Atlas Copco Hungary Kft.

ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor

A ZR kompresszor 100%-osan tiszta levegőt biztosít, amely megfelel az ISO 8573-1 szerinti CLASS 0 (2010) tanúsítványnak. A kimagasló minőségű olajmentes csavarelemei optimális módon ötvözik a nagyfokú tisztalevegő-szállítást (FAD) és a lehető legalacsonyabb energiafogyasztást. A megfelelő méretű hűtésnek, a kis nyomásesésnek és a rendkívül hatékony meghajtásnak köszönhetően a kompresszorcsomag kimagasló hatékonysággal rendelkezik.

 • Nincs üresjárati energia fogyasztás
 • Továbbfejlesztett 4/6 aszimmetrikus csavarelem profil
 • Akár 35%-kal alacsonyabb energiafelhasználás

Letöltések

ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor - részletes termékismertető

részletes termékismertető

pdf 1.1 MB
ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Műszaki adatok

ZR 160 VSD+ FF

kapacitás FAD [l/s]

kapacitás FAD [l/s]

90,2 (min. kiterheltség esetén)
422,4 (max. kiterheltség esetén)

környezeti hőmérséklet [°C]

környezeti hőmérséklet [°C]

0…+40

levegő hőmérséklete - belépő [°C]

levegő hőmérséklete - belépő [°C]

20

levegő hőmérséklete - kilépő [°C]

levegő hőmérséklete - kilépő [°C]

45 (sűrített levegő)

méret - hosszúság (l) [mm]

méret - hosszúság (l) [mm]

3430

méret - magasság (h) [mm]

méret - magasság (h) [mm]

2000

méret - szélesség (w) [mm]

méret - szélesség (w) [mm]

1660

térfogatáram - levegő [m³/perc]

térfogatáram - levegő [m³/perc]

0,33 (konverter hűtőlevegő)

tömeg (m) [kg]

tömeg (m) [kg]

3720

üzemi nyomás [bar]

üzemi nyomás [bar]

8,6 (névleges)

Áttekintés

Rendkívüli megbízhatóság

Az Atlas Copco Z kompresszorai több mint 60 éve szolgálnak viszonyítási alapként a tartósság szempontjából. Ezeket a kompresszorokat hosszú múltra visszatekintő belső munkamódszerek alapján építik, és az ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 és OHSAS 18001 szabványoknak megfelelően tervezik, illetve gyártják. A legmagasabb műszaki színvonalat képviselő ZR sorozat jól bevált, korszerű csavartechnológiát, hűtést és pulzáláscsillapítókat alkalmaz, továbbá a legmagasabb fokú megbízhatóságot kínálja.

100%-osan olajmentes sűrített levegő
A ZR 100%-osan tiszta levegőt biztosít, amely megfelel az ISO 8573-1 szerinti CLASS 0 (2010) tanúsítványnak. Ez a nullával egyenlő szennyezési kockázatot, a sérült termékek teljes kiszűrését, a leállások miatti veszteségek kiküszöbölését és vállalata nehéz munkával megszerzett szakmai hírnevének biztos megőrzését jelenti.

ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor
ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor

Maximális energiahatékonyság
A ZR kimagasló minőségű olajmentes csavarelemei optimális módon ötvözik a nagyfokú tiszta levegő-szállítást (FAD) és a lehető legalacsonyabb energiafogyasztást. A megfelelő méretű hűtésnek, a kis nyomásesésnek és a rendkívül hatékony meghajtásnak köszönhetően a kompresszorcsomag kimagasló hatékonysággal rendelkezik.

A legteljesebb csomag
A ZR kompresszorral az Atlas Copco rejtett költségek nélküli, kimagasló minőségű megoldást kínál. A teljes mértékben integrált kialakítású, használatra kész csomag belső csővezetékeket, hűtőket, motort, valamint kenő- és vezérlőrendszert foglal magában. A Full Feature változat még egy IMD adszorpciós szárítót is tartalmaz a kifogástalan végtermék elérése érdekében. A telepítés hibamentes, az üzembe helyezési idő rövid és nincs szükség külső műszerek által biztosított levegőre. Csak kösse be és használja.

ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor
ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor

VSD - Változó fordulatszámú meghajtás

Az energiaköltségek leszorítása
Egy kompresszor életciklusa alatt keletkező költségek több mint 80%-át az általa elfogyasztott energia teszi ki. Emellett a sűrített levegő előállításának költsége egy üzem teljes villanyszámlájának több mint 40%-át is kiteheti. Az energiaköltségek csökkentése érdekében az Atlas Copco a sűrített levegő-iparban úttörő megoldásnak számító technológiával, a változó fordulatszámú meghajtással (VSD, Variable Speed Drive) állt elő. A VSD jelentős energiamegtakarítást eredményez, miközben megóvja a környezetet a jövendő nemzedékek számára. A technológiába történő folyamatos beruházásoknak köszönhetően a piacon az Atlas Copco kínálja az integrált VSD-vel rendelkező kompresszorok legszélesebb választékát.

ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor
ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor

Akár 35 %-os energiamegtakarítás
Az Atlas Copco VSD technológiája a motor fordulatszámának automatikus szabályozásával szorosan követi a levegőigényt. Ennek köszönhetően nagy, akár 35%-os energiamegtakarítás is elérhető. Ezzel egy kompresszor életciklus-költsége átlagosan 22%-kal csökkenthető. Ezen túlmenően a VSD-vel elért alacsonyabb rendszernyomás drámai mértékben csökkenti a termelési folyamat egészének energiafelhasználását.

Miben egyedi az integrált Atlas Copco VSD?

 • A kompresszort és a beépített frekvenciaváltót egyaránt vezérlő Elektronikon® biztosítja a paramétereken belül elérhető maximális gépbiztonságot.
 • A VSD-vel elért rugalmas nyomásválasztás csökkenti az energiaköltségeket.
 • Egyedi (védett csapágyas) frekvenciaváltó- és motorkialakítás a sebességtartomány egészén tanúsított legnagyobb hatékonyság érdekében.
 • Kifejezetten alacsony működési sebességekre tervezett, a motor- és kompresszorhűtési követelményeket szem előtt tartó elektromotor.
 • Az Atlas Copco minden VSD-kompresszora EMC tesztelt és erre vonatkozóan tanúsítvánnyal rendelkezik. A kompresszorműködés nem befolyásolja a külső forrásokat, és viszont.
 • A mechanikai fejlesztések biztosítják, hogy a kompresszor teljes fordulatszám-tartományában a kritikus rezgésszintek alatt működjön minden alkatrész.
 • A kapcsolószekrénybe épített nagy hatékonyságú frekvenciaváltó a magas, akár 50 °C-ot/122 °F-ot elérő környezeti hőmérséklet mellett is biztosítja a stabil működést.
 • Nem létezik olyan "fordulatszámtartomány", amely veszélyeztetné az energiamegtakarítást és a stabil hálózati nyomást . A kompresszor szabályozó képessége legfeljebb 70-75%.
 • A hálózati nyomás értéktartománya 0,10 bar, 1,5 psi értéken belül van.

További termékek a cégtől
GA VSD+ 75-110 olajbefecskendezéses csavarkompresszor ZR 90-160 VSD+ olajmentes csavarkompresszor GA 110-160 VSD+ olajbefecskendezéses csavarkompresszor
 
Atlas Copco csavarkompresszorok
3 termék

Megbízható levegőellátást biztosító olajmentes és olajbefecskendezéses csavarkompresszorok.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
GA VSD+ 75-110 olajbefecskendezéses csavarkompresszor
 
GA VSD+ 75-110 olajbefecskendezéses csavarkompresszor

Az Atlas Copco GA 75-110 VSD+ kompresszorok változó sebességű meghajtást kínálnak alapkivitelben is, illetve erőteljes motort kis helyigénnyel a házon belül tervezett iPM (belső állandó mágneses) motortechnológiának köszönhetően. A GA 75-110 VSD+ átlagosan 50%-kal csökkenti az energiafogyasztást, működőképessége pedig a legkeményebb körülmények között is garantált. Több csúcsszintű műszaki elemet is tartalmaznak, ide értve a fejlett Neos frekvenciaváltót, az új saját konstrukciós csavarelemet és a teljesen integrált légszárítót. A felhasználók ennek köszönhetően akár 6%-kal is növelhetik a kihasználható légszállítási kapacitást.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
GA 110-160 VSD+ olajbefecskendezéses csavarkompresszor
 
GA 110-160 VSD+ olajbefecskendezéses csavarkompresszor

A GA 110-160 VSD+ kompresszorok innovatív funkciók segítségével növelik a hatékonyságot, csökkentik a teljes energiafelhasználást és a teljes életciklus költséget. A kiváló minőségű sűrített levegő biztosítása mellett megfelelnek az összes jelenleg érvényben lévő szabványnak. Az egyedülálló, beépített hűtveszárító (FF) egyedi előnyt nyújt a helyigény és a telepítési költség csökkentése révén.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Kompresszorok
Kompresszorok
Légnedvesítők
Légnedvesítők
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...