Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon konferencia

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Budapest, 2016. november 23.


A Habitat for Humanity Magyarország, a WIENERBERGER zRt. és a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület tisztelettel meghívja Önt a Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon című konferenciára.

Hazánkban a megfizethető bérlakások iránti igény többszöröse a rendelkezésre álló bérlakások számának, és egyre növekszik. A családok jelentős hányadának jelentene megoldást az otthonteremtésre, ha lehetősége lenne jövedelmi helyzetének megfelelő bérleti díjú lakásban élni, hiszen lakásvásárlásra, és a megemelkedett albérleti díjak megfizetésére számos háztartásnak nincs forrása. Ha elegendő megfizethető bérlakás állna rendelkezésre Magyarországon, akkor sok család lakásgondjai megoldódnának: bizonytalan, túlzsúfolt, rossz minőségű, munka- és oktatási lehetőségektől, szolgáltatásoktól távol fekvő lakások helyett biztonságos otthonra találnának. Egy jól működő bérlakásrendszer elősegítené a munkaerő kereslet-kínálat egymásra találását is, hiszen megkönnyítené, hogy a potenciális munkavállalók a munkalehetőségeket kínáló környékekre költözzenek.


A konferencia célja, hogy tágabb kontextusban körbejárja a magyarországi bérlakásszektor problémáit, és ezek megoldási lehetőségeit minél több szereplő - civil szervezetek, önkormányzatok, kormányzati szereplők, cégek, lakáspolitikai szakértők - bevonásával közösen keresse. Az előadásokban és panelbeszélgetésekben egyebek mellett szó lesz a bérlakás-szektor és a munkaerő-mobilitás kapcsolatáról, a bérlakásépítés jelentőségéről és finanszírozási lehetőségeiről, a bérlakásszektor fejlesztésének egyéb innovatív módjairól, valamint a szektor szabályozásának átgondolásra érdemes kérdéseiről is.

Időpont: 2016. november 23.
Helyszín: Benczúr Hotel - 1068 Budapest Benczúr u. 35.

A rendezvény támogatója a WIENERBERGER zRt.

Letölthető programterv

A konferencia ingyenes, azonban kérik, hogy november 16-ig regisztráljon a regisztrációs űrlap kitöltésével!

Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése van, érdeklődjön a lea.koszeghy@habitat.hu e-mail címen.

A WIENERBERGER zRt. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti céglogóra kattint.

Kategóriák

Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...