Visegrádi Négyek családiház pályázat

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Hagyomány és újszerű építészeti megfogalmazások

A Visegrádi Négyek (V4) országai - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között.
A Magyarországot képviselő épületeknek és tervezőiknek a négy országot végiglátogató vándorkiállításon lehetősége nyílik nemzetközi porondon is bemutatkozni, és megmutatni a magyar építészet jelenkori eredményeinek ezt a szeletét.
A kiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az "Év Háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. A 10 épület közötti szereplésről az "Év Háza 2010" Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek 2010. szeptember 10-ig.

A Bíráló Bizottság azokat a házakat keresi, amelyek a magyar építészeti hagyományok szem előtt tartása mellett a mai kor újszerű szempontrendszere szerint is megállják a helyüket; újszerű építészeti megfogalmazásaikkal szolgálják a környezettudatos szemlélet terjedését. A további bírálati szempontként a "Visegrádi Négyek Családi házait" kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az "Év háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta, amely a részletes kiírásban olvasható a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján (www.meszorg.hu).

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2010. október 4-én, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről az Új Magyar Építőművészet, az Építészet Világnapjára megjelenő különszámában összeállítást készít.
V4-ek családi házait bemutató kiállítás
V4-ek családi házait bemutató kiállítás
Ha a Visegrádi Négyek pályázattal kapcsolatban információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kapcsolódó hírek

Visegrádi Négyek Családi házai pályázat
Rendezvények
Archív hír
Visegrádi Négyek Családi házai pályázat
Beadási határidő: 2011. augusztus 29.
Visegrádi Négyek Családi házai pályázat
Az ARCHICAD bemutatja: Év Háza Pályázat 2010.
Rendezvények
Archív hír
Az ARCHICAD bemutatja: Év Háza Pályázat 2010.
Eltörölt időintervallum: korábban épült házakat is vár a Bizottság
Az ARCHICAD bemutatja: Év Háza Pályázat 2010.

Kategóriák

Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...