proidea.hu online termékinformációs katalógus

Épület-rehabilitációk - Mérnökszakmai Megoldások 2013


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2013. január 07.

Szezon előtti konferencia-sorozat országszerte

Az építőipar egyre nagyobb arányát képviselik azok a beavatkozások, amelyek megoldásához speciális mérnöki tudás szükségeltetik, amelynek megszerzése a tervezésben, kivitelezésben dolgozó szakemberek számára sürgető kényszer. A tavaszi építési szezon előtt zajló konferenciasorozat azokkal az épület-felújításokkal foglalkozik, amelyekhez ilyen típusú mérnöki tudás kell, ahol alaposabban át kell gondolni a szigetelés, épületfizika, tartószerkezet kérdéseit, el kell hárítani, meg kell előzni a nedvesedés, hőhidak (penészedés), repedések, süllyedések okozta károkat.
A konferencia-sorozaton a BME szakértőinek előadásai is elhangzanak, egyetemi oktatók szakmai tippeket, trükköket osztanak meg a résztvevőkkel, míg a legfrissebb műszaki újdonságot az ipar alkalmazástechnikai szakértői mutatják be.
A rendezvények helyszínéül országszerte olyan felújított épületeket keresnek (pl. régi gyár, felújított közintézmény, loft stb.), amelyek minderre példát hoznak, és amelyek megtekintése színesíti az egész napos konferencia anyagát.

A tárgyalt témakörök többek között: komplex szemléletű felújítások; értéknövelő rehabilitációk; szigetelési megoldások; energetikai beavatkozások; transzparens szerkezetek; megerősítések, aláfogatások; tetőtér-beépítések statikája.

Tervezett időpontok:
2013. január 29. - Veszprém
2013. január 31. - Budapest
2013. február 5. - Pécs
2013. február 7. - Győr
2013. február 12. - Kecskemét
2013. február 14. - Nyíregyháza

Megoldások 4 percben
A szakmai együttműködő partnereik egyetemi oktatóit felkérték arra, hogy a témához kapcsolódó projektjüket, érdekességeket, kedvenc tanulságukat, megoldási javaslataikat a konferenciára készülő 4-4 perces kisfilmben mutassák be, amelyek a későbbiekben a Duna TV "Építészet XXI." című műsorában is megjelennek.

MÉK: 2 pont (2012/408), MMK: 2 pont (02/2013/0001)

A rendezvény médiatámogatója az E-Build és a ProIDEA.

Ha a Mérnökszakmai Megoldások 2013 konferencia-sorozattal kapcsolatban további információt szeretne kérni a Build-Communication Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2040 Budaörs, Szabadság út 117. A épület, fsz. 6.
Telefon: +36 23 611 028
Fax: +36 23 611 029
E-mail:
Web: www.buildmarketing.hu
   
   
   
   
   
Hatékonyan működő kis cég lelkes munkatársakkal, kiterjedt kapcsolatrendszer a marketing szakmában és az építőiparban, jelentős gyakorlat a különböző kommunikációs projektek megtervezésében és kivitelezésében.
Kulcsszavak:  build-communication  felújítás  rehabilitáció  szigetelési-megoldás  épületenergetika  aláfogatás  tetőtér-beépítés