proidea.hu online termékinformációs katalógus

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt


2019. május 23.

A kórház betegeinek gyógyulási esélyeinek javulását és színvonalas ellátását egy fiberoszkóppal segítik

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. Az intézménynek a cég a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül immár majdnem egy évtizede mecénása.

Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője még 2018 decemberében bocsátotta jótékonysági licitre az általa vásárolt, 2017-2018-as szezon bajnokcsapatának tagjai által dedikált FC Barcelona futballmezt, hogy a befolyó bevételből a cég egy fiberoszkóp beszerzéséhez járuljon hozzá. Az árverés lezárult, de nem érkezett a kikiáltási árat elérő licit, ezért a szükséges eszközök beszerzését teljes egészében a Colt Hungária támogatta.

A Heim Pál Gyermekkórház betegeinek gyógyulási esélyeinek javulását és színvonalas ellátását egy ún. fiberoszkóppal segítik, ami egy olyan flexibilis, száloptikás eszköz, ami – az eszközt az orron vagy a szájon keresztül bevezetve – pontos képet ad a garatról, gégéről, hörgőkről, az azokban jelen lévő esetleges elváltozásokról. A fiberoszkóp emellett arra is alkalmas, hogy leszívják az említett területeken levő kóros váladékot, s mintát tudjanak venni laboratóriumi, szövettani vizsgálathoz.

Az eszközöket beszerzésüket követően Csordás Zoltán, a Colt Hungária ügyvezetője és Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke adta át Dr. Kiss Gabriella osztályvezető főorvosnak, így most már egy korszerű fiberoszkóp is rendelkezésre áll a kis betegek intenzív ellátáshoz.

A kórháznak a Colt Hungária elkötelezett, állandó támogatója: tavaly például két capnostat készülék került az intézménybe 1,5 millió Ft értékben a vállalat jóvoltából: ezek a lélegeztető gép-tartozékok a kis betegek légzéselemzését segítik, többek között a széndioxid kibocsátás értékeinek elemzésével. A Colt ügyvezetője bízik benne, hogy a gazdaság szereplői mind többen vállalnak társadalmi felelősséget – a vállalat mindenesetre a jövőben is igyekszik jó példával elöl járni.

Colt Hungária Kft. - Fiberoszkop átadása a Heim Pál Gyermekkórházban
Smrcz Ervin (b), Csordás Zoltán (k), Dr. Kiss Gabriella (j) és az átadásra került fiberoszkóp

A Colt termékek letölthető katalógusait, műszaki adatait megtalálja, ha a céglogóra kattint. Ha árajánlatot vagy bővebb felvilágosítást szeretne kérni, írjon a Colt Hungária Kft. munkatársának az alábbi gombok egyikének felhasználásával.
 
 

Cég
Székhely: H-1103 Budatest, Gyömrői út 156-158.
Telefon: +36 1 433 2786
Fax: +36 1 433 2787
E-mail:
Web: www.colt-info.hu
Csordás Zoltán
ügyvezető  
   
   
   
A Colt Hungária Kft. a Colt cégcsoport tagja, mely egyike Európa vezető, független épületszolgáltatásokat nyújtó társaságainak. A Colt már 1931 óta biztosít egészséges, kényelmes és biztonságos környezetet ipari és kereskedelmi épületek számára egyaránt. A Colt a világ több mint 75 országban nyújt tervezési és egyéb szolgáltatásokat, és szállít termékrendszereket az építőipar számára.
A Colt Hungária hő- és füstelvezető termékeket és megoldásokat, légkezelő rendszereket, hűtő-fűtő berendezéseket és árnyékolástechnikai rendszereket forgalmaz és épít be új vagy már meglévő létesítményekbe. A szolgáltatásaik kiterjednek a tervezési tanácsadásra, egyedi rendszerek tervezésére és szimulációs tesztelésére, továbbá projektek menedzselésére. A cég kiemelt figyelmet fordít az utólagos termékkövetésre és karbantartásra is.
Márkanevek: Colt
Kulcsszavak:  Colt  Hungária  Heim  Pál  Országos  Gyermekgyógyászati  Intézet  Heim  Pál  Gyermekkórház  fiberoszkóp  diagnosztikai-gyógyászati  eszköz  támogatás