proidea.hu online termékinformációs katalógus

Visegrádi Négyek családiház pályázat


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2010. július 22.

Hagyomány és újszerű építészeti megfogalmazások

A Visegrádi Négyek (V4) országai - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén negyedik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között ismét elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között.
A Magyarországot képviselő épületeknek és tervezőiknek a négy országot végiglátogató vándorkiállításon lehetősége nyílik nemzetközi porondon is bemutatkozni, és megmutatni a magyar építészet jelenkori eredményeinek ezt a szeletét.
A kiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az "Év Háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. A 10 épület közötti szereplésről az "Év Háza 2010" Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek 2010. szeptember 10-ig.

A Bíráló Bizottság azokat a házakat keresi, amelyek a magyar építészeti hagyományok szem előtt tartása mellett a mai kor újszerű szempontrendszere szerint is megállják a helyüket; újszerű építészeti megfogalmazásaikkal szolgálják a környezettudatos szemlélet terjedését. A további bírálati szempontként a "Visegrádi Négyek Családi házait" kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az "Év háza 2010" pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta, amely a részletes kiírásban olvasható a Magyar Építőművészek Szövetsége honlapján (www.meszorg.hu).

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2010. október 4-én, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről az Új Magyar Építőművészet, az Építészet Világnapjára megjelenő különszámában összeállítást készít.
V4-ek családi házait bemutató kiállítás
Ha a Visegrádi Négyek pályázattal kapcsolatban információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  évháza  v4  kiállítás