proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ágysávok, nővérhívók, kórházi kommunikációs rendszerek


Berendezések    Egészségügyi és laboratóriumi berendezések   Ágysávok, nővérhívók, kórházi kommunikációs rendszerek

Az ágysávok kórtermekben, idősek otthonában alkalmazott, ágy fölé szerelt orvosi ellátó rendszerek, melyek a betegek és idősek biztonságát, valamint az ápoló személyzet gyors és hatékony beavatkozását, munkáját segítik. Az alumínium profilú ágysávok vagy ágylámpasávok magukban foglalják a betegellátáshoz szükséges villamos műszerek dugaljait, az oxigén és orvosi gázok (például oxigén, altatógáz, sűrített levegő) csatlakozó helyeit, a nővérhívót, rádió és zenét szolgáltató hangcsatornát, valamint az olvasó és derengő világítást nyújtó világítótesteket. Felszereltségük szintje különbözhet annak függvényében, hogy intenzív osztályon, újszülött ellátásra, rehabilitációs vagy idős ápolás területén alkalmazzák.

A nővérhívó berendezések a segítségre szoruló személyek és a nővérek, orvosok közötti kommunikációt segítik, kórházakban, gyógy- és rehabilitációs klinikákon, idős otthonokban. Jelentősen emelik a betegek biztonságérzetét, hatékonyabbá, egyszerűbbe teszik a nővérek munkáját. Az ágy mellé telepített lengő-, húzó-, vagy nyomókapcsolóval a beteg eljuttathatja jelzését a nővérnek. A nővért a központi készüléken hang- és fényjelzés figyelmezteti. A hívásjelző tábla alapján a hívás helye szoba szerint azonosítható. A szobák ajtajánál jelzőfény segíti a folyosóról való megtalálást. Az ágy mellett található egy nyugtázó gomb, amely jelzi a központi egység felé, hogy ápolószemélyzet van a szobában. A nővérhívó rendszer kiterjeszthető a mellékhelyiségekre, orvosi szobákra. A központi egység vezetékes összeköttetésben áll a szobákban elhelyezett kliensekkel. A vezeték nélküli rendszerekben a beteg-nővér kommunikáció rádióhullámokon valósul meg. Ezek az alaptulajdonságok kiegészíthetők beszédfunkcióval, melyek esetén mikrofonnal és hangszóróval egészül ki a berendezés.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
ELSO Sigma vészhívó berendezés mozgássérült WC-be
ELSO Sigma vészhívó berendezés mozgássérült WC-be

A vonatkozó előírások értelmében a középületekben található akadálymentes WC- ket vészhívó berendezéssel kell felszerelni. Ezért a Schneider Electric kimondottan ehhez az alkalmazáshoz állított össze szetteket az ELSO SIGMA hívóberendezés elemeiből. Az akadálymentes WC szettek egy nyomó-húzó kapcsolóból, egy nyugtázó gombból, egy szobajelző lámpából és a három tápegységverzió egyikéből állnak. A szett UPS (szünetmentes) tápegységet és hozzá tartozó akkumulátormodult tartalmaz, amely áramkimaradás esetén biztosítja a rendszer működését. A rendszer kiépítettsége igény szerint bővíthető. SIGMA központ, szolgálati szobai modul, további hívó és leállító kapcsolók, valamint szoba- és csoportjelző lámpák beépítése által összetettebb jelzőrendszerek is létrehozhatóak.

Nővérhívó rendszerek
Segélyhívó, nővérhívó szett mozgássérült WC-be
Ágylámpasávok
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2018.11.19    
2006.10.02    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  kórházi  betegágy  orvosi  ellátórendszer  orvosi  gáz  nővérhívó