cég tapasztalatát, akár lakás vagy családi ház, akár magántulajdonban lévő nyaraló fűtésének vagy hűtésének kialakításáról vagy korszerűsítéséről van szó. Amellett, hogy tájékoztatást ad a készülékekről, a kiszolgáló személyzet tanácsadással is szolgál az érdeklődőknek a megfelelő megoldások kiválasztásához.

Daikin márkabolt
Megnyílt a Daikin első magyarországi márkaboltja Budapesten

A Daikin a fizikai boltnyitás előtt - az elmúlt időszak változásaira reagálva – egy virtuális bemutatótermet is megnyitott, amelyben a nap 24 órájában körbe lehet nézni, és az érdeklődőknek akár telefonon vagy videóbeszélgetés formájában is rendelkezésre állnak a Daikin szakértői. A fizikai boltnyitással továbbra is elérhető ez a szolgáltatás, de mostantól már személyesen is látogatható az üzlet.

A Daikin által telepített készülékekre a vállalat 3+2 év garanciát biztosít. A Daikin megoldásai ráadásul olyan modulokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a legtöbb smart home rendszerbe történő integrálást, így a felhasználók akár egyetlen gombnyomással be- vagy kikapcsolhatják a hűtést, a fűtést, a világítást, az audiót, ráadásul a rendszerek figyelemmel kísérik a felhasználó szokásait és igazodnak ahhoz. A márkabolt a lakossági termékek mellett üzleti megoldásokat is bemutat, és a jövőben kiterjesztett valóság (AR) megoldással fog bővülni: ez a szolgáltatás életre kelti a gépészetet azáltal, hogy betekintést nyújt a gépek, berendezések működésébe, robbantott ábráiba.

Légkondicionáló piac: az átlaghőmérséklettel együtt nő a vásárlási szándék

A Daikin tapasztalata szerint közel kétszeresére nyúlt a légkondicionálók szezonja: néhány évvel ezelőtt májustól augusztusig kereste a lakosság a klímaberendezéseket, ma viszont márciustól szeptemberig tart a megnövekedett igény. A magyarok egyharmada vásárolt az elmúlt öt évben légkondicionáló berendezést, és a megkérdezett légkondi-tulajdonosok 33%-a tervezi, hogy további klímaberendezést vásárol, vagy bővíti a jelenlegi rendszerét, derül ki a GfK négy közép-európai országra – köztük Magyarországra – kiterjedő, 1000-1000 ember megkérdezésével végzett reprezentatív, online felméréséből.

Daikin márkabolt
Megnyílt a Daikin első magyarországi márkaboltja Budapesten

A magyar vásárlók számára a döntés meghozatalakor a klímaszerelő specialisták és az online oldalak a legfontosabb tájékozódási forrás. A vásárlók 45%-a klímás szaküzletben vagy a telepítést végző szerelőktől veszi a klímakészüléket, míg 14%-a online üzletből, 14%-a pedig hagyományos elektronikai áruházban vásárolja meg azt. Magyarországon a becslések szerint mintegy 800 ezer klímakészülék található a lakosság tulajdonában és évente mintegy 150 ezer új készüléket adnak el, amely magában foglalja a régi berendezések cseréjét is.

A GfK egy másik kutatása szerint a klímakészülékek életkora a folyamatosan növekvő vásárlások miatt csökken, a 2017-es 6,5 évről 2019-re 5,9 évre „fiatalodott” a hazai légkondipark átlagéletkora. A kutatásból kiderült, hogy a klíma kiválasztásánál a legfontosabb szempont a készülék energiafogyasztása, ez is jelzi, hogy a vásárlók környezet- és költségtudatosan döntenek. A válaszadók számára kiemelten fontos a szűrők megléte is (pollen, vírus vagy baktérium ellen), továbbá a halk működés, a formatervezettség is fontos szempontok.

"A GfK által készített felmérés alapján a mintegy 30 milliárd forintos magyar légkondicionáló piac további növekedésére lehet számítani, ezen várhatóan a koronavírus sem fog változtatni. A home office elterjedésével egyre többen fognak az otthonukban is irodát kialakítani és ezzel kapcsolatos egyik elvárás a hatékony munkát lehetővé tevő klimatizálás. Most megnyílt márkaboltunkkal azt segítjük elő, hogy a vásárlók szakértő tanácsadást igénybe véve egy kézből vásárolhatják meg a készülékeket és a telepítési szolgáltatást, így gyorsabb, gördülékenyebb kiszolgálásra és telepítésre számíthatnak" - mondta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A hírben szereplő termékek
Daikin MXM-M/N multi split kültéri egység Daikin Perfera FTXTM-M fűtésre optimalizált oldalfali egység Daikin Sky Air FAA-A oldalfali egység Daikin Sky Air FBA-A légcsatornázható egység
 
Daikin split rendszerek
25 termék

Daikin split berendezések lakossági és kereskedelmi alkalmazásokhoz.

25 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Daikin Altherma 3 kompakt, padlón álló hőszivattyú Daikin Altherma LT alacsony hőmérsékletű, kompakt, padlón álló hőszivattyú Daikin Sanicube és Hybridcube Daikin Altherma 3 falra szerelhető hőszivattyú
 
Daikin fűtési rendszerek
15 termék

Daikin hagyományos és megújuló energiaforrásokat használó fűtési és melegvíz előállítási megoldások.

15 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Daikin MCK75J Ururu légtisztító Daikin MC70L légtisztító
 
Daikin légtisztítók
2 termék

A Daikin légtisztító megtisztítja a levegőt egy háromfázisú működésnek köszönhetően: allergének eltávolítása, vírusok és baktériumok hatástalanítása, szagtalanítás. 98,8%-ban távolítja el a pollent, 99,5%-ban a port és 99.9%-ban a cigarettafüstöt.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Daikin hővisszanyerős szellőztető egységek
 
Daikin hővisszanyerős szellőztető egységek

A hővisszanyerő szellőztetéssel a természetes szellőzéshez képest több, mint 20% energia takarítható meg. A Daikin hővisszanyerős szellőzőrendszer a beltéri állapotoknak megfelelően módosítja a belépő friss levegő hőmérsékletét és páratartalmát. Így egyensúly érhető el a beltéri és a kültéri állapotok között, aminek révén jelentősen csökkenhet a légkondicionáló rendszerre gyakorolt hűtési vagy fűtési energiaszükséglet. A HRV egységek külön vagy a légkondicionáló rendszerbe integráltan szabályozhatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...