Viega csővezetékek a BMW Welt épületében

BMW Velt - Viega csővezetékekkel

Az ivóvíz- és oltóvízellátásra szolgáló csővezetékek és a nitrogénvezeték is a Viega elemeiből állnak

„A vezetés élménye” – tűzvédelemmel
A bajor autógyártó müncheni székhelyén található BMW Welt igazi építészeti gyöngyszem. A szokatlan épület az úgynevezett kommunikatív épületek új generációjának egyik első képviselője. Évente hozzávetőlegesen 20 ezer vásárló szerzi be új autóját „a vezetés élményének” ebben a templomában. Ehhez naponta nagyjából 300 vadonatúj autót készítenek elő egy magasállványos raktárban, a BMW Welt pinceszintjén található napi raktárban.

Háromszoros védelem
Ezek az autók azonban jelentős tűzvédelmi terhelést is jelentenek, elsősorban a járművekben található üzemanyagok mennyisége miatt. Az ebből eredő tűzveszély elkerülése és a garázsokra vonatkozó bajor előírások teljesítése érdekében a BMW háromszoros biztonságot alkalmaz: az épület pinceszintje mindenhol teljeskörűen 100%-ban éghetetlen anyagokból készült. Tűz esetén automatikusan működésbe lép egy 10 000 szórófejből álló és 20 m³/perc teljesítményű „nedves” tűzoltó berendezés. Emellett a személyautók napi tárolójában a levegő oxigéntartalmát folyamatosan 15% alatt tartják. Ezáltal az esetlegesen keletkező nyílt lángok maguktól kialszanak. Inert gázként nitrogént alkalmaznak.

BMW Velt - Viega csővezetékekkel
BMW Velt - Viega csővezetékekkel

A nemesacél az első választás
A BMW Welt épületben szinte valamennyi, az ivóvíz- és oltóvízellátásra szolgáló csővezeték, valamint a nitrogénvezetékek is a Viega rendszer elemeiből állnak. Az alkalmazási területtől függően a Sanpress Inox rendszer tisztán nemesacél elemeiből, vagy menetes idomok esetében vörösöntvény/szilíciumbronz idomok használatával. A nemesacél nyersanyag természetesen esztétikai okokból is az elsődleges választást jelentette, azonban a szállítandó közeggel szembeni ellenállása volt a döntő. Így elvben egyetlen csővezetékrendszerrel a teljes alkalmazási terület lefedhetővé vált. Ez leegyszerűsítette az építkezés helyszínén a teljes logisztikát és raktározást. A Viega rendszerelemeinek használatával emellett minden idom és szelep- vagy menetesidom egyazon Pressgun présszerszámmal volt telepíthető, ami további munka- és időmegtakarítást tett lehetővé. 

A hírben szereplő termékek
Viega Sanpress Inox nemesacél présrendszer
 
Viega Sanpress Inox nemesacél présrendszer

Présidomrendszer présidomokkal és csövekkel 1.4401 és 1.4521 anyagszámú, DIN EN 10088, DIN EN 10312, DVGW GW 541 munkalap szerinti nemesacélból, DVGW W 534 szerinti rendszerengedély az idomokra és a csövekre, DIN 1988 szerinti ivóvízvezeték-szerelésekhez. Viega rend­szer­kom­bi­ná­ci­ó­ban lévő elosztó- és felszállóvezetékek alaktartó fektetéséhez vakolat elé és vakolat alá.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Viega vörösöntvény menetes idomok
 
Viega vörösöntvény menetes idomok

Menetes idomok a DIN EN 10226, 1. része szerint, DIN 1988 szerinti ivóvízvezetékek szerelésére és a TRGI 2008 szerint gázszerelésre engedélyezve (a modelleknél lévő megjegyzéseket figyelembe kell venni), a DVGW GW 6 és GW 393 munkalap szerint bevizsgálva.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Acélcsövek, acélidomok
Acélcsövek, acélidomok
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...