proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új engób terrakotta szín a Tondach-tól


2010. február 18.

Az engób egy agyagásványt tartalmazó színezőanyag

Az új terrakotta szín elsőként a TWIST és a RUMBA nagyméretű kerámia tetőcserepek színpalettáját bővíti.

Aki építkezik vagy felújítja a háztetőt, nagyon sok szempontot kell, hogy mérlegeljen a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása során. Az engóbozott felülettel ellátott tetőcserepek, mint a terrakotta színű TWIST és RUMBA is, rendkívül ellenálló felülettel rendelkeznek. Ennek oka, hogy az agyagásványt tartalmazó engób színezőanyag a cserép égetése során kémiailag egyesül az agyaggal, így a kerámiacserép anyagának részévé válik.
Mi is az engób?
Az engób egy agyagásványt tartalmazó színezőanyag.

Hogyan történik az engóbozás?
Az engóbot az égetés előtt egy modern, számítógéppel vezérelt engóbozó soron, speciális szórógépekkel viszik fel a megformázott és kiszárított nyers agyagcserépre.

Miért jó az engóbozott felület?
Az engóbozás nem egyszerűen felületi festés. A színképző alapanyag, az engób az égetés során az agyaggal kémiailag egyesül. Az engób nem egy külön festékréteget képez a cserép felületén, hanem a kerámiacserép anyagának részévé válik. Ezáltal egy rendkívül ellenálló felület jön létre. Az agyagásványt tartalmazó színezőanyag az égetés során éri el végleges színét. Az 1000°C feletti égetés páratlan színtartósságot biztosít.

Összefoglalva az érvek a terrakotta mellett:
  • elegáns és selymes árnyalatú természetes, hagyományos téglavörös színvilág
  • határozott, karakteres megjelenés
  • A modern technológiával kialakított speciálisan sima felület megakadályozza a szennyeződések lerakódását. A felületi pórusok az engóbozáskor bizonyos szintig tömítődnek, ami meggátolja a korom és a por lerakódását és megtelepedését a pórusokban. Ezáltal a felület jó vízlepergető képességgel rendelkezik, és öntisztuló.
  • nem mohásodik
  • ellenáll a napfénynek, az UV sugárzásnak, nem fakul ki
  • tűzálló
  • fagyálló
  • sav és lúgálló (pl. savas eső, madárpiszok)
  • prémium minőség téglavörös áron
Tondach Twist terrakotta tetőcserép

Tondach Rumba terrakotta tetőcserép


A Terrakotta tetőcserepekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti terméksorra, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Tondach Magyarország Zrt. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-9300 Csorna, Cserépgyári út 1.
Telefon: +36 1 248 2600
Fax: +36 1 248 2610
E-mail:
Web: www.tondach.hu
   
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
Híves Zsolt
műszaki szaktanácsadó +36 30 928 7432
Nagy Tamás
műszaki szaktanácsadó +36 30 982 0798
A Tondach Magyarország Zrt. kerámia tetőcserepek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Egyéni tetőmegoldásokat kínál - legyen ez a formai vagy a színválasztéknak köszönhetően. A folyamatos termékfejlesztés által a tervezői szabadság határok nélkülivé válik. A tetőfedés terén tapasztalható trendekkel szemben nyitottak. A fejlesztési folyamatok a partneri igények kielégítése jegyében zajlanak, függetlenül attól, hogy új tetőről vagy tetőfelújításról van-e szó. Piacvezető pozíciójukat eredményeik igazolják, hiszen a Tondach Magyarország Zrt. a hazai összes tetőfedő-piacon felhasznált mintegy 11,5 millió négyzetméterből 40-45 százalékkal veszi ki részét. A cég piaci részesedése 80% a kerámia tetőcserepek területén.
További hírek a Tetőcserepek termékkategóriában
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Tondach  tetőcserép  cserép  engób  twist  rumba  terrakotta  agyag