proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hungarotherm 2019


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2019. március 04.

10. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás

Hungarotherm 2019

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása a régióban, a Construma csokor – 2019-ben a megszokottnál kicsit korábban - április 3-7. között várja a szakmai látogatókat, hétvégére pedig az építkező, felújító végfelhasználókat. 2019-ben a Construma és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezésre kerülő és az idén már 10. alkalommal sorra kerülő Hungarotherm is tagja e csokornak.

A csokor az építőipari ágazat jelentőségét tükrözve, minden alkalommal több száz kiállítóval, 45-50.000 látogatóval, 5 pavilonban és a szabad területen vonultatja fel az ágazat újdonságait. Az otthonteremtés legszélesebb spektrumát kínálja a látogatóknak, ilyen formában a szakma számára a legfontosabb esemény. Egy helyen, egy időben olyan kínálatot, szakmai programokat vonultat fel, mely így ebben a formában nem elérhető.

Az idei évben 10. alkalommal megrendezendő Hungarotherm immáron 20 éve, kétévente vonultatja fel a gyártók újdonságait és mutatja be a legújabb trendeket. Széleskörű szakmai támogatottsággal, színvonalas szakmai programokkal, a hazai épületgépészet kiváló cégeinek bemutatásával a gépészmérnökök, az épületgépészet területeinek szakemberei számára kiemelkedő lehetőséget kínál a Hungarotherm a piaci kínálat áttekintésére, a trendek megismerésére. Szerves része a RENEO, a megújuló energiák tematikáját összefogó kiállítás, melyet a szakma és a nagyközönség részéről is kiemelt érdeklődés övez. Az idei évben e tematika (különösen a szolár-technológia) mellett kiállítói oldalról a legintenzívebb részvétel a légtechnika és a hőszivattyúk témakörében mutatkozik.

A szakmai program végleges összeállítása még zajlik, de előzetesen az alábbiakra számíthatnak a látogatók:

2019. április 3.
 • A Budapest és Pest megyei Mérnöki Kamara által szervezett szakmai továbbképzésre kerül sor, A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben címmel. A mérnöki kamarai szakmai továbbképzésen csak előzetes kamarai regisztráció után lehet részt venni (www.bpmk-oktatas.hu).
 • Szintén első napon tartják az Építőgépész Szakmai Napot - Építőgépek korszerű vezérlései és IT-megoldásai témakörben. A szervező az MMK Anyagmozgató gépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata.
 • Az ÉVOSZ első nap délutánjára rangos konferenciát szervez.
2019. április 4.
 • A második napon is lesz BPMK program, építészeti témakörben. Hagyományosan ekkor tartják a Rockwool konferenciát is, energiahatékony épületek tűzvédelmi kérdéseiről.
 • A Smart City konferencia keretében megvalósult hazai projekteket, megvalósítható technológiai megoldásokat mutatnak majd be.
2019. április 5.
 • A harmadik szakmai napon lesz ÖKO-HOME konferencia – Tervezz a természettel címmel a természetes építőanyagok használata, költséghatékony műszaki megoldások kerülnek célkeresztbe.
 • Konferencia a frankfurti ISH újdonságairól
A Média 12 kiadó szervezésében a Hungarotherm keretében 5 napos workshop lesz, minden szakmai napra más témával a fókuszban: lesz megújuló energiaforrások napja, épületgépész ankét, és épületvillamosság konferencia is. A nagyközönség napokon pedig építőipari lakossági fórum várja majd az építkezőket.

A Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség napelem telepítés és beüzemelés bemutatót szervez a kiállítás ideje alatt.

Építészek, mérnökök számára ezúttal is szerveznek szakmai túrákat a kiállításon, ezúttal az alábbi témákban:
 • Nyílászárók, árnyékolók – Szépség és funkció az egyik legizgalmasabb építészeti elemnél
 • Tetők és tetőterek – A tető, mint rendszer
 • Falak és szigetelések – Egy téma, amely minden tervezőt (és építkezőt) érdekel
 • A megújuló energiáról a 2021-től érvényes elvárások fényében
 • Egy gépészeti terület, amelynek jelentősége évről évre nő: a légtechnika
A kiállítás nyitvatartása: április 3-7., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Bővebb információ: www.hungarotherm.hu

A rendezvény médiatámogatója az ibuild.info és a ProIDEA.

Ha a 10. Hungarotherm szakkiállítással kapcsolatban bővebb információt szeretne kérni a Hungexpo Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.
Telefon: +36 1 263 6000
Fax: +36 1 263 6098
E-mail:
Web: www.hungexpo.hu
Kiállítás információ
   
   
   
   
A Hungexpo Zrt. Magyarország elismerten elsőszámú kiállításszervező cége. Több mint 40 éves tapasztalatával 1967 óta a hazai piac vezető szereplője. Sikerének egyedülálló alappillére saját állandó kiállítási területe, a Budapesti Vásárközpont. A Hungexpo Zrt. szakkiállítások és vásárok magas színvonalú szervezését végzi belföldön és külföldön. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon.
A Hungexpo Zrt. másik kiemelkedő profilja a Budapesti Vásárközpont - mint kiállítási és konferencia helyszín - kereskedelmi célú értékesítése.
Hír
2019-ben ismét Construma és Hungarotherm nagydíjakkal ismerik el az innovatív termékeket
2019.04.01    
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  hungexpo  hungarotherm  kiállítás  construma  gépészet  épületgépészet  fűtéstechnika  szellőzés  klímatechnika  szaniter