Porotherm Profi kivitelezőképzés

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Miközben sorra épülnek a Porotherm Profi téglaházak, egyre nagyobb az igény az új technológia elsajátítására

Miközben sorra épülnek a Porotherm Profi téglaházak, egyre nagyobb az igény az új technológia elsajátítására
Profi technológiát alkalmazó – vagy egyszerűen csak Profi – kivitelezővé válni úgy lehet, hogy mind a cég vezetőjének, tulajdonosának, mind pedig a munkát később ténylegesen végző alkalmazottaknak, alvállalkozóknak részt kell vennie a Wienerberger által szervezett központi vagy helyi képzésen. Itt az elméleti oktatás után, különösen a kőműves kollégák esetében minden esetben gyakorlati bemutató következik, aminek keretében a vállalkozó szellemű – és megfelelő öltözetű – szakemberek ki is próbálhatják a célszerszámok használatát, kezükbe foghatják a téglát, meggyőződhetnek arról, hogy az egy milliméteres fuga használata működik, a tégla nem billeg, a fal valóban szép. A képzésen való részvétel annál is fontosabb, hiszen ez a termék a fogyasztó számára csupán képzett szakemberek, azaz a Profi kivitelezőkön keresztül hozzáférhető: csak a kivitelező rendelheti és vásárolhatja meg a Wienerberger szerződött kereskedőpartnerein keresztül.
A kiképzett kivitelezők a technológia elsajátításáról oklevelet kapnak. Jóllehet egy néhány órás tömény oktatás alatt sok mindent meg lehet tanulni, de a tanultak önálló gyakorlati alkalmazása mondjuk egy hónap múlva egy építkezés helyszínén már nehézségekbe ütközhet. Ezért a Wienerberger minden kivitelezőt segít első Profi háza építésében, a falazás első napján szakképzett munkatársunk felügyeli, irányítja a munkát – különös tekintettel az első sor lerakására. A Wienerberger ezt a szolgáltatást a 2008-as évben is biztosítani kívánja partnereinek.
Speciális szaktudás, speciális szerszámok
A technológia alkalmazása, a Profi tégla összeépítése két speciális célszerszámot igényel. Az egyik egy „lehúzó vas”, amelynek segítségével az első sor alá teljesen vízszintes sík habarcságyat készíthetünk. Amennyiben ez megfelelően készült el, és az első sor is a technológia betartásával került elhelyezésre, utána a munka már egyszerű és gyors – tulajdonképpen elronthatatlan a további sorok falazása.
A másik speciális szerszám egy – pontosabban kettő – habarcsterítő kocsi, amivel a második sortól lehet biztosítani a habarcs felkerülését a téglára. 30 cm, valamint 38 cm szélességű kocsik állnak a szakemberek rendelkezésére, amelyeket különböző szűkítőkkel kiegészítve a 25 cm-estől a 44-esig bármelyik tégla alá megfelelő vastagságú vékony habarcsot tudnak gyorsan, egyszerűen, megbízhatóan teríteni. Szerszámok beszerzésével sem terhelik az újdonságot kipróbáló kivitelezőket, ezeket együttműködési szerződés keretein belül a Wienerberger biztosítja a képzett kivitelezőknek.
Két kőműves egy segédmunkás?
Nem elhanyagolható tapasztalat, hogy két kőművest kiszolgált egy segédmunkás – a habarcs keveréséhez tulajdonképpen nem kell ember. Persze oda is kell figyelni, hogy a műszak vége előtt egy órával ne keverjünk már be egy teljes vödörnyi habarcsot, mert már nem lesz idő bedolgozni. A 38-as falhoz például a korábban négyzetméterenként felhasznált 28-30 (néha akár 40) liter helyett csupán 3 liter habarcsra lesz szükség. És, bár sokkal gyorsabban lehet haladni a Profi tégla falazással, azért egy teljes vödörnyi habarcs felhasználásához egy óra alatt az Asterixból jól ismert varázsitalra is szükség lenne.
Az eddig falazott házaknál bebizonyosodott, hogy a 11. sor is teljesen vízszintben áll – ezt az egyik épületnél látványosan igazolta a falegyen tetejére feltett 2 méteres vízmérték.
Képzések időpontja

2008. augusztus 1. Péntek, 9:00

2008. szeptember 5. Péntek, 9:00
Helyszín

Wienerberger Törökbálinti Téglagyára
2045 Törökbálint, Bajcsy Zsilinszky út, 2011 hrsz.
Kontaktszemély

Sárosi Norbert
30/269-0642

Kategóriák

Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...