Átadták az Europa Design Well projekt díjat

Átadták az Europa Design Well projekt díjat!

Az egészséges munkakörnyezet és a munkavállalói well-being megteremtése érdekében végzett mintegy 25 éves tevékenység, és a megvalósított több száz irodaprojekt után az Europa Design alapítója, Feuertag Ottó elérkezettnek látta az időt, hogy létrehozzon egy új díjat az ingatlanszakma számára.

Az Europa Property és az Europa Design együttműködésében új kategóriával bővült a CRE AWARDs, így 2020. január 30-án este, a CRE Awards gálán ki is osztották az Europa Design WELL project of the YEAR 2019 díjat" (EuropaProperty Publications & Events).

A győztes projekt a Futureal BUDAPEST ONE BUSINESS PARK együttese lett.
A díjat Németh László, a Futureal projekt-igazgatóhelyettese vette át. Gratulálunk! A projekt a Paulinyi-Reith & Partners építésziroda koncepciója alapján valósult meg.

Europa Design WELL project of the YEAR 2019
Átadták az Europa Design Well projekt díjat!

A Well-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelemi szempontokon túl elsősorban az ott dolgozók egészségére és közérzetére is kedvező hatással vannak. A minősítést az USA székhelyű International WELL BEEING Institute adja ki, 2016 óta.

"A díj célja a WELL minősítés népszerűsítése a szélesebb felhasználói közönség számára is, azon befejezett és folyamatban levő projektek későbbi bemutatásával, amelyek kiemelkedő módon, belső és külső kommunikációval támogatják a minősítést és megfelelő módon mutatják be a WELL minősített munkahelyek és ingatlanok előnyeit. Nem célja a díjnak a folyamatban levő minősítések ellenőrzése, osztályozása, véleményezése, hiszen azok szigorú és megkerülhetetlenül tárgyilagos rendszere az alapja a minősítés szakmai hitelének." - nyilatkozta Feuertag Ottó.

Az elismerést azok a fejlesztések kaphatják, melyek a legtöbbet tudták tenni ezen értékek népszerűsítésében saját példájukon keresztül.
Az Europa Prpopety CRE Award egyébb ingatlanszakmai kategóriáitól eltérő módon a díj alapítója saját zsűri felállítását látta jónak, melynek célja az Employer branding értékek, kommunikációs technikák és az Iroda branding területén tett erőfeszítések értékelése. A már így is kimagasló értéket képviselő épületek és megvalósuló iroda projektek közül a kíválók legjobbikát keresi a díj.

Europa Design WELL project of the YEAR 2019
Átadták az Europa Design Well projekt díjat!

A zsűri különös figyelmet fordított a WELL minősítésben is elvárt szigorú szempontokon belül az építészeti, belsőépítészeti minőségre, a mozgást támogató megoldásokra, az ergonómiai komfortra és akusztikai kívánalmakra, illetve a felhasznált innovatív eszközök használatára.

A zsűritagok piacismerete és a rendelkezésre álló nyilvános - zömmel online - források elégséges információt nyújtottak a projektek értékeléséhez az első évben. Az első WELL project of the Year zsűrijében részt vett Csóti Gábor, a Magyar GAMECHANGERS Közösség ügyvezetője, Investors in People tanácsadó, Harkácsi István, az Irodakereső.hu ügyvezetője és a díjat létrehozó Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója. A jövő évben a zsűri kibővül további szakmai szervezetekkel, valamint az értékelési és nevezési módszer is változni fog.

Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. Ezek közül a Budapest ONE irodaház pedig elsőként nyerte el az Europa Design WELL díjat. A győztes irodaház már átadott első üteme 25 ezer négyzetméter bérirodát, illetve 2600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz. A Budapest ONE irodapark három fázisának befejezésekor a komplexum teljességében több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot.

A szalagként hullámzó Budapest ONE szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakította ki a Paulinyi-Reith & Partners építésziroda, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Szimulációk segítségével a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb formát hozták létre.

Budapest ONE Irodaház
Átadták az Europa Design Well projekt díjat!

A WELL Building Platina előminősítésnek megfelelően az irodaparkot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is. Az irodapark belsejében félhektárnyi nyitott közteret hoznak létre, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé.

"A Budapest ONE a nemzetközi és a hazai irodapiac új korszakának egyik hírnöke, amelynek magas minőségét a szakma is elismerte. A WELL-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg a szektort a következő évtizedben és a Futureal elkötelezett abban, hogy az összes irodafejlesztését eme irányelvei szerint valósítsa meg a jövőben" - mondta Németh László, a Futureal projektigazgató helyettese.

Az Europa Design WELL project of the YEAR 2019 nyertese a díj tematikájának megfelelően a WELL tanúsítvány megszerzését támogató bútorokat gyártó Actiu gyár legújabb technológiájú székét, A TNK Flex-et vehette át, amely 3 dimenziós mozgásával alkalmazkodva az emberi test morfológiájához és mozgásához, olyan, mintha a második bőrünk lenne.
A spanyolországi Castalla-ban található Actiu Technology Park, a világon az ötödik létesítmény, ami megszerezte a WELL V2 tanúsítványt, és a világ első olyan ipari épülete, ami LEED és WELL Platinum minősítéssel is rendelkezik.

Actiu TNK Flex irodaszék
Átadták az Europa Design Well projekt díjat!

További információk a díjról: www.wellofice.hu

További Információk az alapítóról: www.welliroda.hu

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...