Város-rehabilitáció a VIII. - IX. kerületben

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Építész klub - szakmai kerekasztal-beszélgetés

Honnan és hová tart Budapest belső területeinek rehabilitációja, illetve kiemelten a VIII. - IX. kerületben. Mit lehet és mit érdemes tenni, hogyan történik ez tőlünk nyugatabbra.

Erő Zoltán építész, ezekkel és hasonló kérdésekkel foglalkozó előadása nyitja meg a VIII. - IX. kerület rehabilitációjával foglalkozó, a IX. kerület egyik ipari műemlékében, a loft irodaházként is hasznosított Hungária Malom Udvarban, a Malom Kávézóban megrendezésre kerülő építészeti kerekasztal beszélgetést. Az este témája általában a város-rehabilitáció, illetve ezen belül a VIII. - IX. kerületben az elmúlt években tapasztalható látványos átalakulások. Maga a tágabban és szűkebben vett helyszín, a hasznosított ipari műemlék, a Hungária Malom Udvar és a Malom Design Kávézó is apropót ad a témának. Milyen szerepe lehet az elkövetkező években a megújuló VIII. - IX. kerületnek, van-e egységes elgondolás Budapest és a megújuló VIII. - IX. kerület viszonyára, van-e piaca a loftként aposztrofált épületekben kialakított lakásoknak, irodáknak, mi állja útját egy-egy műemlék felújításának és hasznosításának, mit érdemes felújítani. A rendezvényen megkérdezik minderről Ráday Mihályt, a Budapesti Városvédő Egyesület elnökét. A beszélgetés vendégei lesznek Fábián László építész, a Mérték Építészeti Stúdió ügyvezetője és Radványi Gábor, a Futureal Csoport főépítésze, akik a Corvin köz a Szigony utcáig tartó terület átalakításának is szereplői, de nem csupán ebben a minőségükben kérdezik őket. Moderátor: Tóth Balázs - építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének tagja

Időpont: 2010. június 3., csütörtök, 16.00-18.00, regisztráció 15.30-tól
Helyszín: Hungária Malom Udvar, Malom Kávézó (IX. Soroksári út 48.)

A részvétel regisztráció ellenében ingyenes, regisztráció nélkül a helyszínen 2 000 Ft+ÁFA

Város-rehabilitáció a VIII. - IX. kerületben
Város-rehabilitáció a VIII. - IX. kerületben
A rendezvényre jelentkezni vagy további információt kérni a Build-Communication Kft. munkatársától az alábbi Információkérés gomb segítségével lehet.

Kategóriák

Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...