Visegrádi Négyek Családi házai pályázat

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Beadási határidő: 2011. augusztus 29.

A Visegrádi Négyek (V4) országai - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítása idén ötödik alkalommal lesz megtekinthető, a résztvevő országok között elsőként Budapesten, az Építészet Világnapjára szervezett események között. A Magyarországot képviselő épületeknek és tervezőiknek a négy országot végiglátogató vándorkiállításon lehetősége nyílik nemzetközi porondon is bemutatkozni, és megmutatni a kortárs magyar építészet egy szegmensét. A kiállításon való megjelenésre a Magyar Építőművészek Szövetsége és az "Év Háza 2011" pályázat Bíráló Bizottsága által kiírt pályázat útján van lehetőség. A 10 épület közötti szereplésről az "Év Háza 2011" Pályázat Bíráló Bizottságának tagjai döntenek 2011. szeptember 10-ig.

Bírálati szempontként a "Visegrádi Négyek Családi házait" kereső zsűri is Nagy Tamás DLA, az "Év háza 2011" pályázat Bíráló Bizottsága elnökének gondolatait választotta:
"Nyakig ülve a válságban, a tartalékokat beosztva, felélve, megbízókra vár az építész társadalom. Egyikünk sem lát a jövőbe, senki nem tudja, hogy meddig tartanak a szűkös napok. Egyet viszont tudunk, hogy meg kell tanulnunk takarékosabban élni. Takarékosabb házakat építeni. Hiszem, hogy lehet szerényebb anyagi körülmények között is jó építészetet csinálni. Lesznek-e bizonyító erejű munkák 2011-ben?"

A V4-ek családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében nyílik, 2011. október 3-án, az Építészet Világnapján, délelőtt, illetve a Magyarországot képviselő 10 épületről a Régi- Új Magyar Építőművészet összeállítást készít.

Pályázati kiírás
Bővebb információ az evhaza.hu oldalon.
Visegrádi Négyek Családi házai Pályázat
Visegrádi Négyek Családi házai Pályázat
Ha a Visegrádi Négyek Családi házai pályázattal kapcsolatban további tájékoztatást szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kapcsolódó hírek

A Baumit bemutatja - Év Háza 2011
Rendezvények
Archív hír
A Baumit bemutatja - Év Háza 2011
A pályaművek beadása: 2011. május 16.
A Baumit bemutatja - Év Háza 2011
Visegrádi Négyek családiház pályázat
Rendezvények
Archív hír
Visegrádi Négyek családiház pályázat
Hagyomány és újszerű építészeti megfogalmazások
Visegrádi Négyek családiház pályázat

Kategóriák

Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...