proidea.hu online termékinformációs katalógus

A WIENERBERGER a Brick Award 2018. évi fordulójára kiemelkedő téglaépítészeti projektek nevezését várja


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2017. március 29.

A benyújtási határidő: 2017. április 20.


A 2004-ben indított WIENERBERGER Brick Award kétévenként meghirdetett építészeti díj, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő példáinak ítélnek oda. 2018-ban a WIENERBERGER nyolcadik alkalommal osztja majd ki ezt a nemzetközileg elismert díjat, amelyre most pályázatot hirdet. A projekteket egy online felületen keresztül nevezhetik be építészek, építészeti kritikusok és újságírók. 2016-ban rekordszámú, több mint 600 projekt érkezett be 55 országból.

A Brick Award az egyetlen Nagydíj nyertesét (aki Kategórianyertes is egyben) 7.000 eurós pénzdíjjal jutalmazza, a négy Kategórianyertes mindegyikének további 5.000 eurós pénzjutalom jár.

A díjat öt kategóriában hirdetik meg:
  • Lakóérzet otthonunkban
  • Közös lakótér
  • Közös munkaterület
  • Közösségi terek megosztása
  • Szokatlan, kreatív építészeti megoldás
Az utolsó kategória középpontjában a tégla használatának olyan innovatív koncepciója és felhasználási módjai állnak, mint az új építési technológiák vagy az egyedi igény szerint készített tégla és új díszítés alkalmazása a projektben. A benyújtott projektben jelentős szerepet kell játszaniuk a kerámia termékeknek, amelyek falazóblokkoktól a falburkoló téglákig, agyagcserepekig és térburkoló klinkertéglákig terjednek. A WIENERBERGER termékek használata nem szükséges feltétele a részvételnek. Külön szempont, hogy a projekt hogyan ötvözi a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot. További kritérium, hogy az aktualitás érdekében a projekt befejezési dátuma 2014 vagy későbbi időpont legyen.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. április 20.

Részletek

A benyújtási szakasz 2017. április 20-i lezárását követően építészeti újságírókból és kritikusokból álló zsűri szűkíti le a beküldött pályázatokat 50 projektre, amelyeket neveznek a 2018. évi WIENERBERGER Brick Award díjra, és amelyek megjelennek majd a verseny kapcsán megjelenő Brick18 kiadványban. Ezt követően egy építészekből álló nemzetközi zsűri választja ki az öt nyertest az egyes kategóriákban, valamint a Nagydíj nyertesét.

A hivatalos Brick Award díjátadó ünnepség Bécsben lesz 2018 tavaszán. Ugyanekkor jelenik meg a Brick18 kiadvány, amelyben mind az 50 nevezett projekt szerepel.

A WIENERBERGER zRt. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti céglogókra kattint.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Andrea Blama
Brick Award - nemzetközi kapcsolattartó +43 160 192 105 56
Nagy Zsolt István
Brick Award - kapcsolattartó +36 30 343 6247
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek a Téglák, falazóblokkok termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Wienerberger  Brick  Award  2018  téglaépítészet