Online
2022. december 31. 2022. dec 31

Gondolkozzunk rendszerben - új ROCKWOOL webináriumok

Gondolkodjunk rendszerben előadássorozat a ROCKWOOL-tól

A ROCKWOOL új webinárium sorozattal jelentkezik

A hőszigeteléseket nem önmagukban, hanem szerkezetekben, szerkezeteken alkalmazzuk, ezért a megfelelő termék kiválasztásakor fontos, hogy szerkezetekben gondolkodjunk és ez alapján vizsgáljuk meg az igénybevételeket és a követelményeket amelynek meg kell felelnünk.

A szerkezeti kialakítások esetében a megfelelő műszaki megoldás meghatározása és kivitelezése során gyakran egymás ellen ható műszaki és előírási szempontokat kell érvényre juttatni, úgy, hogy a vonatkozó jogszabályi követelményeknek is meg tudjunk felelni, amely azt is jelenti, hogy a megfelelést igazoló dokumentumokkal – minősítésekkel, teljesítménynyilatkozatokkal, számításokkal, méretezésekkel stb. – alá tudjuk támasztani.

A megrendelői igényekhez igazodva a legjobb megoldás meghatározásához kompromisszumokat kell kötni. Komplex szemlélet és sokszor szakági tervezők összehangolt tervezői munkája szükséges ahhoz, hogy gondosan kiválasztott szerkezetek, csomópontok és rétegrendek kerüljenek meghatározásra. Az építési, kivitelezési hibák jelentős része arra vezethető vissza, hogy elmarad a komplex vizsgálat és szükség esetén az épületdiagnosztika.

Az előadássorozat a külső térelhatároló szerkezetek, homlokzatok és magastetők témakörében járja körbe a szerkezettervezés rendszerelvű tervezési szempontrendszereit, a védelmi síkok felületfolytonos kialakításának a fontosságára felhívva a figyelmet, a hő-, pára-, tűz és időjárás elleni védelem, légzárási és vízzárási problémák bemutatásával.

Amennyiben regisztrálnak a ROCKWOOL webináriumra az alábbi linken: www.rockwool.hu/webinarium/regisztracio/, ingyenesen tekinthetik meg az előadásokat és tölthetik le annak anyagait, időkorlát nélkül.

Regisztrálni csak egyszer kell. A regisztrációt követően megküldött elérhetőségeken nem csak az új előadások, hanem a már korábbi webináriumi prezentációk is elérhetők.

A következő új előadások érhetők el:

1. rész:
Gondolkodjunk rendszerben, bevezető előadás (Homlokzatok, magastetők)

A bevezető előadás a hőszigetelőanyagok szemszögéből mutatja be azt a rendszerelvű, komplex tervezési folyamatot, mely alapján eldönthető, milyen teljesítménnyel, műszaki paraméterrel rendelkező építési termék alkalmazható az adott beépítési szituációkban. Fő területek, a homlokzatok és magastetők.

Előadó: Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, fejlesztési és alkalmazástechnikai vezető ROCKWOOL Hungary Kft.

2. rész:
Külső térelhatároló szerkezetek, homlokzatok tűzvédelme

A tűzvédelem meghatározó követelmény az épületek külső térelhatároló szerkezetének, homlokzatának kialakításához használt építési termékek, szerkezetek, beleértve az alkalmazható hőszigetelések megválasztásában. Az előadásból megtudhatjuk milyen meghatározó tűzvédelmi előírások vannak a homlokzati tűzterjedés kockázatának csökkentésére. (Tűzterjedés elleni védelem, tűzvédelmi célú sávok, tűzterjedés elleni gát kialakítása stb.)

Előadó: Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, fejlesztési és alkalmazástechnikai vezető ROCKWOOL Hungary Kft.

3. rész:
Magastetők tervezési elvei, tűzvédelmi előírások

A magastetőkben alkalmazható szerkezetek, hőszigetelések, tetőfedések tekintetében meghatározók a vonatkozó tűzvédelmi előírások. A tervezők sok esetben megszokásból választanak rétegrendeket, nem fordítva kellő figyelmet a rendszerminősítések elvárásaira, a tűzvédelmi követelmények tisztázására. Az előadásból megtudhatjuk, melyek azok a
tűzvédelmi előírások, melyek kihatással vannak a magastetőkben alkalmazható építési termékek, hőszigetelések vonatkozásában.

Előadó: Lestyán Mária építésztervező szakmérnök, fejlesztési és alkalmazástechnikai vezető ROCKWOOL Hungary Kft.

4. rész:
Légzárás, vízzárás, átszellőztetés és páravédelem szerepe

A szigorodó energetikai követelmények teljesítése, a szerkezetek megfelelő, hibamentes kialakítása szempontjából elengedhetetlen, hogy azok tervezése és kivitelezése az
épületfizikai követelmények és szakma szabályok szerint valósuljon meg. A nem megfelelő lég- és vízzárási, páravédelmi problémák súlyos épület- és szerkezetkárokhoz vezethetnek. Az
előadásból megtudhatjuk a legfontosabb tervezési elveket a helyes szerkezeti kialakításokra vonatkozóan.

Előadó: Farkas Imre okl. épület-fenntartási és felújítási szakmérnök DÖRKEN Kft.

5. rész:
Alátéthéjazatok szerepe az építményszerkezetek kialakításánál (az építés hibái)

Ebben a webináriumi részben két előadás található, az egyik az alátéthéjazatok tervezési és kivitelezési elveit ismerteti, az ÉMSZ kapcsolódó irányelvében foglaltak ismertetése mellett. A
tetőszerkezet élettartamára, megfelelő kialakítására jelentős hatással van az alkalmazott alátéthéjazat és annak elhelyezési módja. A szakértelem és ismeret elengedhetetlen az építési hibák elkerülése szempontjából, melyre az előadó külön kitér az előadásában. A másik rövid előadásban pedig a Delta Fassade Color Hamm kerül bemutatásra.

Előadó: Farkas Imre okl. épület-fenntartási és felújítási szakmérnök DÖRKEN Kft.

6. rész:
Gondolkozzunk rendszerben, PREFA fémlemez burkolatok tetőn és homlokzaton

A ROCKWOOL webinárium 2021-es záró előadásában a rendszerben történő tervezés meghatározó elemei, az épületek esztétikája, időjárás elleni védelme szempontjából is elengedhetetlen külső homlokzati és tető felületképzések kerülnek bemutatásra, a PREFA fémlemezfedésein keresztül. A legfontosabb tervezési elveken túl, az átszellőztetett homlokzatok rendszerével is megismerkedhetnek a tervezők, kivitelezők és végfelhasználók.

Előadó: Nemere Judit okl. építőmérnök PREFA Hungária Kft.

Korábbi webináriumok előadás témái:

  • Hőszigetelés választás szempontjai a folyton változó jogi környezetben
  • Építményszerkezetek megfelelőségének igazolásai, a hőszigetelések szemszögéből, I. rész
  • Tűzbiztonság, állékonyság és a mechanikai szilárdság
  • ROCKWOOL és a beépített fenntarthatóság
  • Tűznek ellenálló épületek
  • A fenntarthatóság tűzvédelmi szempontjai
  • Lapostetők tervezési elvei I. rész Fókuszban a tűzbiztonság
  • Lapostetők lejtésképzése
A hírben szereplő termékek
Airrock ND hő- és hangszigetelő lemez Airrock LD hőszigetelő lemez Airrock HD hő- és hangszigetelő lemez Airrock XD hőszigetelő lemez
 
ROCKWOOL válaszfal szigetelések
4 termék

ROCKWOOL Airrock szigetelő lemezek, melyek alkalmazhatók belső válaszfalak hő- és hangszigeteléséhez. A válaszfalak szigetelése nem csak hőszigetelési és tűzvédelmi okokból szükséges, hanem nagyban hozzájárul az újonnan létrehozott helységek közötti hangszigeteléshez is.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Frontrock Super kétrétegű (inhomogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez Frontrock S egyrétegű (homogén) vakolható homlokzati hőszigetelő lemez Fixrock homlokzati hőszigetelő lemez Fixrock FB1 homlokzati hőszigetelő lemez
 
ROCKWOOL homlokzati szigetelések
4 termék

A falak külső hőszigetelése elengedhetetlen feltétele a kellemes lakóklíma kialakításának és az energiaszámlák csökkentésének. A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Deltarock könnyű hőszigetelő éklemez Multirock többcélú könnyű hőszigetelő lemez
 
ROCKWOOL tetőtér és magastető szigetelések
2 termék

A tetőterek szigetelése az egyik leghatékonyabb módszer, amivel a leszigetelt épületet energiahatékonnyá tehetjük.Komoly energiamegtakarítást érhetünk el, ha megakadályozzuk a tetőn keresztül fellépő hőveszteség kialakulását. A termékek beépítése mind új építésű, mind utólagos hőszigetelés esetén javasolt.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Monrock MAX E kétrétegű (inhomogén) lapostető hőszigetelő lemez Roofrock 40 lapostető hőszigetelő lemez Roofrock 60 lapostető hőszigetelő lemez Durock kétrétegű (inhomogén) lapostető hőszigetelő lemez
 
ROCKWOOL lapostető és ipari csarnok szigetelések
9 termék

Dupla rétegű, inhomogén, és homogén kőzetgyapot lemezek lapostetők hő- és hangszigetelésére, tűzvédelmére. A lapostetők kőzetgyapottal történő szigetelésével csökkenthető a hőveszteség és kiváló hangszigetelő tulajdonsága miatt kinti zajok kevésbé zavarják a bent végzett tevékenységet.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
2021-ben folytatódnak a ROCKWOOL webináriumok
Bármikor megtekinthető ROCKWOOL webináriumok
2021-ben is folytatódnak a ROCKWOOL online előadásai
Bármikor megtekinthető ROCKWOOL webináriumok
Kategóriák
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Hőszigetelések, hangszigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...