CREATON magastető az Év Tetője

Idén Pahocsa Kálmán tószegi munkája nyerte a neves elismerést

Minden évben az ország legjobb tetőfedői, bádogosai és szigetelői mérhetik össze tudásukat az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetségének (ÉMSZ) legfontosabb éves versenyén, az Év Tetője Nívódíj pályázaton.
Idén az ÉMSZ Nívódíját magastető szekcióban Pahocsa Kálmán ács- és tetőfedő nyerte el egy Tószegen épült családi ház fedéséért, amelyre CREATON AMBIENTE hódfarkú tetőcserép, NUANCE rézvörös engóbozott változata került.

Az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj magastető szekciója győzteseinek páholyában lassan örökös helyet vívnak ki maguknak a CREATON termékekkel fedett tetők és mestereik, akiknek előválogatására a cég 2016-ban hetedik alkalommal írta ki házi, egyre magasabb rangot elnyerő Tetőszépségversenyét. A pályázatra közel 80 pályamű érkezett, a zsűri javaslatára a CREATON 16 tetőfedő munkáját nevezte az idei Nívódíjra.

Pahocsa Kálmán tószegi munkája

A legmagasabb szintű elismerést, a magastető szekció Nívódíját a CREATON Tetőszépségversenyének idei első helyezettje, a tószegi családi ház kivitelezője, Pahocsa Kálmán nyerte el. A pályamű a CREATON már hagyományos háziversenyén, a Tetőszépségversenyen 2016-ban szintén első helyezett lett.
"Szerencsére évről-évre egyre több olyan mester van, aki a kézjegyét a tetőn hagyja. Már sok esetben előfordul, hogy a zsűri csak ránéz egy elkészült tetőre és felismeri egy-egy kivitelező tipikus munkáját. Pahocsa Kálmánnak tószegi munkájáért, akár az ácsszerkezet nagy mestere címet is odaadhatnánk." - mondta a nyertes kivitelezésről dr. Tóth Elek, a Tetőszépségverseny zsűri elnöke.

"Amikor a tószegi családi ház tulajdonosai felkértek a kivitelezésre, a bonyolult tervekből láttam, hogy egy komplex munkát nyertem meg, ami nagy odafigyelést igényel. A ház alakjából adódóan egyértelműen CREATON hódfarkú cserepet ajánlottam nekik. Nem titok, hogy direkt a CREATON háziversenyére készültem ezzel a fedéssel, így igyekeztem, hogy a tető a legjobb legyen páratechnikailag, fóliázás és cserépfedés szempontjából is. A kivitelezés sok szempontból volt kihívás, többek között rekord mennyiségű anyagot használtam fel a munka során: összesen 7 m³ fadeszka és 13.000 db cserép került a tetőre." - mesélte Pahocsa Kálmán a nyertes munkáról.

Rövid videó a nyertes tetőről:

ÉMSZ díjazott szakemberek:

ÉMSZ Nívódíj 2016
 • Pahocsa Kálmán - Családi ház, Tószeg
  CREATON AMBIENTE hódfarkú tetőcserép
Kategóriadíj - Egyszeres cserépfedések
 • Katona Szabolcs - Lakóépület, Siófok
  CREATON DOMINO tetőcserép
Különdíjak
 • Drong György - Családi ház, Szada
  CREATON HORTOBÁGY hornyolt tetőcserép
 • Kovács Sándor - Lakóépület, Túrkeve
  CREATON KLASSIK hódfarkú tetőcserép
 • Trombitás Zoltán - Családi ház, Fonyód
  CREATON KLASSIK hódfarkú tetőcserép
Elnöki elismerő oklevél
 • Borsi Zoltán - Családi ház, Nyíregyháza
  CREATON RÓNA hornyolt tetőcserép
 • Császár József - Óbudai Egyetem
  CREATON DOMINO tetőcserép
 • Nehéz Tamás - Templom, Soltvadkert
  CREATON SAKRAL templomi hódfarkú tetőcserép
Elismerő oklevél
 • Nagy Sándor - Kápolna Zarándokház, Hajdúszoboszló
  CREATON DOMINO tetőcserép
 • Zsárik Ferenc - Családi ház, Budapest
  CREATON RÓNA hornyolt tetőcserép
További információt a Év Tetője Nívódíj Pályázatról a Build-Communication Kft. munkatársától, a CREATON termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan a Creaton-South-East Europe Kft. munkatársától kérhet, az Információkérés gomb megnyomásával.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...