proidea.hu online termékinformációs katalógus

Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon konferencia


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2016. november 02.

Budapest, 2016. november 23.


A Habitat for Humanity Magyarország, a WIENERBERGER zRt. és a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület tisztelettel meghívja Önt a Bérlakáshelyzet, bérlakásépítés Magyarországon című konferenciára.

Hazánkban a megfizethető bérlakások iránti igény többszöröse a rendelkezésre álló bérlakások számának, és egyre növekszik. A családok jelentős hányadának jelentene megoldást az otthonteremtésre, ha lehetősége lenne jövedelmi helyzetének megfelelő bérleti díjú lakásban élni, hiszen lakásvásárlásra, és a megemelkedett albérleti díjak megfizetésére számos háztartásnak nincs forrása. Ha elegendő megfizethető bérlakás állna rendelkezésre Magyarországon, akkor sok család lakásgondjai megoldódnának: bizonytalan, túlzsúfolt, rossz minőségű, munka- és oktatási lehetőségektől, szolgáltatásoktól távol fekvő lakások helyett biztonságos otthonra találnának. Egy jól működő bérlakásrendszer elősegítené a munkaerő kereslet-kínálat egymásra találását is, hiszen megkönnyítené, hogy a potenciális munkavállalók a munkalehetőségeket kínáló környékekre költözzenek.


A konferencia célja, hogy tágabb kontextusban körbejárja a magyarországi bérlakásszektor problémáit, és ezek megoldási lehetőségeit minél több szereplő - civil szervezetek, önkormányzatok, kormányzati szereplők, cégek, lakáspolitikai szakértők - bevonásával közösen keresse. Az előadásokban és panelbeszélgetésekben egyebek mellett szó lesz a bérlakás-szektor és a munkaerő-mobilitás kapcsolatáról, a bérlakásépítés jelentőségéről és finanszírozási lehetőségeiről, a bérlakásszektor fejlesztésének egyéb innovatív módjairól, valamint a szektor szabályozásának átgondolásra érdemes kérdéseiről is.

Időpont: 2016. november 23.
Helyszín: Benczúr Hotel - 1068 Budapest Benczúr u. 35.

A rendezvény támogatója a WIENERBERGER zRt.

Letölthető programterv

A konferencia ingyenes, azonban kérik, hogy november 16-ig regisztráljon a regisztrációs űrlap kitöltésével!

Amennyiben a konferenciával kapcsolatban kérdése van, érdeklődjön a lea.koszeghy@habitat.hu e-mail címen.

A WIENERBERGER zRt. termékeiről bővebben olvashat, ha a hír alatti céglogóra kattint.
 

Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Szomory-Takács Eszter
marketing munkatárs +36 1 464 7049, +36 30 466 7764
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  bérlakáshelyzet  bérlakásépítés  bérlakás  bérlakások  wienerberger  Habitat  for  Humanity  Magyarország