proidea.hu online termékinformációs katalógus

Brick'06 kiállítás az Építészet Világnapján


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2006. október 02.

Kortárs téglaépítészet konferencia Budapesten, a Gödör Klubban október 2-án

Kortárs téglaépítészet konferencia Budapesten a Gödör Klubban október 2-án, az Építészet napján

Művészi igénnyel – hagyományos építőanyagból

Brick'06 kiállítás az Építészet Világnapján

A tradícióknak megfelelően október 2-án ünnepli a szakma az Építészet Világnapját. Ebből az alkalomból a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Wienerberger Téglaipari Zrt. támogatásával nagyszabású rendezvénysorozat kezdődik, amelynek kiemelkedő állomása a budapesti esemény. Az előadások és díjátadók mellett ezen a napon tartják annak a kiállításnak a megnyitóját is, amely Brick'06 címmel a téglából épült művészi igényű alkotásokkal foglalkozik. A bemutató a legnagyobb magyar építőanyag-gyártó, a Wienerberger Téglaipari Zrt. támogatásával valósul meg.A Brick Award 2006 nemzetközi pályázat első helyezettje a pécsi Barbakán-ház: Cságoly Ferenc és Keller Ferenc alkotása. A Wienerberger Téglaipari Zrt., mint a legnagyobb magyar építőanyag-gyártó, fontos feladatának tekinti, hogy a legszebb téglaépítészeti alkotásokat a magyar közönség számára is elérhetővé tegye. A budapesti kiállítás 42 tablóján a 2006. évi pályázaton döntőbe került művek mellett a 2004-es és 2006-os pályázat magyar tervezőinek döntőbe jutott munkáival is találkozhat a közönség. "A Wienerberger mindig nagy hangsúlyt fektetett az építészekkel való szoros együttműködésre. Büszkék vagyunk arra, hogy mi mutathatjuk be a Brick'06 döntős pályázati anyagait, köztük Európa legszebb téglaépületét, amely magyar tervezők alkotása" – mondta Bodnár György, a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A kiállítás megnyitója Budapesten 2006. október 2-án 18.00 órai kezdettel, a Gödör Klubban (V. kerület, Erzsébet tér) lesz. A bemutatót, amelynek anyaga két héten keresztül, október 15-ig lesz látható, Norbert Schwarzmüller, a Wienerberger Téglaipari Zrt. vezérigazgatója nyitja meg.

Az eseménysorozat részeként Kortárs Építészti Szimpóziumra is sor kerül, amelynek keretein belül a spanyol és a magyar téglaépítészetről tartanak előadást neves építészek. A szimpózium olyan kiváló építészek nevével fémjelzett, mint a Brick'04 pályázaton részt vett Nagy Tamás és Turányi Gábor és a 2004-es győztes pályázat alkotója Josef Pleskot. Előadást tartanak továbbá a Brick'06 győztesei: Cságoly Ferenc és Keller Ferenc, valamint a 2006-os építészti pályázat döntős munkáinak alkotói: Czigány Tamás és Földes László is. Az előadások október 2-án, a Gödör Klubban 9.30-tól 17.30-ig tartanak.

További információk:
Wienerberger Téglaipari Zrt., Rajki Diana, tel: (1) 464-7030/381
Live PR, Albert Gyöngyi, tel: (1) 225 7835


Együttműködő partnerek:
Együttműködő partnereink

 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca