A hatvani Bátor Tábor új közösségi háza a ROCKWOOL Hungary Kft. hőszigetelő lemez adományával épülhetett meg

A ROCKWOOL közel 520 m² Airrock LD kőzetgyapot lemezzel támogatta a Bátor Tábort

ROCKWOOL adományból Bátor Tábor felújitás
ROCKWOOL adományból Bátor Tábor felújitás


Az épületrész átadása alkalmával Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója megköszönte, hogy a vállalat közel 3 millió forint értékű kőzetgyapot hőszigetelő lemezzel támogatta a Bátor Tábor Alapítvány új program épületének a létrejöttét. Elmondta, hogy ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy az épületet a jövőben energiahatékonyabban működtessék. A Bátor Tábor számára ugyanis nagy jelentőséggel bír, hogy olyan innovatív eljárásokat alkalmazzon, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bátor Tábor nemes célt vállalt fel - súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak lelki támogatását, nyári tábori programok szervezésén keresztül -, és ezt a célt a ROCKWOOL boldogan támogatja. Hozzátette örülnek, hogy a tábor területén kialakításra kerülő új épület szigetelésének adományozásával hozzá tudnak járulni az épület energiatakarékos működtetéséhez is.

A ROCKWOOL Hungary Kft. 2,8 millió forint összértékű adományát a magastető-szigeteléséhez szükséges, közel 520 m² Airrock LD műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, könnyű kőzetgyapot lemez tette ki. Ezen hőszigetelő lemez magas hangszigetelő és tűzálló tulajdonsággal bír, 1000 °C feletti olvadáspontja pedig biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termék tűzállóságát.

A kőzetgyapot kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően nyáron megakadályozza a tető túlzott felmelegedését és télen biztosítja a hőkomfortot, ennek köszönhetően pedig jelentősen csökkennek majd az épület fenntartásának költségei is.

Az Airrock LD kőzetgyapot hőszigetelő lemez letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Ha további információt szeretne kérni a ROCKWOOL Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Airrock LD hőszigetelő lemez

Az Airrock LD (LD = Low Density, kis testsűrűség) lemezek elsősorban a magastetők szarufák közötti – Deltarock lemezekkel készült – hőszigetelésének szarufák alatti kiegészítő hőszigeteléseként, illetve nem járható padlásfödémek, zárófödémek hőszigeteléséhez ajánlható. Különösen kedvező az alkalmazása magasabb akusztikai, tűzvédelmi követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak betéteként.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...