Ytong és Silka falazóelemek a FAY85 lakóparkban

Az egyrétegű homlokzati falak Ytong, a lakások közötti hangszigetelő falak Silka elemekből készültek

Az épület egyediségét a nagy üvegfelületek és az átriumos kialakítású belső közlekedő folyosók adják, melyek biztosítják az – így több irányból is napfényes – otthonok kiváló levegőztetését. A lakások előtti közlekedő folyosók gyűrűjében lévő aulát növényekkel beültetett zöldfelületek tarkítják. A XIII. kerületi FAY85 lakópark közepén egy 650 m²-es udvart alakítottak ki, ami belső kertként és pihenőhelyként is szolgál.

Ytong és Silka falazóelemek a FAY85 lakóparkban
Ytong és Silka falazóelemek a FAY85 lakóparkban

A FAY85 lakópark főbb jellemzői:

  • napfényes és modern otthonok teremgarázs beállókkal
  • átriumos kialakítású belső közlekedő helyek
  • zöldfelületekkel tarkított aula
  • belső díszkert játszótérrel
  • zöld tetőterasz
  • kitűnő közlekedés és infrastruktúra

Az építési rendszer kiválasztásainak szempontjai

A homlokzati falazatok egyrétegű kialakítása – a társasház kedvezőbb épületenergetikai adottságai miatt – rendkívül gazdaságos megoldást nyújt mind a beruházó, mind pedig a kivitelező számára. Az egyrétegű Ytong Lambda falazott szerkezet megfelelő hőszigetelés mellett hibamentes kivitelezést eredményez. Az Ytong Lambda 37,5 cm-es termék használatával a követelményekhez képest magasabb hőszigetelő képességű falak (U=0,22 W/m²K) építhetők úgy, hogy nem vezetnek páratechnikai problémákhoz. Az elemek könnyen, gyorsan megmunkálhatók, mely lehetővé teszi a szerkezetépítés minőségének javítását. A kész falazatban szükséges gépészeti vezetékek, elektromos szerelvények helye felesleges mértékű roncsolás nélkül alakítható ki, így a felületek javítása minimális mértékű munkát igényel.

A lakások közötti áthallás mértéke nagyban befolyásolja az ott élők komfortérzetét. A Silka akusztikai teljesítménye – helyszíni körülmények között is – biztosítja a legmagasabb elvárásokat. A Silka falazóelemmel készült falszerkezet kiváló hanggátlási tulajdonsággal rendelkezik. A legszigorúbb előírásokat is teljesíti, számított és lakásokban mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel. A Silka falazóelem a lehető legjobb választás társasházak közlekedő és lakáselválasztó falszerkezeteihez.

Ytong és Silka falazóelemek a FAY85 lakóparkban
Ytong és Silka falazóelemek a FAY85 lakóparkban

Projekt adatok:

Tervező: CASIOPEA GROUP Kft.
Kivitelező: AVICO GROUP Kft.

Beépített anyagok:

Teljes Ytong építési rendszer: homlokzat – Ytong Lambda 37,5; lakáselválasztó – Silka 25, 20-as; válaszfalak – 10 cm-es Ytong.

A hírben szereplő termékek
Ytong falazóelemek Ytong födémpallók Ytong Start hőhídmegszakító elem Ytong tetőpallók
 
Ytong építési rendszer
13 termék

A rendszer számtalan előnnyel rendelkezik. Kiegészítő hőszigetelés nélkül is megfelel a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Nagyobb hasznos tér alakítható ki ugyanakkora beépített helyen, a könnyű és gyors megmunkálás pedig az építési idő lerövidítését teszi lehetővé. A pórusbeton klímaszabályzó tulajdonsága révén egészséges, kellemes belső klímát biztosít. Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető és zajvédelmi tulajdonságai is kitűnőek. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energia-szükséglet, a szinte hulladék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.

13 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Silka falazóelemek Silka válaszfalelemek
 
Silka hanggátló falazók
2 termék

A nagy hőtároló tömegű mészhomoktéglából épített külső fal állandó, kellemes lakóklímát nyújt. A nagy tömegnek köszönhetően a külső és belső mészhomoktéglafalak jó hőcsillapítással rendelkeznek, így kiküszöbölik a hőingadozásokat. A magas testsűrűség miatt a SILKA elemek igazi hanggátló téglának bizonyulnak. Nem éghető, ezért kíválóan alkalmas tűzfalak építésére. A pontos méret és alak miatt gyors és pontos kivitelezés végezhető. Rendkívül jó terhelhetőségüknek és magas nyomószilárdságságuknak köszönhetően a mészhomok falazóelemekből igen teherbíró falak alakíthatók ki.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...